Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

  • 36 424
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 915
  • Мнения: 1 194
Сигурно натрошеното, дето преди са изхвърляли, сега го продават на нас. Хитро. Найс! Simple Smile

# 916
  • Мнения: 24 840
По други държави ги има от години готови, за броколи май не съм мяркала но карфиол такъв наситнен от много време размятат из групи за кето хранене и из видеа.
Нека има, удобство си е, спестява занимавка и ако това е на някого пречката да яде такъв ориз - един проблем по-малко. А пък е просто замразен карфиол, поне не е джънк от фризера дето пак посягат за по-бързо толкова хора... Май тук беше да го бяха хвалили че е супер за пълнени чушки вместо ориза в тях.
Все пак не всеки като мен си купува глава карфиол с едничката цел да си го посоли и хрупа суров като краставица Joy Преди малко пак довлякох един, следващите дни ще се черпя по малко сигурно на всяко хранене.

# 917
  • София
  • Мнения: 992
И тия приказки започнах да ги чувам като нямах и 30 години и се чувствах като развалина, дори не е примерно ако отида сега, да ми кажат че съм в пременопауза и да оправдаят всичко с това.
Интересна опция, тази година станах на 40, но не се бях замисляла. Дали пък не е някоя пременопауза? Ако е така ендокринолог ще може ли да асистира или на гинеколог директно се ходи?

# 918
  • Мнения: 24 840
Ами по принцип пременото е едни десетина години преди окончателно да влезеш в менопауза, ама ти не лежи на тая кълка че евентуално нищо друго ти няма. Или че ще отидеш на лекар и ще те "оправят" от нея. Има цяла отделна тема за това, там има много и най-различни мнения.
Но на щитовидната бива да обърнеш внимание наистина.

# 919
  • Мнения: 3 105
Интересна опция, тази година станах на 40, но не се бях замисляла. Дали пък не е някоя пременопауза? Ако е така ендокринолог ще може ли да асистира или на гинеколог директно се ходи?
Не смятам, че е. Евентуално, ако си в такава може да усложнява нещата, но сама по себе си пременото не може да е основна причина за рязко необяснимо качване на кг за толкова кратко време.

# 920
  • Мнения: 340
Джинджър, навързани са нещата. Малко от пременопаузата, лека хипофункция на щитовидната, пикове на кръвна захар и става коктейл. Ако сега не вземеш мерки, после става още по-трудно. И аз горе долу около четиридесетака започнах с оплакванията и ми обясняваха и на мен, че е нормално и от възрастта, ами не. Сега тренирам, имам енергия, наспивам се и свалих доста от излишните килограми. Следи храната и вкарай движение и спорт.

# 921
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Натка, ти хрупаш карфиол, а аз намерих много читаво прясно зеле и на мога да му се нарадвам. През половин час бъркам в хладилника, понеже предвидливо нарязах четвъртинка от него. Станах специалист да разпознавам зелките по цвят, и да отбягвам "дървените" зелки.
Гущер, и аз се.смях на картинката с кантара.
Ето още една:
Хубавото на многото работа на работа е, че правя всекидневен фаст 19/5 . Излизам рано , връщам се късно, обядваме в 15:00 и понякога прескачаме вечерята. Кантарът "избързва", или по скоро не мърда надолу с голям мерак, но пък дрехите, в които преди не успявах да се вмъкна, сега са ок 😉

# 922
  • Мнения: 24 840
Хубаво зеле наистина е на късмет, аз така се радвах наскоро на една зелка. У нашите гостувах, по път натам забърсахме от Лидл моркови и до тях като наредили едни големи сочни зелки... Майка ми мислеше да я готви, ама познайте дали я оставих - яхна Натка мандолината и не можеш я стигна Grinning А то тоооолкова крехко и сочно че пуска сок без да го солиш даже. Отядохме си на салата, особено с листа прясна целина от градината.
Но за тая година това ми беше единственото добро попадение със зелето, то чак яд ме беше хванал.
Да излиза масово китайското зеле че него много го уважавам, то си е винаги крехко. Поне за мен е по средата между зелка и айсберг - най-хубавото и от двете взема, идеално ме устройва да нащъкам там малко и да го смеся с нещо друго за салата. То като е с по-неутрален вкус, май не се сещам нещо да не му отива, та от една зелка сума ти различни салати излизат и не ми омръзва докато я изям.

# 923
  • Мнения: 1 194
Долче никаква я няма, а аз имам мисия за нея! Да измисли някакакъв сметанов крем за суровата торта. Да стане на два слоя- бял и шоколадов. Идва рождения ден на сина ми и искам да му направя торта, но това ще е малко за кръглата форма. Представям си първо нещо бяло и равно като обем на кафявото. Ако имате идея, споделяйте!

# 924
  • Sofia
  • Мнения: 8 008
Гущер, може да опиташ бадемов крем - заквасена сметана, кокосово мляко, накиснати, обелени и натрошени бадеми,  желатин. Подслаждане ако и каквото си избереш.

# 925
  • Мнения: 3 105
За крем също може да се добави маскарпоне, ако сметаната идва рядка.

# 926
  • Мнения: 5 616
Слагам варианти, които можеш да си адаптираш по твой вкус:
Скрит текст:
Първи крем 500гр сметана 500 гр маскарпоне 100 гр захар и след като го разбъркаш с миксера слагаш 200 гр шоколад 200 гр карамел без да бъркаш с миксера

Втори крем 200 гр млечна сметана 200 гр растителна сметана бъркаш и след  това слагаш вътре бял шоколад 100гр

Трети крем бъркаш си сметана хубаво да стане твърда с малко захар и вътре слагаш 100 гр шоколад

Да се допиша - без да бъркаш с миксер и след това слагаш - да се чете бъркаш с шпатула до смесване на съставките  Joy

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 13:11 от beki8

# 927
  • Мнения: 24 840
Долче никаква я няма, а аз имам мисия за нея! Да измисли някакакъв сметанов крем за суровата торта. Да стане на два слоя- бял и шоколадов. Идва рождения ден на сина ми и искам да му направя торта, но това ще е малко за кръглата форма. Представям си първо нещо бяло и равно като обем на кафявото. Ако имате идея, споделяйте!
Мисля че я мярках в някоя друга тема, но тя тук така си зачезва от време на време и после пак се включва. Няма я, няма я, пък почне да слага палци по мненията, значи се е върнала да чете тук Grinning Едва ли да откаже съдействие на лични ако я питаш.
Разбирам я, ако го прави умишлено, от що години висим в тая тема... на моменти поомръзва, освен и че изяжда време, темата е много активна и понякога става трудна за следене. А може и да не е умишлено, тоя форум така и не го оправиха да не спира следенето на теми когато и както си иска Grinning

Вие с тортите, а аз съм пред цикъл и ме избива на разврат Laughing Снощи освен главата карфиол и другите покупки, помъкнах и една малка тиква Матилда, ще я изпека довечера. Ама като казвам малка, разбирайте че е цигулчица малко над една педя, съвсем детски размер Grinning Под 2 кила излезе, значи почистена и обелена няма да е много над кило сигурно. Ще си се черпя по малко в следващите няколко дни, планирам я с орехи и малко канела, подслаждане според мен не му трябва на това нещо че Матилда-та си е леко сладка. Пък може и да не я обеля а само да разполовя и извадя семките, пък да пека така. Тя е толкова мъничка че срязана по дължина би трябвало да влезе в еърфраера на 2 пъти и да не се занимавам... Знаем се - за основно бих си поиграла повече понякога, ама за десерт или за гарнитура - не съм такава Grinning

# 928
  • Мнения: 708
Долче никаква я няма, а аз имам мисия за нея! Да измисли някакакъв сметанов крем за суровата торта. Да стане на два слоя- бял и шоколадов. Идва рождения ден на сина ми и искам да му направя торта, но това ще е малко за кръглата форма. Представям си първо нещо бяло и равно като обем на кафявото. Ако имате идея, споделяйте!
Най-лесният крем е да се разбие маскарпоне с нутела. В нашия режим този вариант  става с лешников тахан и малко еритритол и какао. За бял крем само маскарпоне, сметана и ванилия + малко еритритол за сладост.
В един друг живот преди 15тина години правех торти бая Joy

# 929
  • Мнения: 3 005
Маскарпоне с тиква ми е любимият крем.

Общи условия

Активация на акаунт