Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 024
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 1 005
Аз цяла година взимах по 10000, да 10 хиляди на ден. И като се тествах бях малко над средата на референтната стойност. Това през годината, в която и зимата ходихме на море в Мексико и се пекох като гущер на слънце. Та толкова за риска от предозиране Imp  Толкова са остарели съветите за вит Д3, че няма накъде. Какво ги е страх докторите не ми е ясно при положение, че могат да изследват редовно, ако се притесняват. Не е като да няма тест за вит Д.
Променят се вижданията и за него. Но смятай че чак преди 1-2 години мисля че беше като го направиха тук да може витамин Д да се изследва поет от здравната каса, ако ти го назначи лекар. Май само еднокринолозите могат да го назначават по каса, но пак е нещо.
Да предозираш не е добре, просто изобщо не е толкова лесно и няма да стане нито бързо, нито с някакви що-годе нормални дози.

Това със статините доживот ми е болна тема, карам се с майка ми всеки път. Нейната кардиоложка я беше сложила на статин преди сума години, след това излизат холестеролите дори малко под норма и не го маха... Ниска доза взема но да била вземала, то туй нещо като се почнело, цял живот се пиело. До бяс ме докарва просто... И витамин Д през повечето време отказва да взема, занесла съм им добавки защото знам че тя няма да отиде да си купи ама не. Какво съм била искала, аз знаела ли съм колко хапчета взема всеки ден, не искала още едно?? Ами махни статина де, пък вземай витамин Д, няма да ти се вдигне бройката. Ааа, не можело то тъй. Ядосах се пак докато пиша...

# 1 006
За Б12 трябва да е метилкобаламин или хидрокси... или адено... форма. В никакъв случай цианокобаламин.
1000 е добра доза.
Добре е ако е таблетки да са подезични.
Трябва да се изследва регулярно като се правят паузи преди изследването. При мен таблетки и подезични не дадоха резултат, минах на един назален спрей. Там пък се предозирах...

# 1 007
Проблемът е в хората, че им се доверяват. А докторите със статините (и не само) си имат своите интереси и не им пука. Ти решаваш за своето си тяло.
Аз пих към 2 години витамин Д по 10 хиляди единици на ден и бях малко над горната граница 100, като се изследвах. Спрях само за 2 месеца и падна на 80. Сега си го пия през ден-два.

# 1 008
 И на мен в менопаузата ендокриноложката ми назначи статини.
Имам висок холестерол отдавна. Като пия статините спада, като ги спра се качва двойно. Със сигурност не се повлиява от начин на хранене.
Дайте съвет как да продължа без статини.

# 1 009
А за какво ги пиеш тия статини? С какво ти пречи холестеролът?
Колко са триглицеридите?

# 1 010
Не знам вече там кой е крив и кой е прав, на колко места обсъждаха че тия всичките приказки за вредата от това да ти е висок холестеролът не били верни и че изследванията и проучванията на които са базирани хич не били читави... в това число числя че и от самия лекар дето от него тръгват си е казал че са ги нагаждали да им излезе какъвто резултат им подкрепя тезата.
По някое време съфорумка която живее в друга държава беше показвала нейните изследвания - там изобщо нямаше горна граница за холестерола сложена, само долна.
Но прекалено нисък холестерол определено не е добре, ама не мога да го докажа на майка ми...

# 1 011
А за какво ги пиеш тия статини? С какво ти пречи холестеролът?
Колко са триглицеридите?
Това са резултатите без лекарства
Общ холестерол (Chol.)   S       10.6       mmol/L     0 - 5.20     PHOT
HDL-Холестерол (HDL-C)   S        1.44       mmol/L     > 1.5     PHOT
LDL-Холестерол (LDL-C)   S       8.83       mmol/L     0 - 3.35     PHOT
Триглицериди (Tg)   S        1.00       mmol/L     0 - 1.70

# 1 012
И на мен в менопаузата ендокриноложката ми назначи статини.
Имам висок холестерол отдавна. Като пия статините спада, като ги спра се качва двойно. Със сигурност не се повлиява от начин на хранене.
Дайте съвет как да продължа без статини.
Просто ги спираш.
Моят хорестерол е много висок, сигурно няма по-висок от моя в темата, но статини няма да взема и пари да ми дават. В премено съм.

Общ - 10.98
HDL - 1.79
триглицериди - 0.92
LDL - 8.77 изчислен
VLDL - 0.42изчислен   
Инсулин - 2.78   
Глюкоза - 3.96

# 1 013
Много искам да ги спра , но ме е страх,  а и не намирам много информация кое е по-вредно висок холестерол или статините.

# 1 014
Не те знам дали държиш само на български да четеш, ако не те бърка и на английски има информация много. Но и в първата публикация има цяла книга по въпроса качена, на български - ако искаш започни от нея.

# 1 015
Много искам да ги спра , но ме е страх,  а и не намирам много информация кое е по-вредно висок холестерол или статините.
Вместо да се страхуваш, потърси да четеш. Както каза Натка, има много информация, при това нова. В ютуб също има много клипове по темата от професионалисти - лекари и учени. Прегледай Aseem Malhotra, Ivor Cummins, Dave Feldman, Ken Berry, Paul Mason има още много.

# 1 016
Благодаря, заемам се

# 1 017
Ще пускам профилактични изследвания.
Какво мога да пусна за бъбреци и черен дроб като изследване? Нямам оплаквания.

# 1 018
D3  се изчерпва при хората пиещи статини. Пример е съпругът ми: пие статини от над 20 години, като го измерих имаше стойност 7 при долна 30.
Статините изчерпват и Q10, което вреди на сърцето и целия организъм. За съжаление лекарите не ги казват тези неща като ти връчват рецептата за статин и ти казват да пиеш до живот.

Не знам и аз вече. Аз не пия статини, но с 5000 пак трудно наваксвам. От три месеца пия 1 път в седмицата 2 по 5000, през останалото време по 1 от 5000.
Скоро ще ходя за направление и ще  пусна да му видя нивата.

# 1 019
  • София
Ето на български в блога на Kameloth. Тя е лекар.

И в този блог също е подробно описано.

Общи условия

Активация на акаунт