Не съм сигурна в чувствата към партньора ми

• 6 348
  • 79
  •   1
Отговори
# 45
И двамата мъже се възползват от слабостите ти и ниското ти самочувствие. Мъжът ти те тъпче, защото му позволяваш, а другия разчита на ниското ти самочувствие да си легне с теб.
Трябва да се опиташ да разбереш, че това, което мислят хората за теб не те определя. Това, което си ти, е само начина, по който реагираш в дадена ситуация. Другият мъж е знаел, че ще те нарани, затова е застанал на страната на колежката, затова и после ти мълчи. Знае, че това те натоварва и е опит да те пречупи. Понеже сте колеги говори с него само за работа, а ако почне пак да се омилква, което ще стане със сигурност, просто го прекъсваш и си тръгваш. Ако си силна и го правиш достатъчно време в един момент вероятно ще те остави на мира.
Така почваш и с мъжа ти. Като почне да те критикува му казваш да спре, не искаш да слушаш и ще си правиш нещата както решиш, освен ако той не предложи друго. "ОК, няма да пусна на детето детски, заповядай изведи го вън или играйте заедно. Ако не искаш, тогава ще пусна детско, защото трябва да свърша Х или искам да си почина." "Няма да давам таратор, приготви какво друго трябва да дам на детето да се донахрани."

# 46
Е, вие пък що си мислите, че тя мълчи и гледа изплашено, той като я хока?
Не знам, ама толкова в началото на брака да не говорите, да не излизате заедно, само забележки, говори за тотално отчуждение от негова страна. Да няма друга?
А с офисния ебльо прекрати всякакви отношения.

# 47
Може да иска любов , разбиране, подкрепа.
Парите не са всичко. Децата порастват и после пак си сам.
И ако нямаш хубави моменти в тоз живот. Си  живял напразно

Въпросът бе риторично насочен към съпруга ѝ, към бившия ми семеен партньор и БНД, както и към всички мъже, на които са вечно недоволни от жената, която те са си избрали.
Освен, ако нямаш предвид, че авторката не дава любов, разбиране и подкрепа на съпруга си.........може и да е така, но това няма как да го знаем.
Тя идва тук с друг казус и аз се опитвам да ѝ повдигна духа.

Василиса, такова впечатление създаде поне в мен - затова го написах.
Аз бях в подобна ситуация с бившия - дори да направиш опит да се защитиш и аргументираш свое решение за ежедневието ако щеш, мнение или разбиране за живота, оно те залива с гръмогласна и продължителна лавина от обвинителен монолог, намесвайки семейството ти, родителите ти, целия ти живот преди него, всичките ти житейски решения и личността ти като цяло.
Не знам......на мен ми звучи много тъжна.
Ясно е, че силно персонализирам.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 16:39 от Nephrite

# 48
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Здравейте,

Първо искам да изкажа благодарност на всички, които ще отделят от времето си да прочетат историята ми.
Честно казано не знам от къде да започна. Може би първо ще опитам да опиша себе си (или поне това, което аз мисля за себе си), за да може да добиете някаква представа за мен. На 28 години съм, майка на 1 детенце. Детето ми ходи на ясла, аз на работа от около 7 месеца. Това е втората ми работа откакто приключи майчинството ми, като на първата не успях да се впиша в колектива и напуснах. Бих казала за себе си, че съм доста притеснителен и стеснителен човек. Дългото майчинство ми повлия още повече за това да изпитвам трудности в комуникацията с хората, а работата ми е точно в тази сфера. Постоянно треперя и мисля кой какво мнение има за мен, кой ме харесва и кой не и т.н., което си давам сметка, че е лошо и че се отразява на отношенията ми с хората. Отразява се и на отношенията с партньора ми. От дълго време не си говорим, той не иска да ме слуша и когато се прибера след работа, той или излиза, или работи на компютъра си. Не вечеряме заедно, почти не излизаме заедно (освен ако не е по задължение), не си лягаме заедно. Разговорите ни (ако мога да ги нарека такива) са критика, отправена към мен. Критикува ме за почти всичко - от начина, по който възпитавам и гледам детето ни, през битовите и ежедневни неща, намесва понякога и родителите ми, намесва и външния ми вид. Това още повече ме кара да се затворя в себе си. Не знам как да намеря път отново към него. Не съм сигурна и в чувствата си към него вече.
В същото време се появи друг човек, с който нещата започнаха чисто приятелски. Изслушваше ме, разнообразявах се от всичко, което се случва в главата ми, но нещата започнаха да прекрачват границата на приятелството. Започна да ме сваля, да ме прегръща, опита се да ме целуне. Не искам да изневерявам на мъжа си и поради тази причина се скарах с него. Просто си търсех причина поради която да го направя и си намерих. Сега не си говорим, а е с мен по цял ден. Мисля, че за момента така е по-добре.
Но се чувствам смачкана и много зле. Дори в момента ми иде да се разрева. Исках да споделя с някой и да получа съвет.
А сте заедно защото? Заради детето?
Не си сигурна в чувствата си, а казваш 5 поста след това, че го обичаш, последно?
Аз не знам той защо седи, без секс, без да спи всяка вечер с жена си в един креват, без да се излиза, без да се разхождате заедно, готвиш ли поне, което няма да е достатъчно, ако мусаката му е най-важна?

Скрит текст:
Имам проблем със самочувствието си и не го отричам. Към днешна дата имам успешна работа, на висока позиция съм. Имам няколко образования. Изглеждам добре (според повечето хора около мен). Имам прилично тяло, обличам се добре и гледам да се поддържам. Хапвам повече здравословно и спортувам, но явно това не е достатъчно за да изградя самочувствие, защото от малка съм много свита и притеснителна. Родителите ми са много свестни хора, но са на възраст, имат други разбирания и мнението на околните винаги е било от изключително голямо значение за тях. Най-вероятно са ми го придали това и на мен. Много лесно се обиждам и много лесно забравям след това, но се поддавам на първичните си емоции и не реагирам адекватно в повечето случаи. Когато се стигне до по-сериозен разговор блокирам и млъквам и това изключително много напряга хората около мен.

Ясно ми е вече за другия, че иска просто да спи с мен, защото след като се опита да ме целуне го питах какво точно цели. Питах го също дали напълно осъзнава, че съм майка с дете. Отговора беше нещо от сорта на: "Да, ясно ми е, остави нещата просто да се случват, пък каквото стане".
Имаме една колежка, която открито се опитва да се заяжда с мен, без да съм я провокирала с държанието си или с нещо конкретно. Той застана на нейна страна, а преди това ми обясняваше, че много ме харесва като визия, поведение и т.н...
Това е добре, че спортуваш, хапваш здравословно и т.н., но само това. Един мъж би гледал, като сексуален обект на теб, затова и те задява колегата. Това, че си с дете много хора не ги спира, както виждаш.

Мен ме, примерно, и не се занимавам, то е на подсъзнателно ниво.

Във всеки един офис с повечко персонал има по един "сваляч", една "лека и разработена", и по някой друг било от мъжки, или женски пол ухаещ нечистоплътник. Sweat Smile

Мнението на другите не трябва да има никакво значение, това е типичното провинциално мислене.

Нямай сливи в устата и започвай да се учиш на комуникация, общуване.

Единственият + е, че поне си се подсигурила.
Сега следва изнасяне в твоя си апартамент с детето за благото и на двама ви.

# 49
Прочетох няколко пъти поста ти .. Преди време бях с бившия ми приятел  5 години. В началото беше всичко цветя и рози след това той започна да ме обвинява и критикува за всичко. Все той беше правият, безгрешният и умният във връзката. Подценяваше мен и качествата ми , подценяваше ме като жена. Спряхме да спим заедно , защото тръпката между нас се загуби. Спряхме и да излизаме заедно , защото само спорехме пред хората и не се разбирахме. Не живеехме в България освен него в чужбина нямах друг. До такава степен ми набиваше в главата , че без него съм нищо , че дори аз започнах да си вярвям. Качих килограми от нерви. Станах много раздразнителна и самотна. Постоянно плаках . Един ден до такава степен не издържах това пренебрежение и отношение , че си взех билет и се прибрах обратно в България. Тук се запознах след време със сегашният ми мъж, за когото се омъжих и имам детенце . Промених се напълно отслабнах, започнах да гледам себе си, отворих  дори собствен бизнес. Не позволявай някой да те мачка и да те унижава. Ти си много повече от него, родила си му дете, отглеждах го въпреки всичко. Грижиш се за дома и за семейството си.. Децата усещат когато майката е щастлива и когато е тъжна. Не карайте детето да страда заради вашите лични отношения. Ако след един сериозен разговор не се промени нищо, мисля че е най - добре да се разведете . Остани сама поработи над себе си, над самочувствието си и над вътрешния ти свят. Не ти е нужен партньор веднага, той ще си дойде с времето. Когато се чувстваш най - сигурна и най - здраво стъпила си на краката.

# 50
Наистина авторке имаш нужда от помощ. Явно сама не можеш да си помогнеш. Комплекси и ниско самочувствие, ужас.
Твърде много се влияеш от чуждото мнение. Тоест данък обществено мнение ти е много висок и ти взима здравето.
В тоя живот винаги, ама ВИНАГИ ще има хора, които няма да те харесват. Също така винаги ще има хищници, които ще усещат точно тези твои ниски вибрации на комплексираност и ще знаят къде да те ударят.
Вместо да мислиш кой какво мисли, казал и те гледал, вземи стани егоист и гледай ти да си добре.

За колегата - на работа се работи, не си развяваш онази работа.
Видно е, че иска да си легне с теб.
Легни си де, ще те зареже, ще те разнася сигурно, това ли искаш. Ти и без това си свръх зависима от това какво казала Марийка.

Мъжа ти - ниско самочувствие и комплексите са ти проблема в тази връзка. Явно си си намерила и вкъщи някой да те мачка. Ами сори, но това отново ти го позволяваш.

# 51
Разкарай мистър Критика първо! Второ си намери психолог и поработете върху това, че мислиш кой какво ще мисли за теб и се тревожиш! Пък тогава, ако все още искаш, ще помислиш за втория, ако все още иска и той, разбира се.

# 52
  • Далечният изток
О не, не, в никакъв случай вторият. И той не става.

# 53
  • София
Вторият се оказа наистина голям комплексар. Не искам вече изобщо да мисля за него.

# 54
  • София
Хубаво е, че само за 24 часа успя да го установиш.

# 55
  • София
А, не са 24. От около седмица започна да си показва рогцата. И последните 3 дни вече тотално му падна маската.

# 56
А ти какво очакваше? Не мога да разбера. Голяма жена си. Не можеш да разграничаваш колеги от приятели от любовници ли? Да, повечето мъже не ги кефи да ги въртят и да им говорят глупости, когато е пределно ясно какви са целите им. Той иска да спи с теб, ти търсиш чувства, емоция, обясняваш му, че си обвързана, че деца имаш...

# 57
  • София
Аз не съм имала очаквания към него. Не съм си мислила, че някой ден ще сме заедно или нещо подобно. Той беше този, който постоянно ми обясняваше, че за него е чест, че жена като мен му обръща внимание, че много ме харесва и иска и т.н. Аз винаги му казвах, че едва ли нещо може да се получи между нас, че съм обвързана с дете. Да, в един момент започнах да се отпускам, да си говоря повече с него, да искам да разбера повече за него, но всеки път когато е искал да се виждаме извън работа съм му отказвала.
Може би единственото очакване, което съм имала е да се държи мъжки и да е по-зрял, защото на пръв поглед прави впечатление на такъв.

# 58
Не го кефело офисния сваляч, че не му пуска - ми дай да му се метне на да не кажа какво, че да го закефи Rolling Eyes
Авторке, при такъв мърморко вкъщи е нормално да гледаш към други мъже.
Вие на практика нямате връзка с мъжа ти.
Просто си романтична натура, влагаш чувства, вероятно и не си имала много мъже в живота си и сега откриваш неща за мъжкия пол, които други са открили на 20.
Лошо няма, ама недей да си правиш откритията на работа, защото ако/като се разделите с домашният мрънчо, тая работа и тия пари ще ти трябват.

# 59
Вторият се оказа наистина голям комплексар. Не искам вече изобщо да мисля за него.
Защо да е комплексар човека. Защото му е малък, свършва за няколко секунди, и все търси поне една жена, да го оцени колко е готин, ама до тук, нито една колежка не го похвали пред останалите? 🤣

Общи условия

Активация на акаунт