Много обич има в моето сърце, чакам те мое дете. ~бебеправене 609~

• 38 785
  • 984
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, аз имам въпрос. С доказана късна овулация съм. Имам две неуспешни естествени забременявания с тази късна О.
Цикълът ми е дълъг 35-42 дена.
Има ли начини, терапия, бабини деветини, за да намалим дългия цикъл и да издърпаме тази О да не е на 22-28 ден, че голямо чакане с бебеправенето?

Аз може да съм хипохондрик и да обичам да ходя по лекари, но бих се консултирала вместо да търся бабини илачи.

Дописвам: не казвам, че нещо ти има, а просто, че един компетентен лекар може да ти спести лутането в търсене на решение.

Аз ходя на доста, тъй като съм с повтарящи се аборти,  но ми казват, че е при някои момичета това е нормално и не влияе на качеството на яйцеклетките. Предстои ми имунол. биопсия на ендометриума, ще видим там дали ще излезе нещо.

# 106
  • На изток от Ада
Алина в Надежда ли си?

# 107
# 108
  • На изток от Ада
Бях там. Също отидох след няколко аборта...

# 109
Според мен влияе баш на качеството. Също има взаимовръзка със състоянието на лигавицата. Имаш проблем някъде и когато се открие и коригира, цикъла ще се нормализира и ову няма да е късна. Вместо “бабини илачи” препоръчвам консултация с др. Ковачев примерно (че за Калчев много се чака) Същото важи и за believe - Нещо някъде ти куца и за това без дуфастона не ти ок

# 110
belive, не ти ли е изписан за 10 дни от 16ти ден? Т.е. 16-25ти ден? Имам такъв спомен и това е стандартната схема. Ако го пиеш от 10 до 16ти, то цикъла ти трябва да е макс 20 дни, а с дуфастон обикновено се цели да се върти към 28-29 дни.

Ох, да... написала съм абсолютна глупост 🤦‍♀️ защото е изписан за 10 дни и съм написала от 10-ти ден .....
Да, от 16 до 23 ден вкл.
В дилема съм, не знам ...
Сега като го пия ми идва по часовник на 30 ден.
Без него съм на 35, 36, 37 дена

# 111
Момичета имате ли на идея какъв заместител мога да ползвам на Но шпа. В Гърция не са чували за това животно, а с моят бебешки акъл съм взела само един блистер. Направих по спешност консултация с гинеколог и ми каза, че мога да ползвам парацетамол . Ама дали се разбрахме с моят английски.

# 112
Търси се по активното вещество. Винаги така да ми давали лекарства, а аз купувам и за детето от Гърция.

# 113
Ще питам в някоя аптека, ако могат да намерят заместител.

# 114
Добро утро ,прекрасни .
По принцип утре или другиден ми е датата. Вчера тъпкано отрицателни тестове ,днес в рамките на 5 мин се появи тази ,че на всичкото отгоре  и ми розовее,а вчера ми беше последния Циклогест . На Престо вяра нямам толкова ,за това не се радвам дори . Според вас ,да пусна ли кръвен ? Или само ще дам парите на вятъра .

# 115
Дани, кръвният тест ще ти даде поне ясен отговор и стойност и няма да има нужда повече да правиш пикливи тестове. Успех!

# 116
Момичета имате ли на идея какъв заместител мога да ползвам на Но шпа. В Гърция не са чували за това животно, а с моят бебешки акъл съм взела само един блистер. Направих по спешност консултация с гинеколог и ми каза, че мога да ползвам парацетамол . Ама дали се разбрахме с моят английски.
Пълнолуние, ако решиш да взимаш парацетамол ето това ми дадоха на мен в Гърция. Доколкото разбрах аз е 500мг

# 117
Добро утро ,прекрасни .
По принцип утре или другиден ми е датата. Вчера тъпкано отрицателни тестове ,днес в рамките на 5 мин се появи тази ,че на всичкото отгоре  и ми розовее,а вчера ми беше последния Циклогест . На Престо вяра нямам толкова ,за това не се радвам дори . Според вас ,да пусна ли кръвен ? Или само ще дам парите на вятъра .

Имах същият призрак миналия месец. Не се мъчи с тия тестове, не знам как имаш нерви. Кръвен тест и всичко ще е ясно.

# 118
Пълнолуние, аналог на Но Шпа е Папаверин (поне така ми е останало в главата), НО дали може да се пие при бременност не съм сигурна. Дано Кактусчето се включи скоро.
Няма ли как да направиш онлайн консултация с някой БГ лекар, като разбира се обясниш, че си в Гърция? Според мен трябва да се знае от лекаря, който ти изписва заместителя и ако си на допълнителна терапия, какво приемаш
Дани, отивай на кръвен и не се чуди. Просто го пусни в лаборатория, където ще излезе до 3-4 часа и да не се чудиш повече.

# 119
Луничке, по време на бременност няма проблем да пиеш парацетамол от 500мг. Аз няколко пъти съм пила до сега, но по 1тб. на ден....заради мъдреца 😁 НоШпа и Папаверин са различни като активно вещество, но и двете ги изписват по време на бременност.
Скрит текст:
Аз минах и втория преглед, за сега всичко е наред. Този път ме гледаха с коремен и излязох 2-3 дни назад, но АГ каза, че си отговаря на седмицата. Пулсът се е ускорил. Назначиха ми цял куп изследвания от ЖК и днес ги пуснах. Като цяло биват 😅 Изписаха ми и Иногинол за превенция от гестационен диабет. Стана ми интересно, че имах назначен и тестостерон, който излезе повишен 😁 ЩЖ е ок, захарта 5.34, гранулоците са ми леко завишени и както винаги с нисък хематокритът заради ниското желязо.
ПП сега разбрах, че сестрата по погрешка е пуснала тестостерон по каса 🤣

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 11:27 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт