Нашите кухни - тема 98

• 41 104
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
При кухните цената на линеен метър е безполезен параметър. С конфигуратора на ИКЕА правих кухня на майка ми за село. За стена 3.6м конфигурирах 4 варианта - от 2 900 до 9 200. Колко е линейният метър на ИКЕА?

# 391

Цената от Копанарски за какъв размер кухня е? На линеен метър ориентировъчно колко излизаше? Благодаря!

Не бих могла да ви дам точна разбивка, тъй като кухнята е с остров(нямащ разбира се горен ред), допълнителни етажерки/шкафове, които не са кухненски и т.н. Никакъв ориентир не би ви било.

# 392
При кухните цената на линеен метър е безполезен параметър. С конфигуратора на ИКЕА правих кухня на майка ми за село. За стена 3.6м конфигурирах 4 варианта - от 2 900 до 9 200. Колко е линейният метър на ИКЕА?

А какво би ми било полезно, за да се ориентирам като ценови диапазон?

# 393
  • Бургас, София
Оф, тоя мат кашмир ми разказа играта. Вече се чудя каква специална кърпа да си купя за почистване....

На кой производител е този мат кашмир и в какво се изразяват проблемите?

# 394

А какво би ми било полезно, за да се ориентирам като ценови диапазон?

Единственото което мога да ви кажа с някаква увереност е че ценовият диапазон на Копанарски ще е в по-горен сегмент от ИКЕА.

# 395
  • София

Всъщност, ако дадете повече информация за конфигурациите на кухните и какво включват съответните варианти, ще е ясно колко приблизително е линейният метър при ИКЕА, което за някой може да е ценно/ориентир.

# 396
https://kitchen.planner.ikea.com/bg/bg/

Много лесно човек може да се самоориентира конкретно с икеа

# 397
  • София
Мда, ползвала съм я, но някои дреболии може да пропусне човек, а те да са важни. В случаят на ИКЕА, трябва всичко да се предвиди или да знаеш цената на всичко (като примерно да ти прекроят някой шкаф), че цената бързо расте.
Задават въпроси, бързо се ориентират, според отговора.
Доволна съм от това, което ми показаха, но като цяло за тези материали, не мога да преглътна цената.

ИКЕА
Скрит текст:
Тия дни купувахме малък PAX, не е PAXа, който купихме преди няколко години. Не успях да участвам в сглобяването на новия, но мъжО го описа: "един винт няма, хартия и пластмаса. Не се сглобява рамката на пода и да го вдигаш, а разопаковаш пакета вертикално и го  разгъваш като хармоника/книга и след това просто го застопоряваш с "пластмаси", без болтове " Cry
За мен бяха магазин, който през годините поддържа качество и модели.
Първото разочарование бе като купихме второ малко бюро Micky.
Последваха малките дървени щайги, оказа се че спестяват вече от дървото и 2те които съм купувала преди 2 години са различни от тези които се продават сега.

# 398
  • София
Моят Пакс е голям. И брат ми се учуди на сглобяването, но той е работил с мебели и каза, че е ок .
С ИКЕА кухните ме ядосаха, че трябваше да чакам за първа среща, а после щеше да има и втора, после поръчка, чакане...

# 399

Всъщност, ако дадете повече информация за конфигурациите на кухните и какво включват съответните варианти, ще е ясно колко приблизително е линейният метър при ИКЕА, което за някой може да е ценно/ориентир.

E какво да обяснявам всички конфигурации от 3к до 9к лева? То като смениш само цвета на вратичките, дръжките им, стените на чекмеджетата, осветлението и си отишъл 2к нагоре надолу при една и съща конфигурация. Накрая избрах една около 5к без плота и гърба която да има селски вид и мирясах. И сега, 1 388 лв на линеен метър върши ли ти работа като знаеш че има и за 830 лв и за 2 500 лв на метър?

# 400
  • София
Pako1, на мен не ми върши работа, но някому може да са полезни поясненията от какво идва разликата в цената, както писах аз вече се информирах

Rockstar, ние сме аматьори, но ми прави впечатление как при едни и същи мебели, купени през годините качеството се понижава.

# 401
  • София
Линеен метър зависи и брой и вид механизми, вид врати, плот, осветление, дръжките са малък разход... Така една кухня само с рафтове ще е мн по-евтина от с чекмеджета например. Ако наблъскаш допълнителна организация  цената ще се вдигне... Обикновен термоплот една цена - дърво масив, камък технически камък, керамика вс вдига.... Едно е гладки обикновенни врати, друго е с профили и тн... Отделно уреди, смесители и тн... Как някой да ти каже цена на линеен метър на това, което ри би избрал, освен майстор или да си наредиш една кухня в орограмата на икеа ако от там ше купуваш и да видиш ириентировъчна цена.

# 402
  • София
Някъде назад се коментираше термоплотове на  65 см.
Дали някой си е запазил инфо?
Намирам на 63 и 60 или 90, но не и на 65.

Ангелче, за механизмите е ясно, но е ясно, че с едни и същи механизми, т.е. никакви, най-прости панти и стандартни вратички (че и тънко ПДЧ при ИКЕА или съизмеримо с това на известен търговец) цената на модулната кухня на ИКЕА и други бг-производители е коренно различна.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 11:28 от Desem

# 403
  • София
Ами... Не знам може би, ама пък да ти кажа и конструктивно най-често е различно изпълнението.

# 404
Ами термоплота се реже просто, големия на 90 може да си стане 65, кантират и толкова.
Просто на 90 има фабрично заоблени и от двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт