Да си излея мъката

• 3 331
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
  • UK
Капките срещу колики са като хомеопатията - нямат ефект, освен евентуално плацебо. Изобщо това с коликите е лесно обяснение за сложния процес по адаптация на новороденото към живота извън майчината утроба.
Гушкай си бебето - то има нужда от теб и близостта на твоето тяло. На 2 месеца е нормално да заспива трудно и да плаче. Ако помага, да го носиш в слинг също е опция.

# 16
Защо пък да не го приспива детето някой друг от време на време?

# 17
Проблема явно не е в коликите, а в свекървата. За колики си има капки, които колко ще помогнат не се знае, период е, ще отминат и ще дойде ред на зъбите. Честно казано, не знам какво значи, че без свекървата е трудно. Ами трудно е да, всички сме така, но хем без нея трудно, хем като помага е виновна, че ти не се справяш с детето. Наистина не разбирам.
Моя син нямаше кой знае какви драми с коликите, но давах Еспумизан Л и пробиотик. Дали те са помогнали или просто не е имал сериозни колики не знам.
По повод свекървата, като не можеш без нея, да те отменя в домакинската работа, а ти си гледай детето. А и щом смяташ, че е по-привързано към нея, гледай си го ти.

# 18
Не че е виновна жената, тя вярвам с добро го прави, но просто някои нейни стари разбирания не ми харесва да ги налага. Отначало с коликите, всеки ден ми повтаря, как тя не знае какво е това нещо. Видиш ли едно време нямало колики. Те давали вода със захар, джоджен, мас. А то джоджена си е за колики доколкото знам. Водата дето се къпело детето вечер не се хвърляла. Урочасано било. И сега и това да натяква за цеденето до гуша ми дойде. То на мен ми е най-зле, че така се получи, но детето от някои биберони също яде трудно, не само от гърда. Трудно е, защото сина й не е научен да помага. За коликите почти всичко пробвах, дори обмислям боуен терапия, но нещо чета противоречиви мнения.

# 19
  • София
Време е синът ѝ да се научи, но не да помага, понеже не е на гости и детето не му е далечен племенник. Да си влезе в ролята на баща и да поеме част от домакинството и част от грижите за детето. Така ти ще си по-спокойно. Свекървата не е втори родител на детето ти, не ти е съпруга. Тя е баба и ролята ѝ е да гостува понякога и да се радва на бебето.
И забрави за захар, мас и бабини деветини. И за приспиването забрави. Слагаш детето в легълцето, галиш го по челцето, говориш му тихичко и така. Можеш да си четеш книга на глас и така да съчетаваш 2 в 1, вместо да го разнасяш и друскаш. Времето още е хубаво, разхождай се с бебето навън, опитай да върнеш детето на гърда и не си играй да цедиш, да теглиш. Често при храненето с шише бебетата поемат повече въздух и затова имат по-силни колики. Давай капки 10 Мин преди хранене и виж как ще се отразят. И после дръж бебето повече време във вертикална позиция или още по-добре по коремче върху краката ти (крачетата му към теб, а личицето към коленете ти, за да му е свободно да диша - това е поза при бебетата с рефлукс, но помага и за изкарването на въздуха при всички бебета, с което намаля коликите, виж в интернет съм виждала дори снимки как точно да го държиш). Успокой се самата ти и детето ще се успокои. Свекървата с нейните глупости явно те напряга много, а в този момент никоя майка няма нужда от напрежение. Има нужда от участващ съпруг и собствени грешки, с които да се научи да бъде майка на детето си.

# 20
Трябва да отучиш бебето от шишето и да минете отново само на гърда. Да не е лесно, сигурно седмица ще мрънка и негодува, но не се отказвай ще стане.
Проблемът е, че повечето жени се отказват постепенно им намалява кърмата и накрая приключват с кърменето.
Ще кажа тъпата фраза - майка лесно не се става Sad Хората са го казали и е самата истина. Дай си време ще се напаснете с бебочето Wink

# 21
  • UK
Трябва да отучиш бебето от шишето и да минете отново само на гърда. Да не е лесно, сигурно седмица ще мрънка и негодува, но не се отказвай ще стане.
Проблемът е, че повечето жени се отказват постепенно им намалява кърмата и накрая приключват с кърменето.
Ще кажа тъпата фраза - майка лесно не се става Sad Хората са го казали и е самата истина. Дай си време ще се напаснете с бебочето Wink

Охх, нищо не трябва и на всяка цена, шишето е също начин да се нахрани едно бебе. Майките, които не са кърмили или са кърмили кратко, също дават най-доброто на децата си. Хайде да не напрягаме допълнително ситуацията със заучени фрази, че не се ставало лесно майка и т.н.

# 22
  • София
Тогава просто да мине на формула, вместо да се мъчи с цедене и да се тормози по цял ден.

# 23
Аз пак да си кажа моята мантра за заспиването. Потърсете консултант по детски сън, за да ви помогне за по-лесно приспиване. Може да е рефлукс, може да са колики, всичко може да е, резултатът е, че бебето заспива трудно, което само по себе си е проблем, а не кой успява да го преспи. В този смисъл да, мечешка услуга е на свекървата приспиването, ама тя жената гледа работа да свърши, а не първоизточника да търси. Консултирайте за режима (ядене, ритуали, часове за сън) и ще ви олекне програмата Simple Smile
Лично мое мнение е, че ситото и спокойно бебе е приоритет пред гърда, кърма и тн. И да, лесно няма, ама не е лошо да си потърсите начини да си го улесните. Щото на големите мъченици все тиквени са им накрая медалите Simple Smile

# 24
Мда, аз имам голямо желание да я кърмя, обаче то вече и кърмата взе да намаля, буквално по цял ден се дондуркаме. За приспиването, тя и с мен заспива, обаче не спи особено. Ако я оставя в кошарата след 2 мин. ще зареве, ако е в количката след 10 да речем. Дневния сън и е проблем, иначе нощния бива. Много е нервна и не мисля, че са само коликите причината. Скубе се, удря се, яде си ръцете, без ръкавички нз кога ще е отново.

# 25
Това с кърменето не исках да звучи с упрек, просто и аз кърмих 2 деца по над година всяко и мога да кажа, че точно цеденето и даването на ам объркваше нещата. Отказах ли се от тези нещата кърменето потръгна, не с лекота в началото. За мен ам-то не трябва да се предлага за щяло и нещяло, защото е лесно достъпно и т.н. Каката ми беше такава трудно спане, много колики, първия месец по час и половина ни продължаваше всяко хранене…успех ти пожелавам, вярно е, че когато ти си спокойна и детето е по-спокойно, но знам че не е лесно постижимо, като в момента не ти идва отвътре. Може би е и до дете, темперамент.

# 26
Дъщеря ми само на челна стойка не съм я кърмила ... Кама сутра с бебе и цицки ми идеше да издам. Редовния й номер беше да суче в движение, на музика. Иначе рев и дране до небесата. Не понасяше всякакви шишета. Имаше ужасен рефлукс. Налагало се е да се цедя, заради което - хранила съм я с капкомер и спринцовка известен период.
Спането беше мираж - обиколили сме цяла пловдивска област 10 пъти с колата, за да суче и да спи в движение. Сешоарът помагаше до към 2м (бял шум). Ежедневно си пусках хора и обикаляхме в ритъма из нас.... В количка НЕ се возеше, само кенгуру и слинг (+ имах и ученическа раница на гърба на баткото, примерно). Ей такива всякакви драми с нея.
Израства се и се забравя... Идват много по-сложни ситуации в годините напред...
....
Кърмата ще намалява, ако спазваш график. Слагай я по-често на гърда и нещата ще се регулират за ден два. Опитай се да минимизираш цеденето - сложно е и за теб, и за бебето. Казвам ти го като цедила година (по различни причини).
С баткото нямах идея какво е цедене..  малката ми сипа здраво по всички параграфи 😁
Обаче играе народни танци вече 7 години... Явно подсъзнателно й е от бебе 😊

# 27
Спокойно, не бъркаш никъде, просто си изнервена и стресирана, нормално е с първо бебе, особено ревливо. И аз си имам едно неспящо и ревливо вкъщи, малко по-голямо от твоето.
Моят съвет е
- Слагай постоянно на поискване на гърда, забрави мл, интервали, цедене и т.н., само се тормозиш. Само следи дали наддава добре. Щом имаш желание да кърмиш, не се отказвай.
- Не слушай свекървата, ако иска да ти помогне може да изчисти или сготви нещо.
- Забрави за друга работа, сега работата ти е да си гледаш бебето, ако успееш да свършиш нещо супер, ако не - здраве да е. Аз бих си почивала когато мога, вместо да се чудя какво да подхвана.
- Бащата да се включва и той в отглеждането на детето си, то е и негово. Може да прави всичко, освен да кърми. Сега е момента да създадат връзка помежду си, това става с грижа и общуване.
- За приспиване/успокоение пробвай бял шум, повиване (само докато бебето започне да се обръща), биберон, слинг, пеене, друсане на ръце.
Успех и спокойно, ще се справите!

# 28
Детето има нужда от гушкане и да първите месеци са почти изцяло в ръцете и на гърдите на майка си. Вие очаквате то да си легне и заспи сладко, не става така. Без да имам баба вкъщи, първите месеци все съм носила, спали са ми в ръцете, кърмила съм ги понякога и през час. Най-добре е да говорите с консултант, да ви каже къде бъркате в режима и начина на предлагане на гърда, за да върнете бебето към сукане и махнете досадното цедене. Капки не ви трябват, бебето е на кърма. Бабата не ви разваля детето с носене и гушкане, то ще си го иска и без тя да е там. Като ви дразни, просто я отпратете. И да много е изморително, но първите месеци е така, двама сте, майка и баща, помагайте си, не чакайте на вашите майки, защото уж ви помагат, а то какво излиза.

# 29
Ама тя постоянно реве, не вярвам само колики да са това. Според лекарите детето е добре, щом наддава. Обаче с тоя интернет, само чета и се филмирам. Четох, че при липса на калций се наблюдава подобно раздразнение, пък аз ограничавам млечните, уж заради лактозата. Като цяло, заради коликите не ям и бобови, а детето пак се къса от газове. Имам чувството, че се ограничавам напразно. Четох и за някакъв "тих рефлукс", докторката й ще я сменям, за нея всичко е точно. Мисля да я заведа ли на гастроентеролог, последно. Всички родилки, с които бях казват, че децата им били спокойни. Моето нещо му има, ама стана вече 2 месеца така. Сама съм вече по цял ден с нея и много се натоварвам психически, то и физически, че е към 6 кила.

Общи условия

Активация на акаунт