На море в България 2025 г.

• 57 110
  • 654
  •   1
Отговори
# 645
Букинг е най-добрата платформа за онлайн резервации. Аз работя с нея от 2008, всичко е точно и много професионално винаги. Много по-добре е от смотаното Аирбнб. Просто има някои особености, които е добре да се знаят. Съдебното дело, е за това че Букинг настоява всички хотелиери да предлагат едни същи цени в Букинг и на техните сайтове, а не по-високи цени в Букинг, което е реално в ущърб на гостите. Хотелиерите разбира се искат да предлагат по-ниски цени на собствените си сайтове, заради което е цялата драма.
Тоест Букинг им намира клиенти чрез платформата си, обаче понеже цените му са по-високи, те отиват директно при хотелиера. Ами има право Букинг да настоява за еднакви цени - той на практика им рекламира услугите а не получава нищо в замяна.

# 646
Аз лично така правя също. Букинг използвам за намиране на хотел, след което винаги намирам по-ниска цена другаде. Да, не е честно, но пък и доколкото ми е известно букинг имат солени такси към хотелиерите, така че е двупосочно.

# 647
Да именно, преди в договорите за Европа имаше един ред, който казваше, че ако обекта има някъде по-ниски цени от тези в Букинг, това е нарушение на договора и обекта може да бъде наказан, спрян и тн. В щатите например е нямало никога такава клауза, защото се смята за дискриминационна: там е капитализъм и всеки си прави каквото иска... Сега и тук мисля, че я няма тази клауза, но делото е доколкото си спомням за стари вреди или нещо от сорта. Да, комисионните са високи, но рекламата също. Аз буквам и директно и през Букинг, зависи от много неща.

# 648
  • There I was on a July morning
Пуснали са оферти за някои курорти и хотели, ранни записвания за 2026 година.
Ако за някого представлява интерес, може да погледне например тук https://www.holidayplanet.bg/promo-more-bulgariya/hoteli-nesebur-2026-9

По казуса с Букинг - някои хотели пускат по-високи цени през платформата, така че потенциалният клиент няма интерес да резервира през тях. На други - цените са им същите, каквито и на рецепция. Но рекламата Букинг им я прави, за някои места за настаняване (особено в чужбина) научавам именно от там.

# 649
Веднъж исках да резервирам хотел през Буукинг. Даде ми, че няма свободни места за избраната дата. Резервирах през рецепция, а когато отидохме на място се оказа, че целият хотел е празен и нашите две стаи бяха единствените заети. Така че аз не ползвам тази платформа.

# 650
Нормално е да се показва по този начин, в случай че хотелът е пуснал две стаи, примерно, в платформата. Заемат ли се - при тях автоматично изписва, че няма свободни дати. Има хотели, които пускат умишлено по една стая, трябвали са ми две и съм резервирала едната, след което съм им писала за втора и веднага са ми връщали отговор с качена нова стая. Номера, за да си мисли човек, че хотелът е пълен.

# 651
# 652
  • В.Търново
Вече чакаме оферти 2026г.

# 653
Ех,каква зима ни затисна...,не е истина чак. Предните години съм била на море началото и средата на октомври....

# 654
Някъде след 7-и температурите пак ще стигнат до 20 градуса...

Общи условия

Активация на акаунт