С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 981
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • Най-красивата страна
Племенницата ми наскоро съобщи,че чака дете.
Свекървата ми звъни снощи и ми казва да извадя количката на дъщеря ми,да я изпера ,да я приготвя..да извадя бебешките дрехи ,одеала,играчки -да ги изпера,да ги изгладя.
Ама приказва жената,не мога да взема думата от нея...
Изслушах я до края.
И казах,че много отдавна всичко съм подарила и на бебето ще купя някакъв подарък,след като се роди и толкоз.
Тя беше в шок.Щеше да получи нервна криза.
Нарече ме прахосница.
Затворих телефона.
Днес вероятно ще звъни на мъжа ми и ще се оплаква,а той пак ще и тегли една майна.

Между другото-племенницата ми и мъжа и са заможни и съм сигурна,че сами ще си купят всичко.
А дъщеря ми е на 15години.
Не бих държала бебешки дрехи 15 г и после да ги подаря.

# 151
  • София
Аз нищо не разбрах. Какъв чат?
Отивам да дочета

# 152
Изтрит е явно, но беше доказателство за приказката, че мъжете си търсят жена или "да е като мама" или "да не е като мама". В случая от темата, първото.

# 153
Вероника, много интересна свекърва, къде се бърка в твоето семейство и отношенията на вземане-даване с твоята племенница. Някой път се чудя кога се повреждат настройките на тези свекърви.
Имам едно познато семейство със син на 17. Седнали сме ние на вечеря и като майката взела да се вайка как един ден някоя мръсница щяла да й вземе детето и как щяла да му завърти главата със св.... Ама тя била лоша и щяла да види тая снаха. Та явно още там някъде дава на късо. 😃

# 154
  • София
Значи: че дават на късо не е проблем. Тоест, проблем е само по себе си, но светът е бъкан с шашави хора по всякаква причина. Но не би следвало да е проблем в новото семейство, ако мъжът е стабилен и ако снахата има характер.
В случай, че ММ ѝ ходи по гайдата тя ще продължи да си "дава на късо" и снахата да си трови нервите.
Обаче, ако ММ я отсвири, а снахата е с характер няма да ѝ пука дали свекървата "дава на късо" или не.
Както Вероника - опитала се е да каже, не е могла, оставила я е да си изговори всичко, накрая със спокоен тон е казала, че нищо не пази и въпросът приключва. Нарекла я "прахосница". Ми, голяма работа. Да си я нарича, като гледам Вероника не си е вързала черна траурна лентичка от този факт. По-скоро се забавлява Simple Smile
За Ради, явно наистина чатът е изтрит, нямам коментар кой-какво.
А за последната със сина - все пак синчето е на 17г, още тийнейджър, не му е в главата. Обаче, ако е възрастен мъж с жена си и нищо не каже вече ще е проблем. А аз, ако бях щях да отговоря със сарказъм: Ми правилно, къде ще се жени, да си стои при мама и т'ва е Simple Smile Може пък да изобретят начин сам да си направи дечица и така да имате внучета. Сега, за социалните липси да види."
Едит: Даже бих добавила и за сексуалните, ама нейсе Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 14:28 от Светулчица

# 155
Вероника, много интересна свекърва, къде се бърка в твоето семейство и отношенията на вземане-даване с твоята племенница. Някой път се чудя кога се повреждат настройките на тези свекърви.
Имам едно познато семейство със син на 17. Седнали сме ние на вечеря и като майката взела да се вайка как един ден някоя мръсница щяла да й вземе детето и как щяла да му завърти главата със св.... Ама тя била лоша и щяла да види тая снаха. Та явно още там някъде дава на късо. 😃

Потресаващо,че дори и да го мисли, го е казала на глас. Не че е по-малко смущаващо изобщо, че го мисли, но все пак. Тц тц
Тия синове явно си ги раждат да си ги държат до полите цял живот и им го втълпяват непрестанно. После, ние да си ги превъпитаваме.....

# 156
  • София

Потресаващо,че дори и да го мисли, го е казала на глас. Не че е по-малко смущаващо изобщо, че го мисли, но все пак. Тц тц
Тия синове явно си ги раждат да си ги държат до полите цял живот и им го втълпяват непрестанно. После, ние да си ги превъпитаваме.....

В грешка си. Не се превъзпитава. Това е най-голямата грешка на много жени. Че ще превъзпитат.
Няма такова нещо.
Просто слагаш нещата, с които си/не си съгласна. Не превъзпитаваш.
Той, ако много иска сам ще се коригира, съобразно поставеното на масата.

# 157
  • София
Не знам кое е по-некоректно -- да цитираш чат публично или да го изтриеш и да оставиш коментарите на хората да висят.

# 158
Последното ми изречение е най-честия съвет в групата Simple Smile  За това го написах.

# 159

В грешка си. Не се превъзпитава. Това е най-голямата грешка на много жени. Че ще превъзпитат.
Няма такова нещо.
Просто слагаш нещата, с които си/не си съгласна. Не превъзпитаваш.
Той, ако много иска сам ще се коригира, съобразно поставеното на масата.

Тук дори не говорим за бъдещата снаха и отношенията в новото семейство, а за това как една майка се опитва да осакати сина си.

# 160
  • София
Ми майка е, има право да решава как да гледа и да възпитава сина си (тук някой ще си помисли, че съм бъдеща свекърва, не, нямам син). Имам дъщеря на 15г. И моето възпитание е да я науча, че, ако попадне на мъж, чиято майка така е възпитавала сина си, а той не е могъл да се откъсне и е попил нейния начин на мислене да стои далече от този индивид. И да не се опитва да го превъзпитава.

# 161
  • София
Ми майка е, има право да решава как да гледа и да възпитава сина си (тук някой ще си помисли, че съм бъдеща свекърва, не, нямам син). Имам дъщеря на 15г. И моето възпитание е да я науча, че, ако попадне на мъж, чиято майка така е възпитавала сина си, а той не е могъл да се откъсне и е попил нейния начин на мислене да стои далече от този индивид. И да не се опитва да го превъзпитава.
Ключов момент. Ако дъщерите спазват това, няма да имат проблем. От тях зависи. Ако не го спазват, да се сърдят на себе си.

# 162
То никоя майка не учи на обратното дъщеря си....

# 163
  • София
Не е въпросът да не учи на обратното, а да я учи да не се занимава с такива мъже. Разбира се и бащата трябва да дава такъв пример.
И да не става завряна снаха.

# 164
Не е въпросът да не учи на обратното, а да я учи да не се занимава с такива мъже. Разбира се и бащата трябва да дава такъв пример.
И да не става завряна снаха.

Мхм. Или по-точно, че мъжете не се променят.

Общи условия

Активация на акаунт