С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 990
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Ама то никой не се променя, само си трови нервите. Затова хубаво да си отваря очите. Любовта е любов, но ако се разминават много, по-добре е да не разчита цял живот на химията. Наистина не си заслужава.

# 166
Това, което пишете е за чиста ситуация, където свекървата или сина си показват от началото, че единият командва, а другият е послушко.
В реалния живот тези им роли се разкриват на един по-късен етап. А вече пък, че свекървата е нахална, несъобразителна и т.н. са качества, които ще разкриеш само ако прекараш достатъчно време с нея.
За жалост не носят табелки, нито едните, нито другите хора, какви са, иначе съветите към дъщерите са добри, ама е важно да се отчете и реалността, която се споделя дори само в тази тема.
Много често има постове започващи с „той не беше такъв” или „тя не беше такава, ама като вече имаме дете..”.

# 167
Факт, някои хора са вълци в овча кожа. Иначе и аз отнесох доста подигравки, нищо че наистина не знаех какво ме чака.

# 168
А много  по-често индикаторите светят, но ние не ги виждаме или не искаме да ги видим. Или искаме и чакаме някой да се промени с брака, с появата на едно или две деца.

# 169
Има случаи всякакви, затова не мисля да заклеймявам никого или да определям къде са светели и къде не лампи.

# 170
  • София
Факт е, че в повечето ситуации, червените лампи светят, а ние си затваряме очите. Ама затова не сме в някоя изпаднала арабска страна и имаме свободна воля и характер. Има и ситуации, в които наистина лампите светват в червено по-късно. Въпросът е КАКВО СЕ ПРАВИ, когато видим тези червени лампи. И защо хвърляме време, енергия и усилия да променяме нещо, което вече е утвърдено.
И разбира се, доколко светлината ни дразни очите. Защото е едно червената лампичка да свети "Ей, ама каква рошава коса има тая снаха", друго е ""Ти ли ще ми кажеш, ма, аз сега съм дошла да видя унучето, нищо че спи, ще го събудя" (за N-ти път). Преди малко една женичка се оплакваше в друга група как майка му изгонила майка ѝ, постоянно киснела у тях, а ММ я защитавал, дума не давал да се издума и се сърдел и обиждал жена си. Е?

# 171
Това е пример, изваден да подкрепи твоята теза, изобщо не значи, че не съществува обратния вариант.

# 172
  • София
Кой обратен вариант?

# 173
В който качествата и на двете замесени страни или само на едната, се проявяват на по-късен етап, най-вече при съжителство повече от два дни.

# 174
  • София
Затова не се бърза със сериозните решения.

# 175
В моя случай, едва ли щях да позволя свекървата да дойде на гости вкъщи, че да види детето, без да ми е свекърва, а просто майка на мъжа ми. От където да разбера, че е много нахална и несъобразителна, както и че не обича особено децата, а собствения си комфорт.
Иначе, по отношение на мъжа ми, съм случила, защото не я слуша и се разбираме като искам да ѝ огранича посещенията.

# 176
  • София
Ама точно това казах - че е възможно и да се проявят по-късно. Въпросът е като се проявят какво правиш 

# 177
Когато се проявят вече нерядко има дете, а и човек е вложил старание и отношение във връзката и не е толкова лесно да си събереш багажа. Психологически не е лесно.

# 178
А и за мен е важен мъжа да е стабилен и категоричен в решенията си, тогава свекървата евентуално няма да е проблем.

# 179
Ама то никой не се променя, само си трови нервите. Затова хубаво да си отваря очите. Любовта е любов, но ако се разминават много, по-добре е да не разчита цял живот на химията. Наистина не си заслужава.
Всички се променяме. В една двойка, където има любов, винаги има напасване. И не се е родил /родила съвършенство.
По твоята логика, че не си заслужава, човек трябва да си стои самотник и да чака принца на бял кон.
Ама то и в кралските семейства не е съвършено.
А за изгонената от свекървата тъща... Ами има и хванати щерки за полите на мама. Тъпа е ситуацията. Мъжа определено не си е влязъл в ролята да си поговори с жена си, щом постоянното присъствие на тъщата го дразни. Мама да му оправя бакиите. Ужас.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 16:33 от tetka_the_best

Общи условия

Активация на акаунт