Нашите кухни - тема 98

• 40 427
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Смесителя ли да смениш? Ако е само заради монтажа, няма смисъл, те и другите така се слагат.
А този защо има 4 меки връзки? Не съм виждала такъв.

Смесителят е изтеглящ  се и оттам стават 4 .Топузът е виновен

# 556
Аз дойдох да ви питам нещо, ама като ви прочетох за ключовете, гайките и шпилките, забравих какво щях да питам Simple Smile
Като се отърся от смайването, ще дойда пак. Може и да е догодина Stuck Out Tongue Winking Eye

# 557
Смесителят е изтеглящ  се и оттам стават 4 .Топузът е виновен
Ясно. Вземете глух ключ и го стегнете, защото като е хлабаво може да влиза вода и да капе под мивката.
Аз дойдох да ви питам нещо, ама като ви прочетох за ключовете, гайките и шпилките, забравих какво щях да питам Simple Smile
Като се отърся от смайването, ще дойда пак. Може и да е догодина Stuck Out Tongue Winking Eye
Ох, разсъних се😂

# 558
Чи Лу, не се смей, жено! Гледам, че много сте писали, очаквам да заваря някоя джиджана кухня и хоп, попадам на гайки и майстори...първо помислих, че съм объркала темата с някоя мъжка майсторска, после забравих наистина какво беше конкретното ми питане - ами вие ме шашнахте  Simple Smile

# 559
Кубратова,то човек не може всяка година нова кухня да прави.Подир туй все излизат разни неща за майсторене.

# 560
Момичета,имам нужда от малко помощ.
Крана на мивката се разхлабва  и не мога да го стегна както трябва.Много е малко разстоянието отдолу и не става и не става.
Може да има някаква хитринка която пропускам.
пускам снимка

Аз ползвам това от линка, но при теб май е толкова тясно че едва ли ще е от полза.
https://www.amazon.com/QYQRQF-Inch-Basin-Wrench-8-1/dp/B095SN41XQ

# 561
Красотата изисква жертви, явно.
Това значи ли, че ако нещо се прецака по меките връзки на стоящия смесител, ще трябва да се спре водата и да се мъчиш няколко дни без вода в кухнята, за да може някой, евентуално, да ги смени? Аз все още съм с "грозните" стари стенни смесители.

# 562
Е, чак няколко дни... викаш водопроводчик спешно, пък и повечето мъже могат да свършат тая работа, освен моя😆
Ама за сметка на него, аз мога да сменя смесител, имам всякакви инструменти. Има един конец Локтайт, с него няма грешка, освен ако не го навиеш обратно😁
Скоро разглобявах всички карантии отдолу за да изчистя сифона, после 3 дни имах позиви за драйфане, много е гнусно. 🤪

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 22:04 от Чи лу

# 563
Кубратова,то човек не може всяка година нова кухня да прави.Подир туй все излизат разни неща за майсторене.
Знам, знам, просто не очаквах толкова сведущи да сте в тия работи Simple Smile
Преди време реших сама да си купувам някакъв инструмент, не знам какво ме е осенило в магазина - е, купих го, той се оказа с видим на пръв поглед дефект и неизползваем, ама аз не съм разбрала даже.
На стари години се оттеглих от всякакви претенции за майстор или калфа дори на туй онуй в къщи - ако трябва, помагам, чиракувам, ама не повече.

# 564
  • София
😂 Е чак няколко дни... У нас мм си ги сменя. Иначе и при нас е сходно, не си спомням да сме ползвали някакъв инструмент, трябва да го питам, помня че държах отгоре смесителя, той стягаше. Първия смесител едвам стана именно защото резбата беше малка, за по-тънък плот, но го закрепихме някак, сега го сменихме, с почти аъщия, но с душ функция и той си бешеза дебвли плотове и съвсем не е имало проблеми.

# 565
Дами, много разчитам на вашите идеи как да се замаскира това недоразумение.

В нашата така мечтана кухня всеки, който можа, си остави ръцете.

# 566
А ако нямаш ММ? А ако си ММ или сам мъж от младите (на един такъв аз-жена, обяснявах за сифон на мивка, как се разглобява, и т.н., то добре, че момчето имаше желание да научи), които не знаят и не могат, нямат инструменти?  Хвърляш поне 1 стотачка на неизвестно какъв "майстор" за спешни ВиК ремонти, който не е ясно какво ще направи и колко дълго ще издържи? 
Само заради "красотата"?
Това не е ли красиво? (пускам само примерна снимка, не е препоръка за конкретен модел или марка).

Г-жо Шантал, някаква летвичка, байцвана в цвят, близък до плота? И пак ще стърчи само покрай плочките. Ако пък се пусне по цялата височина, ще стои като кръпка.
Друг вариант е да замажете вие много внимателно дупките покрай плочките, а отстрани да сложите тясна етажерка (за дребни неща като бурканчета за подправки или малки саксийки, само примерно), която да закрие страничния поглед и да не пречи на ключа за лампата.

# 567
  • София
По въпроса с кухненската мивка, работи се с два раздвижени ключа, ето такъв тип.
Скрит текст:
Неудобно е, единият завива отдолу, като вероятно ще е нужно да се сложи и уплътнение - силиконова лента/конец, а отгоре се държи контра. Много възможно е и резбата да е изпуснала или да има две части, едната от които е някаква пластмаса. И пак може да остане някакъв луфт и смесителят леко да мърда, не е драма.

Г-жа Шантал, с фино подмазване и после боядисване с латекс, с който е помещението. Ако майстора вече си е заминал, може да потърсите малка разфасовка на финишна шпакловка.

# 568
На моята кухня има лайсна, но не знам при теб дали би могло да се използва.

# 569
Драго (май, да не бъркам) беше писала, че всички (повечето) стоящи кухненски смесители се разхлабват и трябва периодично да се затягат.

Общи условия

Активация на акаунт