Кралски работи и клюки - септември 2024

• 81 471
  • 997
  •   1
Отговори
# 90
То ще стане малко като в детската градина - и двамата да кажат извинявай едновременно един на друг. Със сигурност и двете страни имат за какво да се извиняват. Не знам какво става с тия монархии - младите като че ли съвсем губят нишката.
Може би традиционните монархии такива, каквито ги познаваме, са отживелица и не се съчетават с модерните времена, в които живеем.

Кралят, кралицата и Хокон се срещнали с емира на Катар, шейх Тамим бин Хамад ал Тани. Аудиенция в двореца. Забележете роклята на кралицата. Simple Smile Някаква леопардова шарка.
Семейството на Соня са имали бизнес за дрехи и самата тя е учила шев и кройка, докато е работила в цветарски магазин, където се е запознала с принца, сега крал Simple Smile Явно няма нужда да се ходи в същите елитни университети, за да се запознае човек с елита. Може и в магазин за цветя, ако ти е писано Simple Smile

# 91
За отношенията Хари, Уилям и Чарлз всеки ден излизат новини, които се лашкат от едната крайност в другата, от сдобряване до пълно отхвърляне 😀 И винаги всяка една е от вътрешен източник 😉
Отдавна престанах да им обръщам внимание. Журналистически напъни за привличане на читатели и оправдаване на собствените заплати.

# 92
  • Някъде там
Мери тази вечер връчва наградите за научни изследвания на Фондация Карлсберг за 2024 г.

Една от любимите ми рокли, чудесна визия, но предполагам че не и е лесно тази вечер и сърцето и е свито, като на  всяка майка.

# 93
  • Sofia
Нещо съм изпуснала, за какво се притеснява Мери?

# 94
Сигурно защото синът й отиде за 3 месеца да живее в и управлява ферма в Източна Африка.

# 95
  • Някъде там
Нещо съм изпуснала, за какво се притеснява Мери?
Кристиян днес пътува за Източна Африка.
https://bg-mam.ma/p/1670529/48483775

Този крал определено върши безнаказани престъпления, според мен поне.
Дъщерята на бившия президент на Южна Африка Зума ще бъде 16-ата съпруга на краля на Есватини
Годежът на 21-годишната Номсебо Зума с 56-годишния крал Мсвати е потвърден на ежегодния танц с тръстика в Умхланга

Скрит текст:
Дъщерята на бившия южноафрикански президент Джейкъб Зума и кралят на Есватини, бивш Свазиленд, се сгодиха по време на традиционна церемония, в която Номсебо Зума беше сред стотиците жени и момичета, танцуващи за монарха.

21-годишният Зума се появи в понеделник вечерта на ежегодния танц с тръстика в ролята на лифовела - кралската годеница или наложница - и ще стане 16-ата съпруга на крал Мсвати III.
56-годишният крал е начело на последната абсолютна монархия в Африка от идването си на власт през 1986 г., дни след 18-ия си рожден ден, и е критикуван за разточителния си начин на живот, докато по-голямата част от населението живее в бедност.

Дневният танц на тръстиката е традиционен ритуал на женствеността, при който младите жени пеят и танцуват голи, облечени в традиционни дрехи, включващи глезени и дебели цветни пискюли, а някои носят имитации на мечове и щитове.

Известен още като Umhlanga, той се смята за пример за "грациозната" култура на Есватини, казва Бианка Дламини-Холман, инфлуенсър от Свази, във влог в YouTube от 2023 г. за танците от тази година. Около 5000 души са присъствали на тазгодишните тържества в кралското село Лудзидзини в Лобамба.

Това не е първият път, когато крал Мсвати, който има десетки деца, обявява много по-млада булка в Умхланга. През септември 2005 г. 17-годишната Пиндиле Нкамбуле беше представена като 13-ата му годеница на танца с тръстика, като тогава Би Би Си съобщи, че тя е хванала окото му на главния танц предишния месец.

Само няколко дни преди това кралят е отменил забраната за секс с момичета под 18 години, която е въвел с цел борба с ХИВ/СПИН. Два месеца след налагането на забраната през 2001 г. Мсвати се глобява с една крава за това, че е нарушил собственото си правило, като е взел 17-годишно момиче за своя девета съпруга, според Би Би Си.
Кралят управлява страната с население от 1,2 милиона души с декрет, като политическите партии са забранени, а избраните длъжностни лица имат само съвещателен глас.

През 2003 г. десетата съпруга на Мсвати, Зена Махлангу, е била отвлечена на 18-годишна възраст, докато се е подготвяла за изпитите си , твърди майка ѝ Линдиве Дламини, която води неуспешна съдебна битка за връщане на дъщеря си.

Последната булка на краля също произхожда от голямо полигамно семейство. 82-годишният Джейкъб Зума е бил женен шест пъти и в момента има четири съпруги и повече от 20 деца.

Той беше президент на Южна Африка в периода 2009-18 г., когато беше принуден да подаде оставка от своята партия Африкански национален конгрес след поредица от обвинения в корупция. Проницателният политически оператор преобърна изборите в страната по-рано тази година, когато неговата нова партия Mkhonto we Sizwe се класира на трето място с 14,6 % от гласовете.
https://www.theguardian.com/world/article/2024/sep/03/daughter-o … i-kings-16th-wife

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 00:00 от Не се сърди, човече

# 96
Херцогът и херцогинята на Единбург бяха в Париж, за да аплодират отбора на Великобритания вчера, докато гледаха фехтовача на инвалидни колички Оливър Лам Уотсън.
Великобритания е на второ място по медали.

Кралицата беше домакин на прием в двореца Сейнт Джеймс, за да отпразнува 70-ата годишнина на Book Aid International.

# 97
Уилям и Хари са били и двамата на погребението на чичо му по майчина линия.
Интересно е, че този чичо е работил дълги години за кралицата и е бил неин съветник по време на три развода - на Ан, на Андрю и на Чарлз. Запознати твърдят, че я е съветвал и по време на Мегзит.
В нарицателното "мъже със сиви костюми", Даяна е вкарвала и него, защото той е бил част от екипа на кралицата. Нарицателно, което Хари използва.
Т.е. нито Даяна, нито Хари са били близки с въпросния чичо.

# 98
Уилям и Хари са били и двамата на погребението на чичо му по майчина линия.
Интересно е, че този чичо е работил дълги години за кралицата и е бил неин съветник по време на три развода - на Ан, на Андрю и на Чарлз. Запознати твърдят, че я е съветвал и по време на Мегзит.
В нарицателното "мъже със сиви костюми", Даяна е вкарвала и него, защото той е бил част от екипа на кралицата. Нарицателно, което Хари използва.
И аз четох за това изненадващо посещение на Хари. Според епископа водил службата никой не е очаквал, че Хари ще присъства, заради проблеми със сигурността, бил отказал първоначално. Очаквали са само Уилям, братята не са си говорили. Друго интересно е, че Хари е отседнал в Алтроп при брата на Даяна. При предходното му посещение, пак се бяха виждали. Имайки предвид, че Спенсър не са в добри отношения с АКС, мисля, че нещо подготвят.

# 99
братът на Даяна не продаваше ли и той книги, опитвайки се да монетезира досега си с монархията?

# 100
  • София
Братята са били на погребение и не са си разменили и дума. Мисля, че е ясно кога Хари ще се върне като работещ роял.  Нито някой ще го приеме, нито той се е залетял натам. Тази дъвка за медиите вече приключи.

# 101
...
А аз съм чела, че точно въпросният чичо е бил един от инициаторите за женитбата на Даяна и Чарлз.

# 102
Това не означава, че е бил близък с Даяна...

# 103
  • София
Хари може да не е бил близък с чичото, но доколкото знам е близък с леля си (даже и с двете), така че е съвсем нормално да ѝ окаже подкрепа.

# 104
Братята са били на погребение и не са си разменили и дума. Мисля, че е ясно кога Хари ще се върне като работещ роял.  Нито някой ще го приеме, нито той се е залетял натам. Тази дъвка за медиите вече приключи.
Никой не мож го разбере Хари. Първоначално той е оказал да отиде на погребението,но после все пак се е "залетял" към него... Yum

Общи условия

Активация на акаунт