Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 429
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Идвам при вас за да си сверя часовника Simple Smile
Търсих ендокринолог и ми препоръчаха една дама от София. Отидох със следните оплаквания - рязко качваме на 8-9кг в рамките на няма и два месеца. Без смяна на хранителен нито двигателен режим. Без очевидна причина. Като цяло се въртя около нв-бмх, гледам и да не вечерям често. Спорт не практикувам, но и никога не съм. Изключително ми се развали съня, будя се по 5п на нощ и после едва заспивам. Много се изнервям за щало и нещало също, но това може и да е в следствие на недоспиването.
Не ме взе насериозно ендото, каза, че не всички можем да изглеждаме като манекенки, че след 40 е нормално. Сигурно, просто рязката промяна ме изненада. Пуснах изследвания, но пък по уж норми съм окей.
Дайте мнение дали просто, явно, рязко не остарях и дали има смисъл да пускам още неща?

# 901
Направих си шоко чийз кейка от първия  пост отново.
Този път сложих и рожково брашно. Да видя. Мислех, че ще може би няма да се получи, нещо ще се сбият вкусовете, ама стана още по-вкусно.
Ама рожко е на доста време и се беше втвърдило. Нищо не ми стана, жива съм.
Чудя се дали да не го хвърля и да си  купя новичко. Да не рискувам, знам ли....

Скрит текст:

Турих и една лъжица кокосова захар заради майка ми.
Ама като гледам май аз ще си го ям.

# 902
Къде мога да видя рецептата?
Направих си шоко чийз кейка от първия  пост отново.
Този път сложих и рожково брашно. Да видя. Мислех, че ще може би няма да се получи, нещо ще се сбият вкусовете, ама стана още по-вкусно.
Ама рожко е на доста време и се беше втвърдило. Нищо не ми стана, жива съм.
Чудя се дали да не го хвърля и да си  купя новичко. Да не рискувам, знам ли....

Скрит текст:

Турих и една лъжица кокосова захар заради майка ми.
Ама като гледам май аз ще си го ям.

# 903
Написала съм. В първия пост накрая.

Оф, даже и белия ще правя, реших.
Купих си крема сирене, него отдавна не съм правила. Нали все на шоколад налитам.
То всъщност и шоколадовия може да се направи с крема, ще стане още по като чийзкейк.

# 904
Идвам при вас за да си сверя часовника Simple Smile
Търсих ендокринолог и ми препоръчаха една дама от София. Отидох със следните оплаквания - рязко качваме на 8-9кг в рамките на няма и два месеца. Без смяна на хранителен нито двигателен режим. Без очевидна причина. Като цяло се въртя около нв-бмх, гледам и да не вечерям често. Спорт не практикувам, но и никога не съм. Изключително ми се развали съня, будя се по 5п на нощ и после едва заспивам. Много се изнервям за щало и нещало също, но това може и да е в следствие на недоспиването.
Не ме взе насериозно ендото, каза, че не всички можем да изглеждаме като манекенки, че след 40 е нормално. Сигурно, просто рязката промяна ме изненада. Пуснах изследвания, но пък по уж норми съм окей.
Дайте мнение дали просто, явно, рязко не остарях и дали има смисъл да пускам още неща?
Гликираният ХБ е висок. Въпреки че инсулин и захар изглеждат добре в момента на изследването, този висок HbA1c говори за чести пикове в КЗ
Не се връзвай на убежденията, че било от възрастта.
Както винаги, ще кажа, преразгледай си храненето и намери начин да си увеличиш мускулната маса.

# 905
Джинджър, на мен също не ми харесват тези стойности, пък нека да са в нормите...
За човек на ВМНВ хранене, ако действително се храниш така, скокът на първия час не е изненадващ, обаче този висок гликиран хемоглобин не трябва да е такъв тогава.
Калий и натрий не ми харесват особено и те, безсолно ли се храниш? Не е страшна солта, страшна е когато инсулинът е висок а при теб не е така. На ниски въглехидрати даже повече сол трябва.
И щитовидните дано се изкаже някоя по-запозната съфорумка за тях но на мен ми изглеждат нисички, не трябва да са в долния край ФТ3 и ФТ4. Поне аз от това последното бих тръгнала в търсене на "виновника", особено ако действително се храниш ВМНВ. Надявам се че няма да се засегнеш от това съмнение за храненето, но точно в тази тема сме се нагледали на хора казващи че спазват режим пък то не е така, та не го приемам за даденост че е вярно само защото някой го е написал.

# 906
  • София
Благодаря много за мненията! Как да се засягам, абсурд. Вие сте патилото, от "не питай старило" Simple Smile Човек единствено може да се поучи от чуждият опит. Ниско въглехидратно гледам да се храня, което не значи че съм 100% чиста. Просто много рязко като промяна ми дойде. За мен ТСХто е високо, помня от бременностите навремето казваха, че трябва да е под 1.5 (или поне при бременност) Ще отида да ги погледне и ендото. Аз залагах и на кортизол висок, заради стрес и изнервеност, но по тези им референтни стойности изглежда добре.
Дали изпускам нещо важно като изследване, мислите ли?

# 907
Мисля, че правиш грешка като се уповаваш прекалено на тази моментна снимка - визирам изследването.
Сама усещаш, че има нещо не наред. Това, че на хартия нещата изглеждат сравнително добре, но имаш симптоми, озанава, че изследването може би не показва вярно ситуацията или поне не цялата картинка.

За съжелиение, само по метода проба-грешка може да откриеш какво не е наред.
Ако чаках на докторите да ми кажат какво ми е, сигурно още щях да си чакам и да слушам как са ми добре изследванията и след една дадена възраст нататък, пътят е само надолу.

# 908
Аз ако чаках да забележат че нещо има не наред по отношение на ИР, щях да дочакам като вече стигна до диабет сигурно... щото нали в норми и нищо ми няма, "само трябва да отслабна". И тия приказки започнах да ги чувам като нямах и 30 години и се чувствах като развалина, дори не е примерно ако отида сега, да ми кажат че съм в пременопауза и да оправдаят всичко с това.
Ще съм вечно благодарна за любопитството ми, заради което един ден се приземих в тая тема, ей така да видя за какво иде реч. Пък взех че се познах отвсякъде Grinning Това беше преди повече от 6 години и все още смятам че тук ми е мястото, но пък през тях се чувствам много по-добре, отколкото като къде по-млада. Хем имах няколко месеца със супер ниска физическа активност и това за съжаление си пролича много. Но пак е съвсем друго, защото щетите вече съм започнала да ги поправям, а и пак не се чувствам както в началото - все едно са ме блъснали 2 влака наведнъж и толкова да нямах желание и енергия да направя нещо, че реално не ми пукаше чак толкова дали ще намеря начин...

# 909

Не се мерим правилно и от там са ни всички проблеми!

# 910
Моят начин беше още по-добър, за ти кажа... 42 години в мойта къща кантар нямаше Joy
Все още си мисля че нещо ме преметнаха и вместо умен кантар ми пратиха глупав ама нейсе, този ще е, втора такава грозотия не ми трябва. За общото тегло му вярвам, за другото го кълна само и го обиждам на глупак че на половината неща ме хвали че били перфектни, а за другите ме чака да легна да мра от тлъстини Joy Трябва да взема тия глупости да ги закрия от основния екран на приложението, поне да не ги гледам всеки път че не винаги ми е смешно...
Ама карай де, като за почти без пари откъде искам пък и да е умен... Кантар е, до там тегля чертата. Удобно е че ми води статистика, иначе до сега да съм го раздвоила с телефона и да си го газя на общо основание като нормален кантар без претенции за "умност" Grinning

# 911
Скрит текст:

Не се мерим правилно и от там са ни всички проблеми!
Това е само за тия, които могат да заемат тая поза Sweat Smile

# 912
Е, хубава работа, имаме ли такива дето няма да могат? Grinning
То вярно че аз все не съм с хората, ама дори и преди да попадна тук като бях амен 100 кила, пак можех да си сложа глезена зад врата... не чак толкоз лесно ама не беше и невъзможно. И все се чудех на другите дето се оплакват че трудно си връзват обувките, пък си плюех в пазвата да не стигам тегло при което и аз да не мога че при мен сигурно би било към 150 това Joy

# 913
Който се е застоял в темата, сигурно вече няма проблеми, но за тези и обратното мерене не е проблем вече предполагам Sweat Smile

# 914
  • София
Гледам Бондюел са в тренда. Simple Smile В кварталното магазинче при замразените зеленчуци има ориз от карфиол и от броколи.

Общи условия

Активация на акаунт