С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 44 907
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Факт е, че в началото с розови очила, влюбен и т.н. може и да не си разбрал или дори да са казали едно, пък да излезе друго. А и действително не всеки е способеен да дава пари за квартира при наличие на свободно жилище, все пак обикновено хората са млади, току-що завършили. Знаем в България какви са доходите. А може и да е казано едно, пък после да излезе друго. Въпросът е след промяната и след като видиш, че тези условия не те удовлетворяват какво правиш.
Тоест, и аз като съм влюбена, емоционална и т.н. е възможно да пропусна какво точно се има в предвид, а както казах не е невероятно условията да се променят във времето, но ако ми се появи такава ситуация
1) Ще поговоря със свекървата, че това "нахълтване" ми е неприятно и нямам нищо против жената, нека си идва, дори да ни гостува, ама нека да сме се разбрали предварително дали и кога е удобно;
2) Ако това не подейства ще говоря с ММ да си потърсим квартира и да освободим въпросното жилище;
3) Ако ММ си направи оглушки или пък ми отговори, че той жилище си има и няма да ходи никъде АЗ ще се изнеса на квартира. В случай, че ММ ме последва ще имаме бъдеще.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 20:58 от Светулчица

# 61
Светулка, много бързо вашето поколение взимате решения за изнасяне и раздели.  При наличие на дете и друго на път, не е толкова просто.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 17:24 от K.A.G.

# 62
  • София
Бързото решение може да е плюс.

# 63
Не е до поколение, до характер е. Венета Ботева е била разведена и с дете, когато среща Христо Ботев.

# 64
Специално за този казус доста бих се замислила преди да съветвам жена в майчинство с второ на път, която ще скача от едно във второ майчинство да напусне в 9тия месец мъжа си. Утре няма ние да й плащаме квартирата и да я издържаме с 2 малки деца. Да не говорим, че е възможно положението й далеч да не е толкова лошо, а просто хормоните да говорят.

# 65
  • София
Както виждаш аз дадох 1ва и 2ра точка преди изнасянето. Точка 3 е, ако 1 и 2 не са изпълнени. В крайна сметка един живот живея и нямам намерение да стъпвам на пръсти в дома си и треперя кога, къде, как, какво, защо, кой, колко и дали ще стане. Особено, ако съм с бръмбър на 2 години и новородено на път. Стресът и ангажиментите само от това са огромни, че да се товаря допълнително.
И да, понякога точно това е решението. Защото, когато  поставиш ясни и точни правила има шанс мъжете да се поизгърбят малко. Иначе си карат по течението, както им е удобно, жената да се оправя.
И да, има шанс и да остане сама. Ама тогава поне ще се съобразява само с 2те си деца, а не и с Мимин Мухльо и несъобразителна свекърва.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 18:23 от Светулчица

# 66
Тя авторката като се е зачела ... пусна мухата и избяга Grinning
Плюс трябва да не е много с всичкия си ,ако зареже мъжа си ,защото е прочела някакъв коментар на неизвестна във форум .

# 67
Абе аз не знам за къща с комин от която да няма дим. Всичко по мед и масло едва ли има някъде. Току така лесно не се къса и хвърля.

# 68
  • Другата България
Тя авторката като се е зачела ... пусна мухата и избяга Grinning
Плюс трябва да не е много с всичкия си ,ако зареже мъжа си ,защото е прочела някакъв коментар на неизвестна във форум .
Тя не е единствена.
И тук, и в темата за въпросите за СО, като не изнасят отговорите, които получават, “авторките“ случайно повече не коментират “казуса“. Blush
Да не говорим, че не е и мислила да “бяга“.

# 69
  • Най-красивата страна
По мои впечатления ,когато родителите осигурят жилище на сина си -етаж от къща или апартамент,той държи жената да отиде при него.
Независимо дали тя има жилище или не.
Защо да излиза на квартира или да изплаща кредит?Той жилище си има човека.Нищо,че не е на негово име .Нали един ден ще остане за него...Такова му е възпитанието.
И ако все пак той се навие и излезе на квартира или започне да изплаща жилище,тогава започват скандали и драми и естествено снахата е виновна...
Ако пък снахата има собствено жилище-ама как така той ще отиде ,,заврян зет,,?

И обикновено жената влюбена-загубена се съгласява да отиде в неговото жилище ,тоест на свекърите...

Няма нищо лошо в това да осигуриш жилище на детето.Дори да е на твое име.Детето,ако е умно ще надгражда.И пак може да купи имот.

Но това не означава,че трябва да се бъркаш в личния му живот,да не зачиташ личното му пространство.да натякваш...да се държиш със снахата или зетя като с прибрани по милост от улицата...
Защото всичко това разваля отношенията между родители и деца ,както и между младите.

Имаме една дъщеря.
За нас има два варианта.
1.Прехвърляме едно жилище на нейно име.
И тя си носи отговорност.
2.Всички имоти си остават наши,даваме и да ползва едно жилище.
След време ще наследи всичко.

Естествено ще я науча,че не бива да се набутва в етаж от къща или в детската стая на Мунчо.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 22:57 от Veronikaaa

# 70
Най-естественото нещо за една двойка е да започнат самостоятелен съвместен живот. Аз така виждам нещата. Когато с ММ решихме, че ще се женим, му поставих условие да търсим квартира. Не можех да си представя да се подслоним в детската ми стая или в неговата. Абсурд да се съобразявам с нечие родителско присъствие. И ММ много бързо се съгласи, че съм била права. Вече женени останахме една вечер да спим в дома на родителите му. Свекърва ми носи в спалнята леген и кана с вода. Имат баня на долния етаж. Ъхъ, явно не е удобно да се ползва по всяко време. Грам не ми мина мисъл за секс, спинкахме си като братче и сестриче, че и спалнята беше доволно скърцаща. На сутринта се чу чук-чук по вратата, и преди още да отворим очи и да кажем "един момент", вратата се отвори и се показаха главите на свекър ми и братовчед на ММ. Да ни кажели здрасти! Мноу тъпо. Нищо не казах на ММ, беше му предостатъчно. От тогава си знаеше - гостуваме ли при техните - сух режим. Сега ми е много смешно, ама тогава...
Veronikaaa, без значение да ще го дариш или предоставиш за ползване, пак не като собствен съвместен дом. Винаги може да се появи онзи горчив привкус, че единия от партньорите е прецакан с приноса си в нещо, което не е негово. При живеенето на съвместни начала пък... Деликатно е. Както и даряване от страна на родителите - има безвъзмездно, или с право на ползване, или гледане и издръжка. Шарен свят, житейски ситуации много. И както сега сме силни-вилни, с годините не е ясно на какво дередже ще сме.

# 71
Имам подобен случай на влизане в спалня, ама аз в стаята на свекърите да взема едно одеало, но се улучи  в неподходящ момент. Добре, че не запалих лампата!  После такъв срам брах!

# 72
  • Варна
Разбира се, че трябва жилището да се даде с предварителните условия,ако не е мое. Ето на, имаме едно жилище, което не е на мое име, което върви с допълнително помещение, за което се плаща символичен наем.
Сумата е малка, но не искам да я плащам, защото не го ползвам. Пълно е с вехтории от дядо, можело да разчистят само два рафта.
Отказва и отказва да се раздели с вещи непипани повече от 10г.

# 73
На сутринта се чу чук-чук по вратата, и преди още да отворим очи и да кажем "един момент", вратата се отвори и се показаха главите на свекър ми и братовчед на ММ. Да ни кажели здрасти! Мноу тъпо.
На нас това ни се е случвало, но от страна на свеки и без чук чук, когато сме били на гости, направо си отваря вратата, докато лежим вечер или сутрин, после и с детето като бяхме пак същото, понеже спеше при нас като бебе, отваря без никакво съобразяване с личното пространство.
Това, ако трябва да го търпя ежедневно и да живея с нея, по-добре да се обеся… не се търпи такава наглост и несъобразяване. Просто сме коренно различно възпитани.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 20:31 от Rimmona

# 74
Rimmona, сега ще Ви обяснят, че имотът е на свекървата и тя ще влиза и излиза, когато си поиска, и като не ви изнася на Вашето семейство, никой не ви е карал да сте там... 🫣

Общи условия

Активация на акаунт