Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 462
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Игра на доверие беше ужасно потискащ и сив филм. В момента с Яна Маринова в милицията си бях казала, че ако и там я насилят на задна, спирам да гледам. Според мен прекалиха с черните краски. Историята на младите беше далеч по-реалистична за мен. Като цяло много плашещи истории. И то на майка и дъщеря.
Абсолютно споделям това мнение. И на мен в повече ми дойде детайлното показване на насилието. Разбирам, че това е било част от нейния и живота на майка й, но това не означава, че трябва да е поднесено на зрителя по толкова шокиращ начин. Аз поне не съм фен на такъв тип тежки откъм сцени филми, като например "12 години робство", в който изнасилванията заемаха 50% от времето. Просто не е моето и за мен майсторлъкът е по друг начин да предадеш посланието и емоцията, не с директен натурализъм, който те отвращава и травмира.

# 376
На мен в този филм сцената със задника на Зомбори ми беше направо смешна. Така че някак си успях да се разгранича от реалната история.

# 377
При Луиза и Зомбори беше хубаво представено как я манипулираше психически, постепенно я изолира и подчини и в един момент лъсна, че е психопат.
Докато историята на Даниела си беше точно брутална. И без мотиви и дълбочина. Едва ли не фаталната жена, която всеки мъж иска да подчини като я изчука.
Добре, че накрая приятелят на Зомбори се оказа нормален, че иначе един мъжки положителен образ нямаше във филма.

# 378
  • Галифрей
Игра на доверие беше ужасно потискащ и сив филм. В момента с Яна Маринова в милицията си бях казала, че ако и там я насилят на задна, спирам да гледам. Според мен прекалиха с черните краски. Историята на младите беше далеч по-реалистична за мен. Като цяло много плашещи истории. И то на майка и дъщеря.
Абсолютно споделям това мнение. И на мен в повече ми дойде детайлното показване на насилието. Разбирам, че това е било част от нейния и живота на майка й, но това не означава, че трябва да е поднесено на зрителя по толкова шокиращ начин. Аз поне не съм фен на такъв тип тежки откъм сцени филми, като например "12 години робство", в който изнасилванията заемаха 50% от времето. Просто не е моето и за мен майсторлъкът е по друг начин да предадеш посланието и емоцията, не с директен натурализъм, който те отвращава и травмира.
Напълно  съм съгласна! И аз така мисля и за това избягвам да гледам такива филми. Не съм го гледала и няма да го гледам колко да съм почитателка на Зомбори.
Презирам такива жанрове къдете има бойове,насилване и тн не мога да гледам. И такива сцени където изнасилване не мога да гледам,че ми се гади. На мен доста филми са ме травмирани. За това гледам други жанрове.

# 379
То едно е да има една такава сцена или да се загатне, но тук са три и специално тези с Яна Маринова са наистина травмиращи.

# 380
Аз много не схванах края.
Скрит текст:
Оказа се жив или я бяха излъгали, че е жив, за да проверят лъже ли? Нещо ми се губеше идеята на последните разменени фрази с разпитващия.

# 381
  • София
То и преди 100 години, когато излиза "Чочарка" - мненията също са били на двата полюса.
Историята с майката е брутална, защото наистина е била брутална. Макариев казва в интервю, че за пускането на филма - почти в последния момент - е отрязал още 12-15 мин., понеже решил, че е много.
Разбира се, че има различни вкусове и характери и на някого не му допада. Разбирам това и го приемам. Но животът е пълен с хора и ситуации, които не ни харесват.
(Някога - в "Една жена на 33" или даже в "Маргарит и Маргарита", но там развитието е по-друго - не можеха да се показват чак такива сцени. А - по моему - си е заслужавало, особено в "Жена на 33". Да не споменавам първи сезон на Троновете... Или там е по-приемливо, защото е "художествено черно" за епоха, в която бруталиите са били елементи.)

# 382
Не всеки може да понесе такива сцени .. Не са приятни , но аз нямам проблем , това си е до психиката на човек .. Сцената със Яна наистина е доста брутална ... Това го признавам , и моят стомах беше свит на топка , но след това не съм имала проблем . Гледала съм и още по брутални сцени но нямам да споменам сериалите и филмите кой са  , те са за друга тема . Но на мен филмът наистина ми допадна , повтарям го за пореден път , наистина е един от добрите български филми през последните десет години .. Влади Зомбори е изненадата за мен . 😊

# 383
Ем, Игра на тронове не гледам по същата причина и не, не ми е по-приемливо. Simple Smile

# 384
  • Галифрей
И аз също като теб Алиса! Този сериал само ме радват  меметата иначе и пари да ми дадът няма да го гледам. 😁 Моята психика е чувствителна и избягвам да гледам брутални неща.
Аз Владо го знам от уеб сериал и после имаше малки участия. Иначе е правил доста доблажи на анимации. Има подкасти, ако ти е интересно  Жасмина . Гледай го във Вина в  главната  роля  ( първата му такава в сериал) един от най-добрите бг сериали. 😘

# 385
Обожавам Троновете, но съпоставката е смешна. Нерде Ямбол, нерде Стамбул.

# 386
Не можах да гледам "Братя" преди няколко години. Снощи започна излъчване. Мислех, че е повторение, започващо от 1 сезон. Но май не е. Кой сезон е това? Или е продължение?

# 387
  • Галифрей
Сезон 1 си е. Те ся защо го повтарят? Нов сезон ли ще има? 😂 Явно просто си го повтарят, да излъчват там нещо.

# 388
До " Майките " да . 😊😊 Ако в промото е Калин Врачански би трябвало да е първи сезон , гледайте го щом сте го изпуснали . Аз вече толкова пъти го гледах че вече и сцени и реплики помня .. За тези който го гледат за първи път ще им е интересно . 😊😊

# 389
  • Бургас
Всичко за сина ми е адски тъп сериал. Може идеята да е хубава, но реализацията е просто под всякаква критика.

Както беше казал някой в темата (или може да е било в друга тема) колко ли хубави проекти са отишли в някое чекмедже, а са снимали това недоразумение на Милошеви. Цялата рода набутал в сериала. Общо взето Канала в последно време не му върви.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 20:37 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт