С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 956
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Ради, сама си го причиняваш, а тя си го позволява, защото я търпиш. След като толкова държиш, продължавай да участваш в цирка.
Не, не я търпи. Ради активно участва в цирка като равноправен участник.

# 136
Съгласна съм, в този чат видях две жени да са еднакво груби и невъзпитани една към друга. Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака

# 137
Ради, не е лошо да  обърнеш внимание на правописа и стила си на изразяване.
Колкото до конкретния казус, аз също забелязах, че първа нападаш. Защо трябва да питаш дали се сърди? Щом и друг път се е сърдила за подобна глупост, няма нужда да питаш и да  нагнетяваш разговора с излишни обяснения.

Аз имам снаха повече от 16 г.  По телефона говорим или си чатим само по важна причина или е свързано с децата. Същото е със синовете ми. Затова и знаят, че щом се обаждам, значи има защо.

Извън казуса, чудя се защо хората държат да честитят РД или ИД на най-близките си във фейсбук. За мен това е някаква показност.

Никога не качвам снимки на внуците ми. Интернет е опасно място.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 19:22 от K.A.G.

# 138
Да, Ради напада първа и то страшно грубо.

# 139
Ахахахаха. Половината тема видя, че снахата е копие на свекървата. Blush
Езикът и на двете е безумен и все едно пише един и същ човек. Толкова си приличате.
Дълго ще се радвате една друга.

# 140
Благодаря ви,много сте мили всички,да не дова господ да сте на мое място!
Щом според вас аз съм виновна или пък съм същата,ок нека да е така ,явно имате супер сили и разбирате какъв човек съм от 3 изречения . Отностно правописа ми ,какво му е ? Понякога в бързината натискам някакви грешни букви или пък излиза съвсем грешна дума ,но това е ,зящото пиша бързо  и съм с дълъг маникюр и не гледам какво всъщност съм натиснала ,а не защото нямам 8 клас и не мога да пиша,нямам време да връщам дали съм била правописно грамотна !Благодаря за критиките ,ще се опитам да ги надградя и да не бъда толкова смирена снаха ! Спокойна вечер дами

# 141
  • София
Направи ми впечатление, че ти е жал да отбиеш 2-годишно дете. Явно със свекървата си на същия принцип. И тя ще си иска своето, докато не й сложиш стопа. Сега се сърдиш на нас, че сме ти го казали, но ето, собственият й син я е отбил, ти не можеш. Искаш тя да се промени, за да те освободи от отговорността, но нещата не работят така.

# 142
Лъвица ,напълно съм съгласна и го осъзнявам

# 143
Защо ти трябваше да пишеш това "Ауу..." и каквото там следва? Чатът ви беше приключил.

Гимназистките си пишат така и се карат по тоя махленски начин.

# 144
Защото се дразни ,не е за пръв път и знае репертоара.
 Върнах се назад, да каже , ако греша, но в началото някак се подчиняваме,  възрастния  е авторитет, родител, ние сме свикнали да го смятаме за добронамерен и обичащ ни.
 Подчиняваме се до едно време , порастваме или деца растат и  искат защита, да застанем  пред тях и ги пазим.
 Ако няма психически проблем ,болест, нормални хора  израстват,  имат мнения  и желания  и ги защитават. Постоянни циркове дразнят,  особено ако не си свикнал на манипулации  и вземаш за чиста монета всичко.
 И в един момент почваш да осъзнаваш нещата,  това е най-труден момент, докато  се изправиш  и  прескачаш , избягващ, не ти пука за глупости. Почваш да имаш свои проблеми , дете болно  ,недоволен мъж или друго.
 И най-важното ,когато си независим и нищо не ползваш от този човек, ама нищо  и не се надяваш на нищо. Има ли обмяна на помощ, вързан си и  се дърлите ,но не се разделяте , отдалечавате.
  Да не ви плаща ,но това става като одъртееш малко, на 20 годишно хлапе не му се отдава.

# 145
  • Другата България
Скрит текст:
Благодаря ви,много сте мили всички,да не дова господ да сте на мое място!
Щом според вас аз съм виновна или пък съм същата,ок нека да е така ,явно имате супер сили и разбирате какъв човек съм от 3 изречения .
Отностно правописа ми ,какво му е ? Понякога в бързината натискам някакви грешни букви или пък излиза съвсем грешна дума ,но това е ,зящото пиша бързо  и съм с дълъг маникюр и не гледам какво всъщност съм натиснала ,а не защото нямам 8 клас и не мога да пиша,нямам време да връщам дали съм била правописно грамотна !
Скрит текст:
Благодаря за критиките ,ще се опитам да ги надградя и да не бъда толкова смирена снаха ! Спокойна вечер дами
А трябва да намериш време, ако искаш да бъдеш разбрана правилно и да имаш нормална виртуална комуникация със себеподобни, не само със свекървата. Това от една страна, от друга - горното е признак на елементарно уважение към събеседниците ти, наистина е трудно да схване човек написаното. И в чата със свекървата е същото, как да не каже човек, че сте се намерили?
И още един непоискан съвет - това да плеснеш тук чат, личен, пък било то и с омразен човек, е....меко казано, грозно. Освен, че ни показа, че и двете сте на едно ниво, или почти, друго не постигна, поне за мен.
Иначе са прави момичетата - игнорирай я, дай ѝ да разбере, че не може да те манипулира, което явно прави, щом си се впечатлила /за пореден път/ от поведението ѝ.

# 146
  • на село
Детската градина, втори клас. Как ще изплескаш личен чат в обществен форум Flushed
И- уф с тези чатове, никой ли не живее в нормален, а не виртуален живот!?

# 147
Дано свекърва ти все пак не види чата, все пак това е публичен форум и всеки има достъп, че тогава ще бъде страшно. А като гледам ти пука. По-добре пиши на модератор да изтрие поста.

# 148
И тя може, в рамките на 24 часа от публикуването, да си редактира поста, като премахне снимката.

# 149
Оо, на мен отдавна профилът на свеки е mute-нат. Не получавам известия, че ми пише и понякога отговарям след дни. Най-често не отговарям де. Тя ми праща разни клипчета и статии. Но все пак не съм я научила да си мисли, че е много важна за мен, нито да ми звъни. Пробваше се, все минавах с оправданието, че не си чувам телефона и се отказа. Сега си звъни на сина при нужда и само ако той не вдига след настоятелно звънене, тогава се пробва и при мен. Това е правилно според мен.

Детето имаше празник, ММ звъня на майка си да поздрави детето ни. Пита я какво иска за подарък - малката казва кукла. Отговор - "оо, у нас има цял кашон с кукли от едно време, няма да ти купувам още". Само че ние сме ходили у тях, тя също е идвала и никога дори не е предложила да й даде да поиграе с такива кукли или да й донесе. Накрая нито ще има нова кукла, нито стара, ама нейсе. Да сме здрави, ще купуваме. 😀

Общи условия

Активация на акаунт