Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

  • 36 423
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 930
  • Мнения: 340
Натка метна суровият карфиол, а аз този от буркана. Открих сезона на трушиите, зареждам си един трилитров буркан и като го преполовя залагам следващия. Днес гарнирах с котлетни пържоли.

# 931
  • Мнения: 1 194
Маскарпонето с каква сметана? Заквасена? Стяга ли в хладилник? Трябва ми като слой на торта. Демек дали мога да изсипя върху този крем сместа на суровата торта? Иначе лесно ми се вижда.

# 932
  • Мнения: 3 105
Текстурата на маскарпонето е като много гъст крем. Като загребеш с нещо, се задържа на предмета, не се стича. Вкусът му е съвсем неутрален. Не е сладко, не е солено.

# 933
  • Мнения: 24 840
Маскарпонето с каква сметана? Заквасена? Стяга ли в хладилник? Трябва ми като слой на торта. Демек дали мога да изсипя върху този крем сместа на суровата торта? Иначе лесно ми се вижда.
С бита сметана го знам поне аз, ама аз съм пишман сладкарка та не изключвам и със заквасена да има вариант Grinning
Пълнила съм руло с бита сметана смесена със сладкарската извара от Лидл вместо с маскарпоне, за да е по-леко - одобриха го и това. Подсладено беше по вкуса на другите, естествено, ама не беше лошо де. Бях мазала с едно доволно киселеещо сладко от сливи и то го "отвори" много като го и охладих цялото, аз си го търсех по-леко и свежо да е че именният ми ден е в най-големите жеги. Според моите спомени добре се държеше такава смес.
Пък ако наумиш нещо и се притесняваш че няма да стегне достатъчно, нали знаеш че винаги можеш да включиш и желатин в целия бъркоч Grinning

# 934
  • Мнения: 557
При маскарпонето внимавай да не го „пребиеш“. Може и да си наясно де, ама аз да кажа. Най-добре с шпатула си се омесват.

# 935
  • Мнения: 1 133
Маскарпоне със заквасена сметана става идеално.
Правих миналата седмица нережимен чийзкейк с такъв крем.
Добавям: бърках с миксер

# 936
  • Мнения: 708
Маскарпонето с каква сметана? Заквасена? Стяга ли в хладилник? Трябва ми като слой на торта. Демек дали мога да изсипя върху този крем сместа на суровата торта? Иначе лесно ми се вижда.
Бита сметана , после с шпатула добавяш тахана и маскарпонето. Става си като бая гъст крем.

# 937
  • Мнения: 24 840
Да ви покажа каква голяма тиква си купих да си опека, да се посмеете и вие че нали смехът е здраве Grinning
Скрит текст:
Мааалко по-голяма е отколкото изглежда де, просто снимката е от доста близо и ръката ми е осезаемо по-близо от тиквата и изглежда по-голяма. Но пак се посмях с глас като видях че той ножът ми е по-дълъг от нея Joy
Но тя не е за наяждане, за това имах яйца и зеленчуци. Макар че яйца и карфиол не ми е точно любима комбинация, ама пък поотделно си ги обичам и нали как тъй няма да ги изям... абе лакомия Grinning Не беше само карфиолът разбира се, но си слагам по една "китка" от него отстрани в чинията, освен каквото друго наумя.

# 938
  • Мнения: 1 194
Матилда много харесвам. Мини цигулчици и е по-сладка. Като пека, по 3-4 слагам в ония стари алуминиеви легени за кисело мляко. Някои може да имате такива.

# 939
  • Мнения: 24 840
Те са хибриден сорт и да, сладки са си в сравнение с другите. Както съм само аз да си я ям, такава малка или съвсем малко по-голяма ми е идеална за печене, не ми трябва по-голяма. И че не мога да я изям, ами точно защото мога Joy Колкото имам, толкова ще изям, то като виждам че има много и давай... Grinning На гости при майка ми винаги преяждам, ама те пекат тиква Самсон, с тях само баща ми се разправя че е тежък труд Grinning
А така това нещо дето получих изказване че било като патладжан, ще си го имам за няколко дни за десерт. С орехчета, малко канела, ако се бях сетила да си взема заквасена сметана можеше и от нея по лъжица. С кремообразната извара от Лидл също много добре ми се съчетава печена тиква.

# 940
  • Мнения: 708
Аз правя крем супа с такава тиква, купих си малко по-малка от твоята в понеделник. При нас много ги пускат такива мини Joy Слага се запържен с лук бекон, пиле и бульона, глава целина и ряпа sweede. Става трепач.

# 941
  • Мнения: 5 616
За кремовете с маскарпоне да се ползва захар/подсладител на пудра, за да не стане на шупли вътре.
Нати, с твоето зеле ми се дояде салата зеле с майонеза Joy ама за мен майонеза няма, така че за вечеря посолено зеле със зехтин и заквасена сметана Joy

# 942
  • Мнения: 3 005
Беки, що не си направиш майонеза със зехтин или масло и яйце?
Аз тиквата на солено ядене не я приемам. За мен си е десерт и я обичам с маскарпоне. Обожавам и тиквеник, ама повече от 1 път годишно не ям.

# 943
  • Мнения: 5 616
Защото не мога да ям яйца Thinking
Кажи с какво да заменя яйцето и ще си направя веднага!

# 944
  • Мнения: 3 005
Извинявай, пропуснала съм.

Общи условия

Активация на акаунт