Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 18 530
  • 349
  •   1
Отговори
# 30
Погледнах списъците в ЕГ, пак има по 27 човека в клас. В нашия клас няма близнаци, екстра гледах имената, и пак са 27.
Иначе в дигиталната раница не можем да влезам, защото е загубил листа с паролата.

В другия клас е ... може родителите да са поискали да са в различни класове.
Може и да има разделени близнаци...
Обаче, ето от първо лице информация, от моя милост:
Записахме дъщеря ми в Хуманитарната след второ класиране и там се засякохме с нейна съученичка, която също се записа, и беше с бал малко по-нисък от този на дъщеря ми. Следяхме за свободни места е ЕГ Пловдив на трето, четвърто и пето класиране. Не се появи нито едно свободно място.  Дори на Директорското класиране нямаше свободно място за Осми клас. Днес същата тази съученичка я има в списъците на ЕГ Пловдив... Останахме в ступор и потрес! Е, да, дъщеря е на известен бизнесмен, с мноооого пари... Така, че наистина има начин да се измами системата някакси!

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 15:23 от pepi.stomenov

# 31
Дигиталната раница е платформа на МОН и на този етап не е обвързана с електронните дневници (макар и информацията в тях да се припокрива).
Вход за дигитална раница трябва да имате от предишното училище. И то не точно вход за дигитална раница, а вход за НЕИСПУО. Данните са едни и същи.
Уж целта е да отпаднат електронните дневници и да остане само НЕИСПУО, но няма да тази година, едва ли ще е и следващата.

НЕИСПУО: https://oidc.mon.bg/interaction/2Bc8up538VZlwZrWsbxfp
Дигитална раница: https://edu.mon.bg/

# 32
  • Пловдив
Аз пък се чудя как ще ги сместят, като стаите са за 26 деца. При сегашните 12 класове нямаше нито един клас с 27 деца и нямам представа къде ще седне това дете. Правилото на 13 момчета и 13 момичета се е спазвало дори, когато дете от класа замина в чужбина, свободното място пак бе заето от момиче

# 33
Слагат един чин повече?!
Брех, в тия стаи едно време по 2, че и 3 класа сме карали заедно час Simple Smile И се смествахме Simple Smile Не вярвам да са променили архитектурата отвътре Simple Smile
** Дъщеря ми са 29 деца в клас и са сместени...

# 34
  • Пловдив
.... Днес същата тази съученичка я има в списъците на ЕГ Пловдив... Останахме в ступор и потрес! Е, да, дъщеря е на известен бизнесмен, с мноооого пари... Така, че наистина има начин да се измами системата някакси!
Да, и преди години в класа на дъщеря ми имаше подобен случай с момче, още в 8-ми клас беше известен с n-на брой двойки и тройки, завърши все пак, не по по-различен начин. Дразнеше докрая повечето деца, само че винаги беше невинен.

# 35
  • Пловдив
Странно наистина - от 10 паралелки в 7 са по 27 деца. Може би при равни балове и еднакви оценки в дипломата пак има надпланов прием.

# 36
  • Пловдив
.... Днес същата тази съученичка я има в списъците на ЕГ Пловдив... Останахме в ступор и потрес! Е, да, дъщеря е на известен бизнесмен, с мноооого пари... Така, че наистина има начин да се измами системата някакси!
Да, и преди години в класа на дъщеря ми имаше подобен случай с момче, още в 8-ми клас беше известен с n-на брой двойки и тройки, завърши все пак, не по по-различен начин. Дразнеше докрая повечето деца, само че винаги беше невинен.
Винаги го е имало. И по мое време го имаше-преди 30 години. Съученичка от моя клас в основното училище, с нисък успех там, се оказа в моя клас в МГ-то, защото чичо и беше някой си... Завърши. Последна по успех, но завърши Simple Smile

# 37
  • Пловдив
Новата програма на 10 клас на ЕГИВ  е мега тъпащина. Не е ясно защо два дни в седмицата имат липсващ първи час и на практика по 8 часа.....до.... кой знае до колко часа. Че то това си е хептен цял ден в училище. Да не говорим, че през ден ще се става от сън в различни часове. Чакай ти концентрация, мотивация и успех. Да убиваш труп му викам аз на това. То образованието отдавна е в небитието.....та защо продължават да го душат с голи ръце.

# 38
  • Пловдив
Взимали ли сте вече бележки от училище за еднократната помощ?

# 39
  • Пловдив
От Художествената Гимназия, за младежа ми дадоха служ.бележка, когато го записвах. В ЕГ Пловдив ми отказаха, защото нямали готовност. За това реших, че ще чакам 15-ти Септември, когато Социалните ще имат вече информация от училищата и ще подам само със Заявление и за двамата, без служ.бележки.

# 40
От Художествената Гимназия, за младежа ми дадоха служ.бележка, когато го записвах. В ЕГ Пловдив ми отказаха, защото нямали готовност. За това реших, че ще чакам 15-ти Септември, когато Социалните ще имат вече информация от училищата и ще подам само със Заявление и за двамата, без служ.бележки.
EГ Пловдив я дават на родителската среща заедно с декларацията, която е необходима пък за градския транспорт.
Миналата година също 7 от паралелките бяха по официалния списък с по 27 човека, в началото на октомври месец се появиха и други, идващи от съседната област, та накрая май всички паралелки са поне с по 27 ученици. Гледам тази година пък имат свободни места за 9. клас.

# 41
  • Пловдив
То, на 12-ти Септември вече няма смисъл... На 15-ти Социалните имат информацията и без бележки ще става Simple Smile

# 42
  • Пловдив
Миналата година също 7 от паралелките бяха по официалния списък с по 27 човека, в началото на октомври месец се появиха и други, идващи от съседната област, та накрая май всички паралелки са поне с по 27 ученици. Гледам тази година пък имат свободни места за 9. клас.
Това от другите области, го бях забравила, най-много да станат по 30 в клас Smirk, макар, че стаите наистина са малки и чиновете неудобни, това от предходните родителски срещи. Като се замисля обаче така ще им е по-задушевно Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 43
Синът ми е в клас с 27 деца, изобщо не ми е направило впечатление. Има 2 познати деца в класа, но от неговото училище има по другите класове.
 Днес бяхме да регистрираме коли в КАТ и съм скапана, стояхме 7 часа, уж стояхме, а имам чувството, че са ме били....

# 44
  • Майничка
27 са обикновено с дописан близнак, който качва една бройка за момче или момиче.

Общи условия

Активация на акаунт