Мнения за гимназии в Пловдив - 5

• 26 478
  • 478
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Родителската за горните класове в ЕГИВ е винаги края на ноември или началото на декември.

# 466
  • Майничка
Някакви новини кой ще изтегли късата клечка с шантавия миналогодишен график. Готови ли са общежитията на ЕГ "Иван Вазов".
В частта учебни стаи ще са готови.

# 467
Излезли са списъците в Математическата:
https://share.google/1PU0bkTlmOxUjViVu

# 468
Здравейте!
Трябва ли да носим бележки от личния лекар на 15.09 за осмокласниците, предвид че сме представили здравно-профилактични карти на децата при записването?

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 18:10 от Micheline_961

# 469
Не, вече е представена при записването.

# 470
Математическата дали искат на снимката за ученическа лична карта да са с униформа или не? Да отметнем и тази задача

# 471
Математическата дали искат на снимката за ученическа лична карта да са с униформа или не? Да отметнем и тази задача

И аз се чудех. Освен да питаме на родителската среща утре. Дъщеря ми засега отказва снимка с униформа.

# 472
  • Пловдив
Искат, да.

# 473
  • Пловдив
Дъщеря ми нямат ученически карти. ЕГИВ. Или поне тя, за последно, имаше в 7 клас. От 8 ми клас няма такова нещо. 🤔

# 474
  • Майничка
Не си е извадила, затова. Ако има дете, родено в края на годината или една година по-малко, няма друг начин да се идентифицира със снимка (е, освен с международен паспорт).

# 475
  • Пловдив
Мда, всъщност ползваше международния паспорт. Родена е в края на годината. Карта за градски транспорт извади за първи път в 8 глас, с международен паспорт. 👍

# 476
Какво мислите за по-късното започване на учебния ден? И мислите ли, че проблемът е в късното лягане, а не в по-късното начало на учебния ден?

В крайна сметка, ако деня започва в 9, той ще приключва много късно, и така децата ще трябва да учат до късно вечер и реално се губи смисълът!

# 477
Нито аз, нито децата ми изгарят от желание да стават рано сутрин, но пък пред перспективата да свършват по никое време и след това да трябва и да учат за следващия ден, предпочитат да станат по-рано сутринта. И сега едното ми дете е от 07.30 до 15.00-16.00 през ден в училище (един ден до 15.00 с 8ми час+1 ден за допълнителното физическо пак 8 часа + в два от дните си има допълнителни 2 часа школи/занимания по интереси в училище), а в някои дни и до по-късно и като сложи и пътя до училището и се прибира в 16.00-17.00 и тепърва трябва да сяда да учи. Като го направят от 09.00 и училищните школи, на които ходи, ще трябва да свършват в 19.00.
В кварталното училище първи и втори клас започват от 08.20, ама те така или иначе са цял ден в училище и се предполага, че като свършат в 17.00, ще живеят някъде в околността на училището и няма да губят още поне 1 час за придвижване до вкъщи и отделно тепърва да сядат да учат.
Хубаво е да почват по-късно, ама да се намали и времето за престой в училище. С 5 мин. по-дълъг час, когато са само на една смяна не знам дали научават повече, но учебният ден се удължава с един час само от междучасия и дължина на часовете.

# 478
За мен половин час по-късно е ок, повече - не. И в другата тема писах.
Късното лягане е проблем, да. Но не само. Разбирам, че им се спи повече на хайваните, но пълно щастие няма.

Общи условия

Активация на акаунт