Да си излея мъката

• 3 333
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
Petya, напълно те разбирам, аз също три месеца постоянно четях и се лутах в информация, защо бебето само реве, защо не спи и т.н. Педиатърът каза "здрава е, нормално е". Накрая се примирих, че просто бебето си е такова и няма смисъл да се натовам още повече с терзания. Препоръчвам и на теб да се успокоиш и да си търпелива, докато премине този период.
Но все пак, ако смяташ, че може да е рефлукс, непоносимост или подобни, заведи го на гастроенторолог, поне да си спокойна.

И също е много вредно да сравняваш с други деца, всяко бебе е различно, няма смисъл да се ядосваш, че някои са по-спокойни от твоето. Други пък са мнооого по-ревливи сигурно.

# 31
Петя, и около мен всички бяха с много спокойни бебета. Включително и тук не успях да намеря с такова като моето....
Нон стоп напъване и рефлукс. Буквално колики 24/7. Водих го на гастро + допълнителна ехография. За вс беше ок. Спеше само и единствено върху някой. Най-често върху мен. Тоест аз 3м почти не бях спала. Ревях нон стоп, защото вътрешно чувствах, че нещо не е наред. Оказа че не бях права. Както и казах по-напред - 3 месец все едно с магическа пръчка изчезна всичко.
На мен гастрото също ми препоръча да спазвам диета, а нещата които ми каза да не консумирам бяха предимно неща, които така или иначе не ям -.-
Успокой се, за спокойствие заведи на детски гастро детето да го видят и изчакай още малко.
Бтл уригваш бебето хубаво?

# 32
От километри си личи, че свекито е проста, селска женица, без усет кога да е тактична и кога да е токсична. Мъжът ти да се хваща да ти помага, ако ще едни яйца да опържи!
Ние имаме 3 деца, на 8г., на 3г. и на 2 месеца и половина и моят съпруг макар до сега да е живял като царче около мен, сега вече се включва да помага, и то много повече и от най-смелите ми очаквания.
Свекито ако не си отиде, ще ти бутне психиката. Тя не е дошла да помага, а да си спомни какво е било да имаш бебе. Егоистично. Сега е твой ред и твое право и това не може, не трябва и не е редно да ти бъде отнето! Излизай да спи бебето навън, в количката, върни се към кърменето, от сукането заспиват най-лесно. Особено ако кърмиш легнала.  Дори и на студено, облечено добре, пак ще спи, ако е навън. Ти имаш нужда от спокойствие, това с баби, дядовци и стринки няма как да се случи. Ще ти окипази бебето с тъпизмите си за "гледане на дете". Вижда се колко добре се справя като своето не е отгледа и възпитала да е мъж, деен и помагащ на прясно родилата си жена. Да си ходи свекървището.
Има чайчета за увеличаване на кърма, и бързо разтворими форми, да не запарваш,  прецеждаш и т.н., и биозин мама помага. Мога подробно да ти обясня на лично съобщение, ако желаяеш. Винаги съм се оправяла сама с децата, и ти можеш! Нека не ти втълпяват там, че бабата със суеверията си, ти трябва. Не ти трябва, ти й трябваш. Ах, да й се падне като мен такава, ще види тя ще говори ли глупости на прясна родилка. Чак се изнервих. Мразя досадни старици с обременени, болни мозъци. Изобщо не ги бавя, сипвам им на мига в зародиш, че да няма хал за втори опит. Ако ще помага, да помага, ако не, да не пречи!!

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 01:30 от КремонаЛиза

# 33
Какви са тия щуротии с режими, милилитри, почивки на гърдите.
Нормално е да сте скачени съдове. И не ти трябва нищо да вършиш, освен да си гледаш детето
Някои бебета понасят по-драматично коликите. Не е от свекървата. Ще реве, такова е с бебетата. После са зъби, после са паданици, после са гаджета... Цял живот реват.
Свекървата не ти трябва и нея не я обича повече със сигурност 😁😁
Успокой се и си гледай детето. Ще се напаснете.
Не в нужно да се цедиш и да гледаш милилитри. Няма да помогне. Добавките за колики също - само ще си дадеш парите.
Важно е ти да се вземеш в ръце и да не се обвиняваш.
Две мега ревлили бебета съм изгледала съвсем сама, баби изобщо не давай да ми се месят. Кърмила съм години, без да знам изобщо кой колко е изпил. Само се тормозиш с това цедене, като в случая няма смисъл. Само ще я научиш от шише, щото е по-лесно.
Кърми си детето и толкова. На къщата ще й дойде времето.

✌️💯

# 34
Да ъпдейтна малко, вече седмица сме сами с малката по цял ден, със спането долу-горе са нещата, ама това дете само реве, все го боли, вчера пак звънях на гастроентеролога, още била отпуск(само 1 е в тоя смотан град). Четох за дисбактериоза, има такива симптоми, мисля да й пусна ако за изследване, утре ще ида при една хомеопатка да го обсъдим, защото и акането й е трудно, имаше леко подобрение, но вчера пак се наложи да й помагам с мелилакс. Иначе предните дни сама, е пак с лека помощ-масажи, вдигане на крачетата). Сложих е й ваксината едната, от тогава сякаш се изостриха коликите. Почти не си играем, само ревем и се разнасяме, нямам търпение да мине тоя период. Нямам следродилна депресия, но психически много се натоварвам, че не е весело и игриво бебече, а само се мъчи милата. И кърмата ми намаля от това. Мъжа ми преди и след работа трябва да разхожда кучето и няма много време вкъщи.

# 35
Какъв е режима на хранене на бебето и какво яде, само кърма или смесено? Какви медикаменти давате? Време за игра на бебе под 3м… мъничко е, не седи, не се оглежда, изчакайте малко още. Пробвали ли сте слинг?

# 36
Да ъпдейтна малко, вече седмица сме сами с малката по цял ден, със спането долу-горе са нещата, ама това дете само реве, все го боли, вчера пак звънях на гастроентеролога, още била отпуск(само 1 е в тоя смотан град). Четох за дисбактериоза, има такива симптоми, мисля да й пусна ако за изследване, утре ще ида при една хомеопатка да го обсъдим, защото и акането й е трудно, имаше леко подобрение, но вчера пак се наложи да й помагам с мелилакс. Иначе предните дни сама, е пак с лека помощ-масажи, вдигане на крачетата). Сложих е й ваксината едната, от тогава сякаш се изостриха коликите. Почти не си играем, само ревем и се разнасяме, нямам търпение да мине тоя период. Нямам следродилна депресия, но психически много се натоварвам, че не е весело и игриво бебече, а само се мъчи милата. И кърмата ми намаля от това. Мъжа ми преди и след работа трябва да разхожда кучето и няма много време вкъщи.

Ако бебето е на смесено хранене, пробвайте с Лактана. След Ротарикс съм чувала, че коликите се засилват. При нас е нещо подобно с рев и разнасяне, но и с трудно заспиване и дремки от по 20 мин. Също не е от най-игривите, а иска на ръце, та Ви разбирам. А може би при Вас плаче, защото не е будувало дълго или обратното - дълго  е будувало и е преуморено. Вижте дали можете да оптимизирате това.

# 37
  • София
Излизате ли достатъчно навън с детето?
Защо сутрин и вечер ти не разхождаш кучето и бебето, пък мъжът ти да свърши нещо у дома? Или той вечер да разходи кучето и бебето, а ти да си починеш? А най-добре заедно да се разходите и послетой да приготви вечерята и да прибере след това, а ти да се занимаваш с кърмене и успокояване.
За игра бебето е малко още. Слагай го на активна гимнастика, за да се разсейва, а и да рита повече с крачета, за да стимулира перисталтиката.

# 38
Смесено хранене, преобладаващо кърма. Гледам да са поне 2+ часа, ако не издържи 3. Понякога обаче не иска да яде и изяжда само 40, съответно ако поиска й давам по-рано. Ритка си на гимнастиката, но някои дни много малко и вяло. Слинг не съм, с това връзване ми е сложно, а и в тези жеги, нямаше смисъл. Взех едно кенгуру, ама ще я изчакам да стане на 3 месеца, че 0+ позата му е все едно да я държа пак аз, все си ме боли рамото. Днес я изкарах 6кг., онзи ден уж 6.100, ама може и кантара ми да е зле. При докторката на 4.09 беше 5.850.
Със сигурност не излизаме достатъчно, защото понякога получава пристъпи на рев и в количката. Няма как да разхождам кучето с детето, не е дребна порода, иначе с удоволствие.

# 39
Единствено имайте предвид, че кърмата не е адаптирано мляко, тоест много по-бързо се усвоява от тялото, затова не е редно да се водите по интервалите и количествата за бебе само на АМ. Също вижте и да не е проблема в шишетата, тоест прекомерно гълтане на въздух и от там дискомфорт, плач. Съветът ми е да се свържете с консултант по кърмене и да коментирате храненето. Ще анализира тегло, брой хранения, кога кърма, кога АМ, наддаване. Защото така на парче съвет е трудно да се даде. Аз мисля че плача идва от неразбории в храненето. Отделно НЕ теглете у дома. Това е голям капан. Има значение как теглите, всяка сутрин, голо бебе, преди хранене, след изхождане или как? Винаги трябва да е при еднакви условия и ако го правите, то през еднакъв интервал. Например на седмична база иначе се вкарвате в некоректни изводи. Консултантът може и тук да помогне.

# 40
Единствено имайте предвид, че кърмата не е адаптирано мляко, тоест много по-бързо се усвоява от тялото, затова не е редно да се водите по интервалите и количествата за бебе само на АМ. Също вижте и да не е проблема в шишетата, тоест прекомерно гълтане на въздух и от там дискомфорт, плач. Съветът ми е да се свържете с консултант по кърмене и да коментирате храненето. Ще анализира тегло, брой хранения, кога кърма, кога АМ, наддаване. Защото така на парче съвет е трудно да се даде. Аз мисля че плача идва от неразбории в храненето. Отделно НЕ теглете у дома. Това е голям капан. Има значение как теглите, всяка сутрин, голо бебе, преди хранене, след изхождане или как? Винаги трябва да е при еднакви условия и ако го правите, то през еднакъв интервал. Например на седмична база иначе се вкарвате в некоректни изводи. Консултантът може и тук да помогне.
Да, от едните шишета на Philips Natural response яде много бавно и се измарям и не яде, тях спрях да ги ползвам, от на нук пък се дави, че много пуска и ползвам едни други пак на Филипс, по-обикновени. От там си мисля че й е проблема с кърменето, като й е трудно да дърпа и се нерви и стачкува, щом и с тези биберони й е трудно. Сменени са ми бибите с подходящи за възрастта й, но все пак имитират гърда й по-трудно пускат. Оригвам я. Шишетата са анти-колик всички уж.

# 41
Като цяло опасността детето да не иска гърда а биберон идва точно от това, че с биберона му е по-лесно и не полага усилия. Така че, най-вероятно това е причината да не иска гърда, но всичко е въпрос на навик. Но аз не мога много да говоря, защото моето момиче беше доста локомо и не е имала проблеми да суче усилено.

Иначе за бебетата на кърма знам, че не е нужно да ходят по голяма нужда всеки ден. Провери го това и дали има нужда всеки ден да помагаш.

Има тема за консултант за сън във форума, съветвам те да пишеш там.

# 42
Същото беше и вкъщи. Това е нормален период. Бебето се ражда не когато е готово за живот на вън, а докато не е прекалено голямо за да мине през родилния канал. Това го казвам във връзка с коликите, дисхезията (трудното акане, да не се бърка със запек) и незрялата нервна система, която реагира на всичко. Това е период, в който трябва да стиснете зъби и да изчакате да премине. После ще дойде друго. И така. Това е кръговрата.

# 43
Да, дисхезия е, не запек точно. Помагам й, когато много пищи, а не може, не й правя клизма, защото не е акала.

# 44
С клизмата обаче не й правиш услуга. Нож с две остриета е. По-добре оставете да се научи мозъка сам да разпознава сигналите. Знам че е трудно. Колко рев съм изревала аз самата. Обаче ще отмине обещавам!!

Общи условия

Активация на акаунт