Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 005
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 975
Това е рецепта за крем за торта Павлова, каквато и да е тази торта и която и да е тази Павлова.
https://recepti.gotvach.bg/r-194130-%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC_%D0 … %D0%B0?l=3,4#prep
Идея си нямам защо се бие сметаната. Подсладителят/захарта е с маскарпонето и се бърка с шпатула.

# 976
  • Sofia
Супер идея за Павлова.  Скоро имам рожден ден и домашните ще ядат режимна Павлова. Joy

# 977
Ясно, значи се очаква да бухне при разбиването и заквасената сметана. Не съм знаела, мислех че бухва само течна сметана и то само висока масленост над 30%.
Карен, ще станат ли целувчените блатове за Павлова без захарта? И мисля че и нишесте се добавяше малко в тях, но за него не знам дали не е вариация някаква, помня само че блатовете са меренг.

# 978
Получават се целувките с подсладител - ползвахме кристал, но смесвахме два вида не помня кои (дали не беше стевия+еритритол Thinking)

# 979
Два джолана на чомлек. Animal Pig2
Не е режимно, но който е мераклия може да си извади каквото му е кеф. Моите хора, за съжаление, дъвчат картофи срещу мен с удоволствие! Sad

# 980
Ако решиш да прегрешиш с малко картоф - най-малко поражения е ако първо престои в хладилника. Мисля че сме обсъждали и друг път за устойчивото нишесте. Е, пак не е като да не изядеш картофа хич, разбира се. Ама все пак няма да усвоиш всичкото нишесте от нещо а сравнително малка част. А другото го брой пребиотик, за чревната флора Grinning
Ама пък джоланчетата са много фотогенични Simple Smile

# 981
Не ща картофи! ЖеУезен съм! Изядох, обаче, почти всичката кожа! Wink Пих една ракия и с това прегреших достатъчно.

# 982
Здравейте! За първи път пиша в темата. Бременна съм в 9 месец (37седмица)след ин витро. При тестване в 32 седмица с обременаване с глюкоза това са ми резултатите. Ходих при ендокринолог и той каза да се ограничавам със сладкото. Опитвам се, но напоследък много ми се яде сладко. С глюкозата на гладно съм в норма, но тази инсулинова резистентност не ми е ясно нищо за нея. Не ми предписаха нищо за пиене и да мога да контролирам нещата. Та според вас как са изследванията?

# 983
Ами очеизвадно имаш проблем.
Но все пак си бременна.
Логично е хормони да летят.
Но това не те оправдава да не спазваш режим.
Имам позната качи много по време на бременността преди години и така се влоши, че влезе в болница в 6 месец някъде.
Много ядеше, каквото и падне, не подбираше. Можеше два големи дюнера да омете и пак после търсеше храна. Логично инсулина и до небето.
Попадна на читав лекар, който и каза веднага да минава на нввмх, даже в началото май на  кето я сложи.
Тогава аз бях още дебела. Бях станала от 120 на 100 кила. Четох за нввмх и кето, но още го обмислях, че ми беше промит мозъка, че протеините са вредни.
Та нейния опит и разказ ми помогнаха много да си взема решението. То и във форума ми пилиха сол на главата, ама като видях тя какво постигна, а беше бременна и се реших.

# 984
Аз в момента съм 68 кг и съм качила само 13 кг. за цялата бременност.  До колкото разбрах от докторката, че стойностите за бременни са други, но не знам точно колко. Наблягам на ябълките и сладко за диабетици.  Гледам да не прегрешавам много. Никога не съм била повече от 60 кг. А и  тази вечер след 1час и половина след ядене си измерих захарта и беше 5.6, което е в норма. Не знам защо инсулина е толкова висок. Тези изследвания все пак са от преди месец и половина някъде.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 23:23 от bubanka

# 985
Инсулинът е висок защото си бременна... Това с "други стойности по време на бременност" е за него, не за кръвната захар. Стойностите при които високата захар нанася поражения са едни и същи при бременни и при небременни, няма как да са различни.
Пак заради бременността не очаквай и да ти назначат терапия, казали са ти какво да правиш. Ти си вече на финала, знам че у нас е възприето че на бременна не трябва да й се прияжда нещо и да не го изяде, обаче реалността е друга и си я видяла в цифри... Помисли и за детенцето си, висока кръвна захар и за него не е добре, както и прекалено много инсулин, колкото и по принцип да е завишен при бременните.
Не знам какво е това "сладко за диабетици" но и те рядко са съвсем безобидни.
Сигурна ли си че си добре нахранена с качествена храна - да имаш достатъчно протеин, зеленчуци, полезни мазнини? Дори и ябълките гледай за десерт да са ти, след пълноценно хранене а не "на голо" между храненията. То не е и само сладкото де. Хляб и всякакво тесто, картофи, ориз също бива да не са ти основната прехрана, те си стават на захар като ги изядеш та и от тях по-малко. Ако не беше бременна щях по друг начин да го напиша, ама да кажем че просто по-малко а не съвсем без, за сега.
Вероятно си и поизморена от бременността и търсиш захар и като бърза енергия - това дори на мен ми се е случвало на моменти преди да мина на режим, а аз дори не си падам по сладкото нито пък да съм била бременна... обаче бях супер изтощена и през живота си не съм налитала на сладко както тогава, не можех да се позная. Ама почнах - Наяж се, Натке, с кифтета, да не си мислиш за глупости! Grinning Хиля се но то не е шега това.

# 986
Малко остана и ще устискам! Хляба само за закуска го приемам, а през останалото време не се и сещам, ако няма някое ястие да си потопя малко и то черен. Картофите и ориза са ми топ храни и много обичам да си ги хапвам. Тях не съм изключила. Благодаря за инфото! Ще трябва да имам силна воля и да се въздържам от захарта, дори да е трудно. 🙂
Инсулинът е висок защото си бременна... Това с "други стойности по време на бременност" е за него, не за кръвната захар. Стойностите при които високата захар нанася поражения са едни и същи при бременни и при небременни, няма как да са различни.
Пак заради бременността не очаквай и да ти назначат терапия, казали са ти какво да правиш. Ти си вече на финала, знам че у нас е възприето че на бременна не трябва да й се прияжда нещо и да не го изяде, обаче реалността е друга и си я видяла в цифри... Помисли и за детенцето си, висока кръвна захар и за него не е добре, както и прекалено много инсулин, колкото и по принцип да е завишен при бременните.
Не знам какво е това "сладко за диабетици" но и те рядко са съвсем безобидни.
Сигурна ли си че си добре нахранена с качествена храна - да имаш достатъчно протеин, зеленчуци, полезни мазнини? Дори и ябълките гледай за десерт да са ти, след пълноценно хранене а не "на голо" между храненията. То не е и само сладкото де. Хляб и всякакво тесто, картофи, ориз също бива да не са ти основната прехрана, те си стават на захар като ги изядеш та и от тях по-малко. Ако не беше бременна щях по друг начин да го напиша, ама да кажем че просто по-малко а не съвсем без, за сега.
Вероятно си и поизморена от бременността и търсиш захар и като бърза енергия - това дори на мен ми се е случвало на моменти преди да мина на режим, а аз дори не си падам по сладкото нито пък да съм била бременна... обаче бях супер изтощена и през живота си не съм налитала на сладко както тогава, не можех да се позная. Ама почнах - Наяж се, Натке, с кифтета, да не си мислиш за глупости! Grinning Хиля се но то не е шега това.

# 987
Правилното хранене не води до устискване и до трудност.
Човек като яде правилно, няма нужда от въглехидрати - сладичко, от оризче, от картофки  и т.н.

# 988
Като говорим за правилно хранене, ето го моя правилен колбас. Месото на Долче, само че от плешка. 1,350 сурово, а 1,050 готово. Загуби доста тегло, но цената се връзва- 6,79 лв. на килограм сурово. Малко по-плътно стана от филето, но пак го бива доста!

# 989
Гущер , може ли пак да качиш рецептата за това месо. Узрях вече, че ще правя. След като направих скриниг на всички щандове за колбаси в магазина и не видях нито един продукт без натриев глутамат и др. годости.

Общи условия

Активация на акаунт