Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 43 065
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Здравейте, ще ходим с приятелки и ще нощуваме в Бари. Мисля за града да отделим по половин ден - след като кацнем и преди да отпътуваме. Ще сме с рент а кар. Чудя се как е най-удачно да направя програмата за три пълни дни. Държа да видя Матера, Алберобело, Полиняно а маре и още каквото ни е по път и за каквото ни остане време. Търся съвет как е най-удачно да комбинирам градовете, за да видим максимално много.

# 181
  • София
Здравейте, ще ходим с приятелки и ще нощуваме в Бари. Мисля за града да отделим по половин ден - след като кацнем и преди да отпътуваме. Ще сме с рент а кар. Чудя се как е най-удачно да направя програмата за три пълни дни. Държа да видя Матера, Алберобело, Полиняно а маре и още каквото ни е по път и за каквото ни остане време. Търся съвет как е най-удачно да комбинирам градовете, за да видим максимално много.
Ако не сте резервирали нощувките, може първата нощ да е в Матера. Фантастична е на тъмно! Хем е красиво, хем е доста по-спокойно като се махнат дневните посетители и най-вече групите. Първо я видяхме вечерта, после и през деня. Тръгнахме си следобеда и отидохме към второто настаняване.

Полиняно се комбинира добре с Монополи. Алберобело с Локоротондо и Мартина Франка или Чистернино. В деня с Алберобело спокойно се разглеждат 3 градчета.

# 182
Eто я Матера през нощта

# 183
  • Пловдив
Благодаря за мнението! Запазили сме вече нощувки, но може да останем до мръкнало в Матера и да се приберем после.

# 184
То сега мръква в 4:30 ч., та няма да ви е трудно.
Много е красиво, и леко призрачно.

# 185
  • Пловдив
Ние ще ходим на пролет, просто обичам да планирам отдалече.

# 186
Доста четох, но имам още. Купих обаче билети за лятно пътуване до Бари (ще врим в собствен сос, но изгодно и без притеснения).
За момента ми се върти в ума да спим само в Бари (4 нощи) и да пътуваме всеки ден до някое интересно място
-  Алберобело, Матера, Монополи. Струва ли си така или е по-добре да съчетая в един ден пътуването към две места?
Юни месец ще сме, т.е. ще се радваме на дълъг ден.
Ще проуча и за плаж, добра ли е идеята или няма смисъл (в Б-я лятото си ходим редовно на нашето море, та не ми фикс идея да се топна Simple Smile
Транспортът на по-късен етап ще го гледам подробно, първо ще изчета всичко.

# 187
  • София
Минус - трябва да се плати пътя наобратно към базата вечерта.
Плюс - не губиш време с багажи, събирай, подреждай, мъкненето им всеки ден и съобразяване с чек ин / чек аут.
За мен винаги е по-добре при толкова малки разстояния да се ползва една база.
Можеш да комбинираш градчетата, да.

# 188
  • Свищов
annysy, ние ходихме преди 2 години с ММ точно през юни и си правихме доволно плажове всеки ден, че и по 2 пъти. Обикновено тръгвахме рано сутрин към някое от градчетата, облечени с бански и отгоре с някоя дрешка и хем се разхождахме, хем правехме някое бързо плажче, колкото да се топнем в морето. Много ни хареса в Монополи плажът, а този в Полиняно става за гледане, ама не и за печене и къпане заради камъните. Следобед пък между 3 и 5 правехме и 1 бързо Пане и Помодоро. Квартирата ни беше на 10 минути от плажа. Вечер разходка в старата част...Супер ни се получи. Времето беше топло, водата - идеална за плуване. Според мен не го пропускайте. А и 1 бански в багажа все може да се смести.

# 189
На Полиняно  е прекрасно, ако плажът се свързва с гмуркане. Ние минахме за около 2 часа, в които активно се ползваха шнорхелинг маските или се скачаше във водата 🫣, та камъните изобщо не ни бъркаха.
Плажовете, като плажове харесахме повече на Йонийско море.

# 190
  • плевен
Привет, момичета! Не е много по темата сигурно, но знаете ли кога отваря коледния базар в Неапол?

# 191
А някой дали знае има ли Коледни базари в Лече и Матера. И къде ги позиционират на площад или някъде другаде.Ще сме там от 17.12 до 20.12 и се надявам да има Коледен дух

# 192
    • София
    Имам въпрос - за 2 пълни дни в Бари /3 нощувки са, но пристигаме късно вечерта и си тръгваме на сутринта последния ден, затова остават реално 2 дни за пътувания извън/ и база в Бари кои градчета можем да съчетаем за разглеждане? Иска ми се Матера, Арбелобело и Полиняно ди маре, но май не стават 3 в 2 дни? Влакове/автобуси визирам, няма да взимам рент-а-кар.

Добър ли е районът от гарата в обратна посока на историческия център /тоест на юг, 10 мин. надолу/ или е притеснителен? Отиваме две майки с две тийнейджърки и не искам проблеми - не сме страхливи, но все пак не искам съмнителни елементи - видях там изгоден апартамент.

Параход, много полезно това за времето и стъмването, благодаря!

# 193
    При добра организация може.
    Матера един ден, а другия ден с ранно ставане може да направите Полиняно и Алберобело. От Монополи, което е до Поленяно има следобеден автобус за Алберобело и после вечерта обратно към Бари.
    Ние сме го правили края на юни, когато денят беше дълъг.
    Не е невъзможно, въпросът е, че времето ви е малко. Отдайте се на разходки, нищо не е на всяка цена. Пак ще отидете.

# 194
    • Пловдив
    Полакумих се по 15евровите билети и купих за началото на декември да видим тази Коледна красота в Алберобело и Локоротондо. Била съм в района преди 7г с приятелки и обиколихме по-известните места, сега ще водя мъжът ми на кулинарен туризъм и да питам в случай, че вали има ли нещо за гледане на закрито? Приемам идеи за някое готино градче освен Бари, Остуни, Матера, Алберобело, Полиняно, Монополи, Локоротондо, Мартина Франка.
    Букнах кола под наем, две нощувки в Бари и две в Полиняно, сега се чудя ако времето е кофти къде да го водя.
    Имам спомен за музей на зехтина, някъде около Фазано, някой посещавал ли го е да сподели мнение. Пускам датите и местата на базарите в района:

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 17:50 от dolce la vita

Общи условия

Активация на акаунт