Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 013
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 1 020
Мен ме е страх много повече от деменции, октолкото от холестерол. Ако ще умирам, предпочитам да съм с всичкия си.

# 1 021
За Вит Д ви напомням при мен как беше - с години по-малко от 10 на изследвания при долна граница 50. В момента съм с 80 при Горна граница 100 и само с по 1 к на ден.
Но нямам и ИР, знаете…

# 1 022
Колко ще изпиеш и колко ще усвоиш са различни неща... Като видиш че не стига за вдигане - вземаш повече. То какво друго да направиш?
Е, ако има примерно хронични проблеми с бъбреците примерно, по-добре да се обсъди и с нефролога колко и в каква  форма да е.
Но в общия случай е това начинът.

# 1 023
Мен ме е страх много повече от деменции, октолкото от холестерол. Ако ще умирам, предпочитам да съм с всичкия си.
Това все едно аз съм го писала. Гледах майка ми как бавно умира с бързо развиваща се деменция. Диагностицирана на 60. За три години спря да говори и остана на легло. И после до 72 вегетира в клиника. Тя беше фен на Лидия Ковачева, що ябълки и мед изяде, почти без месо й мина живота. Та веганите да му мислят. 100гр качествен протеин не се набавят от киноа и боб. Нито пък есенциални мазнини. Всеки път като се сетя за тея псевдо лечители и ме избива на гняв. Колко животи има да им тежат на съвестта.

# 1 024
Здравейте!Днес си пуснах изследвания на витамин Д и Б12.Витамин Д е над горната граница-123,62 nmol/l при референтна стойност 50-120.Имате ли някакви идеи защо е така и проблем ли е.Не пия витамин Д и никога не съм пила.Витамин Б12 ми е дефицит и там ще трябва да запълвам.Благодаря предварително на отзовалите се.

# 1 025
Да не би да е нещо свързано с храненето?

# 1 026
Моят холестерол е към 10. Аз много му се радвам. Той помага за адски много неща, удължава живота, най-общо казано. Помага за правилно усвояване на вит. Д, храни мозъка и какво ли не. Тия статини ги е измислил някой, дето много мрази хората.
Предполагам, че има случаи, в които се налага да се прибегне, но за много кратко време и добре премислена доза.
Но като гледам показаните резултати, много далеч от наложителни са - с триглицериди до 1. С правилно хранене ще паднат още. Не трябва да бъдат над единица.
Здравейте!Днес си пуснах изследвания на витамин Д и Б12.Витамин Д е над горната граница-123,62 nmol/l при референтна стойност 50-120.Имате ли някакви идеи защо е така и проблем ли е.Не пия витамин Д и никога не съм пила.Витамин Б12 ми е дефицит и там ще трябва да запълвам.Благодаря предварително на отзовалите се.
Според мен, пуснете в още една лаборатория. Най- добре пълна кръвна картина, освен вит. Д.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 08:44 от Arwen Amarantha

# 1 027
Може да е лабораторна грешка. Повторете го в друга лаборатория. Нелогично ми се вижда да е над горната без добавки.

# 1 028
Гликираният хемоглобин има ли оптимална стойност или  стойност  в рамките на референтните стойности на лабораторията е добре?

# 1 029
  • 🌊
Гликираният хемоглобин има ли оптимална стойност или  стойност  в рамките на референтните стойности на лабораторията е добре?
Когато аз съм го изследвала никога не е имало.
Има таблици по генералните проценти

# 1 030
Хм, леко височка ми се вижда тая граница но така без контекст не знам и аз.
А и такива таблици на различните места различна граница слагат за това да е ОК гликираният. Срещала съм и до 5% да пише да е, ако е там въпросът. Буквално на 5.0 свършваше зеленото.
По някое време с Невена помня че обсъждахме, тя пък 5.5 даваше като граница над която ИР прогресира, ако правилно си спомням.
За такива неща гледам да търся да се е изказал автор на който съм преценила че вярвам, но също и да е публикувано сравнително скоро, защото си се развива като всяка друга наука и се случва препоръките да се изменят.

# 1 031
Оптимално КЗ до 5 от там си мисля, че за гликиран до 5-5,5 би трябвало да е максималното за здрав или в ремисия човек. То няма как да е много нисък, защото за 3 месеца дори нищо да не яде човек, пак ще има някакво гликиране на протеините. 5,7 вече ми се струва доста гранично, но това са си мои разсъждения.

# 1 032
Благодаря,  аз се движа  явно на границата  5.4% април и сега 5.5%. Сега като не правя обременяване заради режима се чудех дали все пак всичко е наред.

# 1 033
То само от един показател е трудно да се прецени. Трябва да се гледа цялостната картинка. Например, моят гликиран не е надвишавал 5,5% но имах други признаци на ИР. Лошото е, че гликирания не отчита амплитудата на захарта, а показва само средно за дадения период.
Ако имаш големи пикове и спадове, пак може да ти даде добра средна стойност, но това не значи че тези пикове не нанасят поражения.

# 1 034
И на мен в менопаузата ендокриноложката ми назначи статини.
Имам висок холестерол отдавна. Като пия статините спада, като ги спра се качва двойно. Със сигурност не се повлиява от начин на хранене.
Дайте съвет как да продължа без статини.

Какво е това статини ?
Здравейте
В бг сме но страшно много работа а малко време. Та чета ви но ще пиша като се върнем.
Гущер ама много хубави неща си приготвил. Завид на домочадието😃
Дани, Шарпи,.Елора,.Натка, Коста, Долче и всички останали ❤

Общи условия

Активация на акаунт