Нашите кухни - тема 98

• 40 922
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, рязко сменям темата Simple Smile
Търся майстор/ фирма, който/ която да имат опит с монтирането на кухня от Икеа, кухнята е почти изцяло сглобена, но имаме проблем със слагането на вратата на вградената миялна, тъй като не е икейска, както и с монтирането на няколко декоративни панела. За вратата имаме допълнителни панти, но не успяваме да се справим сами. Опитах да запазя час при официалния подизпълнител на Икеа - MaistorPlus, но ме мотаят вече един месец.
Някакви препоръки или контакти?

# 76
  • София
Има няколко начина за монтиране на врата на миялна.
1. Спазвате инструкциите на миялната, в някои даже има шаблон за монтаж - как да се захване вратичката за вратата на миялната. Двете врати и са неподвижно закрепени една за друга:
- в зависимост къде са крачетата и блендата или ако има пералня, може да се наложи да се пререже блендата в горната част под миялната .
2. Ако правилно съм разбрала, че сте си купили от Икея механизъм за "преплъзвяне" на вратичката, в You Tube има видео как се монтира. Добро е видеото, но трябва да се предвиди дебелината на този механизъм и при нас се оказа, че ни трябва още 1 см, който го няма. При този вариант няма нужда да се прерязва лайсната (в нашият случай има и пералня в редицата)

# 77
  • София
Здравейте,
Някой поръчвал ли е кухня от масив от Еником-М (Кухня Виена класик/масив), за да сподели впечатление дали са качествени и кой реално им е производителя?

# 78
  • София
Здравейте, някой може ли да ми каже ако знае, мога ли да си поръчам само проект за кухня и колко ще струва? Много точен проект с размери и всичко, който мога да дам на майстор и да ми изработят кухнята по него, дори и да не са виждали реално помещението.

И другият ми въпрос е: Може ли да се поръча кухня на изплащане?

# 79
Това да ти изработят точен, ама наистина точен и прецизен проект за кухня по поръчка, без да са виждали помещението, е абсурд за мен. Не само трябва да се види, но и професионалист да ти вземе размерите - има ред особености, които лаик няма как да отчете при измерванията. Готова модулна кухня е друго, там не е нужно да се напасват нещата до мм.

# 80
  • София
Това да ти изработят точен, ама наистина точен и прецизен проект за кухня по поръчка, без да са виждали помещението, е абсурд за мен. Не само трябва да се види, но и професионалист да ти вземе размерите - има ред особености, които лаик няма как да отчете при измерванията. Готова модулна кухня е друго, там не е нужно да се напасват нещата до мм.

Да ми изработят проект, разбира се след като видят помещението. Да е толкова прецизен, че да мога да го дам на човек, който да я изработи по този проект, без да е виждал помещението той.

# 81
  • София
Не е ли по-лесно, който прави проекта да ти направи и кухнята. Не знам така само за проект дали някой ще се навие. 🤷‍♀️ Накрая ако някой обърка нещо, никой не носи отговорност, единия ще казва такъв е проекта, другия - изработилият го е объркал или не е разчел нещо правилно...

# 82
Има ли закономерност, която се следва в избирането цветове на дребни детайли като контакти на гърба на кухнята, дръжки на вратичките, мивката и др.ел уреди (не съвсем дребни детайл де😂). Дано разбрахте въпроса ми. Накратко как да се избегне ефекта “манджа с грозде”

# 83
Има ли закономерност, която се следва в избирането цветове на дребни детайли като контакти на гърба на кухнята, дръжки на вратичките, мивката и др.ел уреди (не съвсем дребни детайл де😂). Дано разбрахте въпроса ми. Накратко как да се избегне ефекта “манджа с грозде”
Избягва се като избираш детайлите по някаква логика, така че да се съчетават хармонично. Могат да се съчетават и повече от един метал в помещение, но пак трябва някаква логика да следваш, напр. аз съм решила, че дръжките на шкафовете, металните елементи на смесителя, фурната, кафе машината и т.н. ще бъдат в хром, т.е. това е основният метал. Обаче осветителните тела, някои декорации (напр. свещници, кана, рамка на картина и подобни) ще са в цвят месинг, така той става акцентен метал. Контакти и ключове предпочитам да не са контрастни спрямо повърхността, а да са близки по цвят, т.е. почти да се сливат, да не изпъкват.

# 84
  • на дъното
Здравейте, някой може ли да ми каже ако знае, мога ли да си поръчам само проект за кухня и колко ще струва? Много точен проект с размери и всичко, който мога да дам на майстор и да ми изработят кухнята по него, дори и да не са виждали реално помещението.

И другият ми въпрос е: Може ли да се поръча кухня на изплащане?
Здравейте 🙂
Не знам от кой град сте, но ако сте от Бургас препоръчва фирма за мебели "Даниста" . Момчето занимаващ се с това ви изготвя проекта според избран модел кухня напълно безплатно.

# 85
Някоя от вас ползвала ли е синтерована керамика за кухненски плот? Или поне да има някакви отзиви от приятели/познати. Представиха ми я като доста по-устойчива от техническия камък.

# 86
Има ли някой с кухня сложена на гипсокартон, с гръб от плочки?

# 87
  • София
Аз съм с гръб от плочки, сложени на гипсокартон, но самите шкафове не са на гипсокартон, а на стената.

# 88
Имам гръб с плочки върху гипскартон. Шкафовете също са пред гипскартона, но между стената и гипскартона има 6 см греда, за да не ми паднат горните шкафове.

# 89
Здравейте.
Petrowa32, изберете ли под, вече няма какво да се направи. В последните 15 г са модерни дървесни плочки и мрамор. Докато продавах плочки в един магазин, често насочвах хората към практиката плота и гърба и подовите плочки да са в един цвят. След това всичко е лесно. Два три цвята общо взето. Избирате любим ваш цвят за кухнята плюс още два които му отиват. По-красиво лично за мен е, ако приспаднете към този цвят на плота и маса, столове-дървената част.

Общи условия

Активация на акаунт