С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 930
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Вижте поста над вашия от коя дата е - всичко след него е изметено.

# 526
Защо пак се стигна до желание и нежелание, след като в случая бабата се е "самопредложила"?
За да се изкара снахата виновна и безотговорна, ама с претенции.

# 527
Възможно е бабата, да е изявила желание да гледа внучето, а после да е установила, че не може да се справя.
Снахата не е видяла спящата свекърва, а е чула от нея за това й действие.
Възможно е свекървата да си го е измислила, за да не вземат младите след тази й инициатива да водят по-често внучето за отглеждане.
Само предполагам , но ако наистина е легнала да спи , това означава че има психични проблеми и е неадекватна.

# 528
Ако бабата е изявила желание, а после е решила, че не иска да гледа внучето - могла е да каже на родителите, че не може да поеме този ангажимент. Просто, крато и ясно - извинявайте, не мога! Друг е въпросът, че като поемеш ангажимент е редно да си изпълниш обещанието, но както и да е...

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 16:28 от Acid_Burn

# 529
  • София
Предположението на боботоо е много интересно. Защото, ако действително го е направила едва ли е малоумна, че да си каже, може да извърти нещата като каже на снахата "Абе, оклюмах се по едно време, ама се освестих"
Докато такова изказване, че си е легнала в другата стая да спи, а 2-годишното внуче е самО в къщата на 2рия етаж...
"Я да взема да кажа такова нещо, че повече да не ме товарят така, поне докато не порасне и не се очовечи"

# 530
Интерестна теза,не се бях сетила за това ,но да си кажа честно познавам я добре и ако не може си казва,че не може или не иска ,също така знам че е способна да се легне ,живяла съм с нея 2 месаца и я видях що за човек е . Много е мързелива и винаги търси повод да си полегне ,все е изморена,а не върши нищо буквално . Аз като се оплача ,че съм изморена/недоспала и не смогвам с домакинската работа и тя едно сопнато отвръща,че има жени с по 3 породени деца пък в тях е чисто и да не се оплаквам . На чужд гръб и 100 тояги са малко .
Миналата година дори си позволи да ми каже ,че съм мърла само,защото детето беше изцапало тапицерията на стола с пюре . Много болно ми стана ,защото аз знам коя съм и че преди детето вкъщи нямаше и прашинка,обаче от както се роди буквално ходя след него и не смогвам,за нея това е само
оправдание и реално съм мърла както си го и каза. ..Аз като една примерна снаха премълчах и се разплаках ,а тя каза че нищо лошо не била казала и преекспонирам нещата 🤔Обаче в началото като ни дойде на гости видя колко е подредено  и каза ,че й харесва че съм такава и да съм я изтърпяла докато е на гости ,защото била малко разхвърлена ,бързо го забравя това ,но тогава детето беше бебе и не разхвърляше на всякъде ...

# 531
А, не е ли по-добре да каже, че е мислела, че може да гледа детето, но е разбрала, че не се справя, изморява се и не може да го гледа сама. На мен ми се вижда адекватен вариант.

Сега дочетох следващото и просто няма смисъл. Аз бих свела контактите до минимум или под минимума, с някой който си позволява да ме обижда.

# 532
  • France
Много казуси тук имат далеч по-адекватни варианти (и от двете страни), но пък иначе нямаше да я има тази тема

# 533
  • София
Интерестна тези,не се бях сетила за това ,но да си кажа честно познавам я добре и ако не може си казва,че не може или не иска ,също така знам че е способна да се легне ,живяла съм с нея 2 месаца и я видях що за човек е . Много е мързелива и винаги търси повод да си полегне ,все е изморена,а не върши нищо буквално . Аз като се оплача,че съм изморена/недоспала и не смогвам с домакинската работа и тя едно сопнато отвръща,че има жени с по 3 породени деца пък в тях е чисто и да не се оплаквам . На чужд гръб и 100 тояги са малко .
Миналата година дори си позволи да ми каже ,че съм мърла само,защото детето беше изцапало тапицерията на стола с пюре . Много болно ми стана ,защото аз знам коя съм и че преди детето вкъщи нямаше и прашинка,обаче от както се роди буквално ходя след него и не смогвам,за нея това е само
оправдание и реално съм мърла както си го и каза. Аз като една примерна снаха премълчах и се разплаках ,а тя каза че нищо лошо не била казала и преекпонирам нещата 🤔
Нищо "примерно" няма в това да те обиждат, а ти да мълчиш.

И друг път съм писала – след като е такава, защо избираш да се буташ да имаш по-чести контакти с нея?

# 534
Ради, не се занимавай с тази жена повече. Прекалено много проблеми ти създава.

# 535
Не избирам ,тя търси контакт с мен и аз не мога да се правя на шматка и да не отговарям ,такава съм просто .
Бях писала преди няколко седмици,че ни е поканила на закуска въпреки ,че вижда че не искам да разговарям с нея . Тя се бута . Ако не ме закача аз няма да я търся ,но не мога да не говоря щом ме пита нещо ,а ми се иска да съм като отраканите снахи дето не дават и копче да йм се каже ,а не такава будала

# 536
  • France
Ами промени се тогава. Че се получава "боли ме, сърби ме, драго ми е". Simple Smile

# 537
А може би според свекървата на Ради така се гледа внуче - баба спи, то си играе. Детето явно има вроден инстинкт за самосъхранение и не е тръгнало да изследва нови хоризонти, знаейки, че на тази гледачка не може да разчита да го предпази.
Мен друго ме втрещи - че свекървата ляга да спи в чужда спалня и то на младо семейство. Едва ли е сменила чаршафите, вероятно си е полегнала облечена.

# 538
Ради, тогава си намираш извинения да не общуваш с нея. Не можеш. Заета си. Не се чувстваш добре. Боли те глава и тн. Помня, че беше правила панаири, че не си ѝ отговорила веднага на телефона, значи "се сърдиш", колкото се може по-дълго.

# 539
  • София
Не избирам ,тя търси контакт с мен и аз не мога да се правя на шматка и да не отговарям ,такава съм просто .
Бях писала преди няколко седмици,че ни е поканила на закуска въпреки ,че вижда че не искам да разговарям с нея . Тя се бута . Ако не ме закача аз няма да я търся ,но не мога да не говоря щом ме пита нещо ,а ми се иска да съм като отраканите снахи дето не дават и копче да йм се каже ,а не такава будала
Можеш. Ти избираш дали да ѝ позволиш да ти се качва на главата или не. Има хора, които обичат да бъдат жертва.

Общи условия

Активация на акаунт