Нашите кухни - тема 98

• 40 429
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз не викам, а цитирам, всъщност по незнайни причини форума не ми дава да цитирам, иначе нямаше да правя снимка и да да вадя думата отдолу, а просто щях да болдна или оцветя желаната част от цитата.
И не, не ми прави впечатление, на двата варианта фурната и хладилника са на едни и същи метста, само се мърдат нещата на мека връзка към водопровод и то скромно.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 14:08 от Angel_Dust

# 541
Момичета,имам нужда от малко помощ.
Крана на мивката се разхлабва  и не мога да го стегна както трябва.Много е малко разстоянието отдолу и не става и не става.
Може да има някаква хитринка която пропускам.
пускам снимка

# 542
Сама няма как да го стегнеш. Един държи горе контра, а втори долу затяга с подходящ инструмент.

# 543
  • София
И пак може да не стане, ако е за по-тънък плот и няма достатъчно резба.

# 544
Това с контрата е ясно.
Даже забравих как въобще го сложихме,а не беше толкова отдавна.Имаше драма , но  не помня как го направихме.

# 545
# 546

С този ключ няма да стане. Както се вижда от снимката гайката е куха в средата, а точно от там излизат маркучи за топла и студена вода.
По-скоро е нужен много тънък обикновен гаечен ключ, с който да се притегне.

# 547
Този ключ ми наподобява на този,който поръчахме и дойде вчера.Не става

# 548
Не става, в какъв смисъл? Не хваща гайката, къс е или друго? Изглежда доста дебел този червеният и трудно ще влезне между меките връзки.
Този който показва Вилемина е точно какъвто трябва, просто трябва да знаете кой размер ви трябва.
На всички мивки отдолу е тясно и достъпът е труден.

# 549
Ако се загледате добре от към мивката излизат четири меки връзки, поне това успявам да видя от снимката. За да се използва показания по-горен тръбен ключ, тези меки връзки трябва да минат през него.

Друг вариант е, всичко, което излиза от мивката да се развие, след това да се прекара през ключа и така да се опита да се затегне гайката.

# 550
  • София
Сложи тефлон?

# 551
Тутанкамон, защо пък да трябва да минат през него?
Някъде между меките връзки има шпилка с винт, който трябва да се затегне точно с ключа, който показва Вилемина.

# 552
Този нашия ключ наистива е голям.Трябва нещо да влезе в това пластмасовото и там да стегне гайката .12-13  ще е малкък мисля ММ ще каже какъв.Трудно го навирам там и се започват едни .....😅 .Като цяло съм съгласна да сменя и крана,но с какъв??

С гаечния няма да стане
Този червения има улей и там влизат меките връзки,но пък е голям

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 20:16 от hblagoeva

# 553
Смесителя ли да смениш? Ако е само заради монтажа, няма смисъл, те и другите така се слагат.
А този защо има 4 меки връзки? Не съм виждала такъв.

# 554
@Чи лу, така, както го описваш е стандартния и най-леден начин. На снимката обаче не се вижда дългата шпилка с гайката, за която говориш и трябва да се затегне.

Общи условия

Активация на акаунт