Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 466
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Обикновено като се извъртят по кината българските филми ги пускат по някой ТВ канал.

# 361
  • София
Скрит текст:
Започва най-новият сериал с жената, сина и баджанака на министър Милошев
Сюжетът определено не отстъпва по нищо на драматичните истории от Латинска Америка, не дотолкова със заснетия материал, колкото със случващото се зад кадър, което остава скрито от зрителите, които очакваха да го видят на екран с такова нетърпение.
Главните действащи лица са оплетени в шуробаджанашки връзки – или са роднини, или са били роднини, или са баджанаци.

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Zapochva-nai-noviyat-s … -Miloshev-2396374

# 362
Е това е. Милошев старши продължава да точи от телевизията. "Румбата, аз и Роналдо" пак беше негов сериал. Сега набутал и родата там. Данъкоплатците да им плащат хонорарите за гениалната продукция.  А представям си още колко други кадърни хора са кандидатствали със свой проект, но са останали "под чертата" при проведен подбор или конкурс...

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 13:04 от diziler

# 363
"Игра на доверие" по бтв в момента.

# 364
Игра на доверие също го слагам за един от най интересните филми който гледах в последните години , да сив и мрачен е , но е историята е завладяваща а играта на Яна Маринова е много добра , Влади Зомбори беше изненадата за мен , не мога да повярвам че един толкова фин деликатен и добродушен човек може да влезе в ролята на насилник , но защо ли се и очудвам той така показа че е много добър актьор . За мен той и Павел Иванов са младите актьори който доста се открояват от актьорската гилдия , влагат душа и сърце в дадаен образ и това страшно много ми харесва в тях освен че са супер красиви и готини .Пламен Манасиев също искам да го спомена много добра игра и от негова страна в този филм . Луиза Григорова също този път доста ми допадна , а не я намирам за най добрата актриса . BlushBlush В последно време доста ме изненадват артисти който изобщо не харесвам но може би това и зависи от ролите който им дават . BlushBlush За тези който не са гледали Игра на доверие го препоръчвам .

# 365
А аз препоръчвам късометражния български филм "Магаре", гледах го в Мах. Само 22 минути, но пълни със съдържание. Изключително докосваща история, а актьорът е като излязъл от разказ на Елин Пелин. Заслужава си наградите от фестивалите.

# 366
  • София
Във вечерта, когато (късмет - по различно време!) по родните ТВ бяха премиерите на "Доверието" и първи епизод "За сина ми" - за мен Филмът беше продуктът на Макариев.
Но влизам за друг БГ филм, който се очаква през февруари, вече спечели и награда. Да си призная - нищо не бях чувал за него...
Скрит текст:
Българският филм "Дяволски игри" отнесе четири награди от фестивала "Капри Холивуд"
Родната продукция с участието на холивудската звезда Мики Рурк, получи отличията "Европейска Арт награда" за продуцент и женска роля за Деси Тенекеджиева, "Награда за мъжка роля" за британеца Гари Стреч, а изграяващите ни звезди Елеонора Иванова и Димитър Николов бяха отличени с приз за "Европейски актьорски пробив на годината".
https://www.actualno.com/cinema/bylgarskijat-film-djavolski-igri … news_2370461.html

# 367
  • Бургас
EmBrother, аз откакто случайно гледах трейлъра на  "Дяволски игри" съм едновременно заинтригувана и колебаеща се - Да гледам или да не гледам този филм!? Thinking Туй е въпросът!  Wink  Наградите накланят везната към гледане!

# 368
И аз за този филм се колебая между другото . Видя ми се интересен , но Деси Тенекиджиева не ми е най приятният човек на света . Ще видя може и да размисля . Simple Smile Simple Smile

# 369
Игра на доверие беше ужасно потискащ и сив филм. В момента с Яна Маринова в милицията си бях казала, че ако и там я насилят на задна, спирам да гледам. Според мен прекалиха с черните краски. Историята на младите беше далеч по-реалистична за мен. Като цяло много плашещи истории. И то на майка и дъщеря.

# 370
Игра на доверие беше ужасно потискащ и сив филм. В момента с Яна Маринова в милицията си бях казала, че ако и там я насилят на задна, спирам да гледам. Според мен прекалиха с черните краски. Историята на младите беше далеч по-реалистична за мен. Като цяло много плашещи истории. И то на майка и дъщеря.

Както знаете, филмът съдържа елементи от личната и семейна история на Яна Маринова. Майката е "избягала" от насилието с антидепресанти и алкохол, а самата Яна е била жестоко пребивана, чупен и е носа, и дори е простреляна в крака. Може да се окаже, че реалността е по-"черна" от филма...

Прави и чест на Яна, че не си пренаписва историята и захаросва миналото, както правят повечето известни. Да разкажеш тези неща публично се изисква голяма смелост, и да си надживял травмите. Много я харесвам, дава добър пример и дано вдъхнови повече момичета, объркани и забъркали се с "лоши момчета" Hands Plus1

# 371
Отвратителен е, такава депресия и беизходица. Типично българско супер подтискащо кино.

# 372
На мен филмът ми харесва !! Но всеки с мнение . Това за Яна е вярно , тя го беше споделила че има и история и от нейният личен живот . Сив и мрачен но поне имаше имаше смисъл и добра актьорска игра . 😊😉 Яна беше супер във този филм , направо се очудвам как не е взела награда за тоза роля
.. Радвам се че се е усмелила да разкаже за този период от живота си , и да даде пример на младите жени който в момента са в тази ситуация на физически и психически тормоз.

# 373
  • София
На мен филмът ми харесва !! Но всеки с мнение . Това за Яна е вярно , тя го беше споделила че има и история и от нейният личен живот . Сив и мрачен но поне имаше имаше смисъл и добра актьорска игра . 😊😉 Яна беше супер във този филм , направо се очудвам как не е взела награда за тоза роля
.. Радвам се че се е усмелила да разкаже за този период от живота си , и да даде пример на младите жени който в момента са в тази ситуация на физически и психически тормоз.

Всъщност на скоро в Рим е получила награда точно за тази роля. Grinning

# 374

Всъщност на скоро в Рим е получила награда точно за тази роля. Grinning
Аа Браво !! Супер . 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт