Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 38 812
  • 984
  •   1
Отговори
# 120
Мисля да направя още 1 и ако и там има,ще ида на кръвен. Няма смисъл да се харча . Вчера дадох луди пари за лекарства,с ларингит съм . Това ще е чудо имплантацията да е била на 11-12 ден. Днес е 13 ден след О. И вчера пих Фервекс ,Нурофени,Ангал,направо ще е чудо да има нещо . Не съм чувала за толкова късна имплантация .

# 121
За жалост нямат медикамент с такава активна съставка на  Но Шпа. Накратко няма заместител. Казаха, ако искам да пробвам с ниски дози магнезий. Не знам дали Парацетамола може да намали спазмите в корема. Ще проверя как може са ни де изпрати от България, ако не ще пиша на клиниката са дадат заместител.

# 122
Луничке, прогестеронът също намалява спазмите, не се притеснявай ❤️🤗 Можеш да приемаш ниски дози магнезий.

# 123
Дани имплантацията и да е била на 8-9 ден може все още хормона да не е толкова , че да се отчете и в урината.

# 124
Здравейте, аз имам въпрос. С доказана късна овулация съм. Имам две неуспешни естествени забременявания с тази късна О.
Цикълът ми е дълъг 35-42 дена.
Има ли начини, терапия, бабини деветини, за да намалим дългия цикъл и да издърпаме тази О да не е на 22-28 ден, че голямо чакане с бебеправенето?
Алина, препоръчвам ти да направиш обременяване с глюкоза, защото ИР много често е причина за такава късна овулация. При мен при тестове на гладно си излизаха супер стойности и за кръвна захар, и за инсулин, но с обременяването се видя, че инсулинът ми на 60 и 120 мин остава висок. При мен нещата се регулираха с прием на инозитол, който ми беше назначен от ендокринолог. Може да потърсиш някъде там проблемът.

# 125
Здравейте, аз имам въпрос. С доказана късна овулация съм. Имам две неуспешни естествени забременявания с тази късна О.
Цикълът ми е дълъг 35-42 дена.
Има ли начини, терапия, бабини деветини, за да намалим дългия цикъл и да издърпаме тази О да не е на 22-28 ден, че голямо чакане с бебеправенето?
Алина, препоръчвам ти да направиш обременяване с глюкоза, защото ИР много често е причина за такава късна овулация. При мен при тестове на гладно си излизаха супер стойности и за кръвна захар, и за инсулин, но с обременяването се видя, че инсулинът ми на 60 и 120 мин остава висок. При мен нещата се регулираха с прием на инозитол, който ми беше назначен от ендокринолог. Може да потърсиш някъде там проблемът.

Мдаа, аз миналата седмица правих обременяване с глюкоза, излезе тежка ИР, ходих на ендо и сега съм на Глюкофаж 1000мг и яка диета. Аз не съм с наднормено тегло, но и баща ми и дядо ми са с диабет.

# 126
M angel лекарите в България не са запознати с лекарствата в Гърция.
пълнолуние Щом няма точно същото активно вещество вероятно ползват друго подобно за спазми и изглаждане на мускулатурата. Лошото е че понякога и техния английски куца и комуникацията не е лесна. В северна гърция обаче ако сте там масово говорят български, защото са завършили фармация в България

# 127
Dani, един уринарен струва към 5 лв. Кръвният е към 20 и дава точна информация. Ти дотук си дала сигурно 10 и планираш още да купуваш, а те не дават точна информация пикливите...сама си решавай.

Пълнолуние, Папаверин ми даваха, когато лежах за задържане, та явно е ок при бременност.

# 128
В Ioannina решихме да останем за 1-2 дни, за да видим как ще се развие ситуацията при мен. Вчера имах леко зацапване.  Тук говорят английски, но като чуят, че съм бременна не дават нищо без рецепта. И нормално. Намерих лекар, който да ме види и всичко е наред с бебока, но по техните стандарти не изписват нищо. Каза ми Парацетамол и това е. Според него да питам следящият лекар за заместител, защото не беше запознат с активната съставка на Но шпа. Явно в Гърция нямат медикамент, който да я съдържа. Даже и за прогестерона ми каза, че все едно дали взимам. В БГ, Румъния и Гърция го изписват при зацапване, но в UK където явно е работил не. Според него в по-добре орално да го приемам, а не глобули, за да не предизвикат кървене и те.

Иначе пролетта бяхме отседнали в едно място за настаняване на Касандра и дъщерята на собственика учеше медицина в България. Радваха ни се Simple Smile

Благодаря Ви момичета. Ще питаме и за Папаверин, като ще пиша на Бранков дали е ок.

# 129
  • Замък сред облаците
Ето ги лекарствата с дротаверин (но шпа) в Гърция и именатс в другите държави:

https://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/drotaverine

# 130
Пълнолуние, стискам палци, всичко да е наред. Щом са видели бебчето, се надявам да нямаш повече проблеми.

# 131
Благодаря, АА. В няколко аптеки питахме и нищо не можели да предложат.

Гери Добре е бобчето.
Скрит текст:
Има си пулс и е пораснало от предният път. Аз много се уплаших, въпреки че зацапването беше малко  и предпочетох да платя един преглед и да видим дали всичко е наред. Според тукашният лекар всичко е наред и зацапването не е от ембриончето.  Няма отлепяне на сака. Иначе ни разпита каква ни е историята, заболявания, какви медикаменти взимам и тн. Апарата му беше добър и много добре обясняваше. Взе ни от днес за утре преди всички часове. Прегледа ми беше 60 евро за частен кабинет. За щастие днес няма зацапване.

# 132
Между другото това е добро напомняне да си извадите Европейска здравна карта, най-вече за децата. С нея нищо не се заплаща в болниците в Европа, а никой не е застрахован от инциденти по време на екскурзии и почивки.

# 133
Алисън, ние имаме Европейска здравна карта и имам и допълнителна медицинска застраховка, но тя не покрива бременност.  Изрично питахме на няколко места, но не намерихме такава застраховка. Аз предпочетох да си платя прегледа и да се успокоя и частен кабинет повече ме устройваше.

# 134
Твоето не го отчитам като инцидент 😉 има такива случаи, които не могат да минат в частен кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт