Не съм сигурна в чувствата към партньора ми

• 6 349
  • 79
  •   1
Отговори
# 60
Авторке, ти първоначално си се поставила в абсурдна ситуация. Такива неща не се говорят и не се коментират. Ако някой на работа те харесва, бута ти се, но ти имаш дете и мъж - не сядаш да му обясняваш, че имаш дете и мъж, а държиш дистанция. Въобще не е трябвало да се обясняваш. А пък от мъжете, особено такива, които търсят забивка на работа, недей да очакваш много, като цяло.

# 61
Мисля, че не осъзнаваш къде е проблема. Може и мъжът ти да не е цвете с това отношение, но усещам, че си го игнорирала тотално с появата на детето.

Сякаш си изградила партньорство с детето, а мъжът ти е втора цигулка. Замисли се върху това. Случва се на много майки, обсебват се от детето, забравят, че имат мъж и не всичко е памперс, пюре и мъжът си има нужда от внимание. Вие двамата като двойка също.

Детето ще порасне, но ти имаш и други аспекти от живота си - съпруга, професионалист и т.н.

Мъжът ти се е отдръпнал и ти сега си намерила заместител. За мен това поведение не е ок. Ако си решила да се делиш с мъжа си, ок. Но от един клон да скачаш на друг е много грозно и неуважително първо към себе си, после към бащата на детето ти.

Звучиш като незрял човек.
И хич ни ти хрумва, че мъжът вече си има гадженце? Щото да спят разделени, хайде не.
А и тя гледа тяхното общо дете.

# 62
Не знам как ще приключи цялата тази работа, но един съвет от мен: Преди да правиш крачки към нова връзки, научи се първо да обичаш себе си! Ако оставяш по този начин хората да определят как да се чувстваш, и да ти влияе толкова много тяхното мнение- Нищо друго няма да има значение!

# 63
Скрит текст:
Авторке, ти първоначално си се поставила в абсурдна ситуация. Такива неща не се говорят и не се коментират.
Ако някой на работа те харесва, бута ти се, но ти имаш дете и мъж - не сядаш да му обясняваш, че имаш дете и мъж, а държиш дистанция.
Скрит текст:
Въобще не е трябвало да се обясняваш. А пък от мъжете, особено такива, които търсят забивка на работа, недей да очакваш много, като цяло.
"Много съм нещастна. Щом се влюбя в някого излиза, че или той е женен, или аз съм омъжена..."

# 64
И аз мисля, че мъжът си има гадже.

# 65
И пак old but gold: Където си вадиш хляба, не си вадиш...., че и само след 3-4 месеца на ново място. Стига да иска една жена, съвсем спокойно може да разкара още в началото евтиния сваляч. В момент на слабост.. еди си какво, това ми е любимото. От къде толкова хора без характер се пръкнаха, ни "Да", ни "Не" да не могат да кажат категорично или "Искам", "Не искам" и да си застанат зад думите и решенията. И за двамата го казвам:) Това винаги ме е отблъсквало в хората.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 15:16 от Хипопотам

# 66
  • Поморие
Имам проблем със самочувствието си и не го отричам. Към днешна дата имам успешна работа, на висока позиция съм. Имам няколко образования. Изглеждам добре (според повечето хора около мен). Имам прилично тяло, обличам се добре и гледам да се поддържам. Хапвам повече здравословно и спортувам, но явно това не е достатъчно за да изградя самочувствие, защото от малка съм много свита и притеснителна. Родителите ми са много свестни хора, но са на възраст, имат други разбирания и мнението на околните винаги е било от изключително голямо значение за тях. Най-вероятно са ми го придали това и на мен. Много лесно се обиждам и много лесно забравям след това, но се поддавам на първичните си емоции и не реагирам адекватно в повечето случаи. Когато се стигне до по-сериозен разговор блокирам и млъквам и това изключително много напряга хората около мен.

Ясно ми е вече за другия, че иска просто да спи с мен, защото след като се опита да ме целуне го питах какво точно цели. Питах го също дали напълно осъзнава, че съм майка с дете. Отговора беше нещо от сорта на: "Да, ясно ми е, остави нещата просто да се случват, пък каквото стане".
Имаме една колежка, която открито се опитва да се заяжда с мен, без да съм я провокирала с държанието си или с нещо конкретно. Той застана на нейна страна, а преди това ми обясняваше, че много ме харесва като визия, поведение и т.н...
За съжаление, ние, хората с ниска самооценка, привличаме все повече безпричинно лошо отношение от страна на хората, защото усещат страха ни като кучетата и още повече се надъхват да мачкат личността ни. Аз от детската градина (от двайсет години насам) търпя безпричинна омраза и пренебрежение от хората, без на никого през живота си да съм направила мръсно. Тази вибрация на ниското самочувствие носи само нещастия в живота. И от този проблем трябва да започнем ако искаме да си го подредим.
А колкото до отношенията в брака, ключът е в комуникацията, не знам защо много жени търпят и преглъщат, според мен когато партньорът се промени без причина незабавно трябва да се изясни защо се случва това.

# 67
И аз мисля, че мъжът си има гадже.
Няма страшно. Не си прекарва добре.  С две жени ще балдиса скоро.

# 68
  • София
Много благодаря на абсолютно всички за подкрепата и за съветите. Вече се чувствам по-добре. Проведох дълъг и откровен разговор с партньора си. Той ми обясни неговата гледна точка, аз му обясних своята и заедно решихме да потърсим помощ от терапевт. Не мисля, че си има друга, просто с течение да обстоятелствата сме се отдалечили един от друг. Сега трябва да работим в другата посока - да се сближим.
Относно колегата - някой беше казал, че ще опита отново. Да, опита, но удари на твърдо. И за напред ще е така и ще влизаме в контакт само когато се налага.
Също така се опитвам да разбера сама себе си, да приема емоциите си без да се самосъжалявам и да спра да се вглеждам толкова в околните (кой как ме гледа и т.н.).

Още един път Ви благодаря, нямате си идея колко успяхте да помогнете.

# 69
Успех в живота и успех в брака. Дано и двамата с мъжа ти направите нужните крачки един към друг.

# 70
Много благодаря на абсолютно всички за подкрепата и за съветите. Вече се чувствам по-добре. Проведох дълъг и откровен разговор с партньора си. Той ми обясни неговата гледна точка, аз му обясних своята и заедно решихме да потърсим помощ от терапевт. Не мисля, че си има друга, просто с течение да обстоятелствата сме се отдалечили един от друг. Сега трябва да работим в другата посока - да се сближим.
Скрит текст:
Относно колегата - някой беше казал, че ще опита отново. Да, опита, но удари на твърдо. И за напред ще е така и ще влизаме в контакт само когато се налага.
Също така се опитвам да разбера сама себе си, да приема емоциите си без да се самосъжалявам и да спра да се вглеждам толкова в околните (кой как ме гледа и т.н.).

Интересно, каква е гледната точка на мъжа ти?
Чудя се, здрав прав млад мъж да кара без секс... Ако няма някоя странична забивка, как се обяснява този феномен?

# 71
  • Somewhere beyond the moon and stars
Общуването е ключът в много бракове. Интимността също е вид общуване.
Важно е общуването да тече и да не спира за дълго, ако трябва - да се подбутва от един от двамата в коловоза. Щом и двамата имате желание да работите, нещата не са фатални.

# 72
Скрит текст:

Интересно, каква е гледната точка на мъжа ти?
Чудя се, здрав прав млад мъж да кара без секс... Ако няма някоя странична забивка, как се обяснява този феномен?

# 73
И на мен би ми било интересно какво е оправданието на мъж, че не разговаря, спи и прекарва време с жена си, за сметка на това я критикува за всичко.

# 74
И на мен би ми било интересно какво е оправданието на мъж, че не разговаря, спи и прекарва време с жена си, за сметка на това я критикува за всичко.

Съвсем просто, не е нужно човек да е врачка за да се сети.
Омръзнала му е.

Общи условия

Активация на акаунт