Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

  • 36 419
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 945
  • Мнения: 24 840
Хубава си става крем супата от тиква, на мен не ми се връзва с пилешки бульон а и не купувам готови бульони, но пак я харесвам. И как няма, като я обогатявам със сметана и то не за декорация само Grinning И поръсена с парченца бекон или пък с натрошено сирене.
Мен ме мързи за запържване и лука го режа там на четвъртини примерно и го мятам в еърфраера да се запече по краищата, много ми харесва какъв вкус придава като е печен и се усеща дори и малко да е.

Беки, не съм пробвала със заквасена сметана но пък добре звучи, защо не? Рядко ми се прияжда точно с майонеза, още по-рядко имам вкъщи, а да се засекат тия двете неща пък е хептен на високосна... Grinning
Попадна ми някакво клипче за "майонеза" с варени яйца, даже точно салата бъркаха с нея в клипчето. Далеч съм от мисълта че това има вкус на майонеза ама иначе не звучи зле.
https://www.instagram.com/p/C7ltc2UMFTi/
То всъщност дали не беше същото или много подобно дето и някой друг го показа пак тук. Гущер, ти ли беше или се бъркам с някого?

Пропуснала съм и аз това за яйцата. С аквафаба тогава? Това е тая лига дето е в консервите с нахут и подобни бобови, правят веган майонеза с него.

А за заквасена сметана съм наумила да пробвам това което видях в една ФБ група за кефир. Един беше пробвал да заложи кефир ама не с мляко, а с half and half, даже той май просто си беше сипал половината да е мляко и половината високомаслена сметана, май 30 и няколко процента се пада при тях. И каза - на другия ден имах невероятна заквасена сметана. Трябва да изровя публикацията, май беше сипал от готовия кефир, а не да се мъчи от това нещо да извади зърната после. Абе много беше доволен.

# 946
  • Мнения: 5 616
Тъкмо си помислих, че ще извадиш някоя рецепта от тефтера Joy
Няма нищо, ме си длъжна да знаеш/помниш всички подробности за всеки.

# 947
  • Мнения: 24 840
Ти виж из нета за майонеза с аквафаба, ако се случва да купувате у вас по някоя консерва с бобови. В интерес на истината, даже съм опитвала такава, хич не беше лоша. Аз няма да си направя но ако кажа че не беше се получила на колежката дето донесе да се похвали, ще излъжа, добре си беше.
Иначе с прясно мляко също става вместо яйцата ама подозирам че и то няма да те устройва.

# 948
  • Мнения: 5 616
Пробвала съм с аквафаба и не ми харесва хич, но да, получава се като майонеза на вид. Със сметаната си е съвсем добре, като Снежанка със зеле Joy а и не цапам посуда (мързелива работа е моето).

# 949
  • Мнения: 24 840
Долче беше пускала някаква интересна рецепта също, то ми звучеше май по-скоро като сос с яйца но пък тогава и тя, и други я похвалиха тая майонеза, с животинска мазнина беше. Мисля че я има в темата с НВ рецептите.

Снежанката става и с настърган морков, между другото Grinning Пак цедено мляко или заквасена сметана, чесънче там, копър... това го правя чат-пат зимно време като няма хубави краставици.

# 950
  • София
  • Мнения: 9 047
Защото не мога да ям яйца Thinking
Кажи с какво да заменя яйцето и ще си направя веднага!

Майонеза можеш да направиш с мляко или бульон вместо яйце. И олио, каквото ползваш.

https://batimiti.blogspot.com/p/blog-page_16.html

# 951
  • Мнения: 990
Добър вечер от мен! Следя ви изкъсо 🤭нямам ред да пиша, но набързо се включвам.

beki, а дали ти е опциятази майонеза с аквафаба (сос/водата от варива - нахут, грах..)

# 952
  • Мнения: 24 840
Ууу, тоя блог го бях забравила, а точно тая страница от него с майонезите съм я гледала преди време. Те и другите му неща повечето са като за нас де, че са мръвкарски предимно и то не се пази от блажничка мръвка Grinning
Тая с бульона мисля че бях пробвала преди бая години, нещо не я докарах тогава ама дали е от рецептата или от мен... не се наемам да кажа. Подозирам че аз нещо я омотах, макар че то какво ли толкова има, ама пък и по друга рецепта дето си правех редовно преди, съм имала издънки. Но мисля че не пробвах втори път, а от веднъж е трудно да се каже.

# 953
  • Мнения: 3 005
Някой пробвал ли е тая добавка?
https://bg.iherb.com/pr/nutricology-pregnenolone-100-60-scored-tablets/23799
Има интересни цени сега в iherb...

# 954
  • Sofia
  • Мнения: 8 008
Домочадието си поиска мусака, а накрая налетяха на режимната ми вечеря от печена сьомга с хрупкава коричка, зеленчуци на пара и сос холандез. А уж мразели риба.

# 955
  • Мнения: 24 840
Това дори на мен ми изглежда апетитно. А и аз мразя риба Grinning Но останалото бих го изяла с радост, пък ако ще да си дояждам с кифтета Joy

Аз и днес съм на яйца и зеленчуци за вечеря и малко печена тиква за десерт, на обяд имах чия накисната в кефир от снощи, днес метнах вътре и извара че имах, може би към супена лъжица тахан и накълцах една малка сравнително кисела ябълка. Ако се бях сетила по-рано, можеше да намачкам малко от печената тиква вместо ябълката, ама... не се сетих. Хич нямам навик да имам нещо такова готово, то десерт, ако и на моменти ми идва да го ям със сирене Joy

# 956
  • Мнения: 1 194
Ще пробвам сушеното месо на Долче, но не с филе, а с плешка. Имаше на 6 и нещо в Кауфланд. Заложил съм със сол едно парче 1,350 кг. Да видим как ще стане.

# 957
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Кой искаше майонеза без яйце? Намерих рецепта с авокадо.


Едно авокадо, лъжица лимонов сок, лъжица горчица, две лъжици кисело мляко, сол и черен пипер.

# 958
  • Мнения: 24 840
Странно ми е такива кремчета като ги напишат че са майонеза ама пък сигурно е вкусно за който обича авокадо.
Но пък ние с тоя режим на колко неща сме свикнали да четеш едно име, пък то да няма нищо общо... Grinning
Той и карфиоленият "ориз" толкова е ориз ама ядем Grinning Не аз де, аз до преди малко хрупах суров и мучах от кеф, ама си е харесван.
Някой пробвал ли го е в зелеви сарми, от кисело зеле? Чушки знам че пълните с такъв ама за сармите малко контраинтуитивно ми идва - отвън зеле и вътре... пак зеле Grinning Кажете ако е пробвал някой дали става добре.
Иначе ясно че ние сме лесни със сармите - юнашката - в листо зеле направо парче мръвка, може парче праз, може гъбка-две и давай, без ориз Grinning Ама пусто любопитство, стана студено и се замислих за фалшивия ориз.

# 959
  • Мнения: 4 612
Ако се добави малко кайма към карфиола и зелето сигурно ще стане. На мен фаворита напоследък ми е пилешка супа с много зеленчуци и карфиол -да стане като манджа, а не супа. Карфиола става фантазия. Аз не го обичам суров. Люти ми. Пробвах суров карфиол на песто и никак не ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт