Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 35 292
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Филмите не се "купуват" от платформите. Схемата е друга. Платформата и продуцентската компания се договарят и филма се качва срещу отчисления от гледанията или някаква месечна сума. Даже много често се договаря пакет. Продуцинската фирма предлага някакъв пакет (няколко бройки) техни филми.
За това по платформите има доста тъпи филми защото пакета върви примерно с един-два касови и няколко нискобюджетни. Договаря се и времето колко месеца да седи на платформата и за кои региони да е. Нашето НВО е за България, Румъния и още няколко.
Не е задължитерло нито филма да има награди, нито де не е минал по киносалоните. Има БГ филми, които са качени години след излизането им.

Това с френския филм може просто така да се е случило, защото не е имало кой да го пусне по кината в БГ.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 17:59 от Irene Adler

# 541
Не се е случило просто с френския филм, или пък с някой друг. Вика му се добър агент.

# 542
  • Бургас
Реших да видя кай е този изключителен френски филм. Този филм има всичко на всичко приходи от кината до сега 12 хил долара. Grinning Явно е било ясно, че няма да го бъде и са го качили веднага по платформите. Grinning

# 543
Филм със Ивайло Захариев няма как да го гледам съжелявам ако и ще да е холивудска продукция . Не го харесвам още от Под Прикритие как си играеше ролята , прекалено ми беше  дървен и безизразен . Както не отидох да гледам Без Крила заради Наум така и Top Floor заради Ивайло . Ако има награди за най големи храсти в българското кино тези двамата се бият за първо място . Rolling EyesRolling Eyes

# 544
Всъщност Наум се справя добре в Без крила, като водещ в предаването е по-дървен. Филмът си заслужава гледането.

# 545
Ако се е справил чудесно , но мога и да мина без да гледам този филм .. 😏😏 Той и във " Откраднат живот " беше доста дървен , не само в " Ергенът " . 😏😏

# 546
  • Галифрей
На мен пари да ми дават този филм не бих си го причинила да го гледам и неговият рейтинг не блести.

# 547
Самата история е доста трогателна, и докосваща зрителя , но според мен изборът на актьор е доста грешен .. Има къде къде по добри млади актьори от Наум !! Честно казано ако беше Севар Иванов във главната роля бих гледала филма с удоволствие . На това момче трябва да му се даде шанс за главна роля някой ден.. А не на Наум който го виждаме постоянно по телевизията и социалните мрежи . 😒😒 Трябва да се дава шанс на актьори който са талантливи и преди всичко завършили за такива . 😏😏 Наум не е най талантливият мъж и актьор който съм виждала че такова внимание да му се обръща . 😒😒

# 548
  • Галифрей
Съгласна съм. Севар е страхотен артист и много интелигентен човек с кеф  го слушах в подкаста Киноспирка. ❤ Сега ще има някакъв нов филм с него където  е в главна роля го промотират ми излизат реклами. На мен този филм ми се вижда твърде депресиран и мрачен.

# 549
Депресивен и на мен ми се вижда но може пък да е интересен . Нови артисти виждам обаче и това страшно ме радва . Но ще чакам да излезе онлайн . Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 14:28 от Жасмина 94

# 550
Странно, имате мнение за нещо, което не сте гледали. Артиста, който за вас има значение се мярка на екран за не повече от 20 секунди

# 551
  • Галифрей
То се вижда без да съм го гледала не си падам по криджави филми и сериали които са за съжаление 96% процента от киното у нас.

# 552
Аз не виждам защо трябва да се заяждаме за нещо такова . По самият трейлър се вижда че филмът няма да бъде с най позитивното послание но пък може да е хубав . Севар винаги ми правил добро впечатление , и въпросният актьор както се изразихте е прекалено грубо да го наричате така .. Все едно да нарека Наум онзи Шоповия .. И как да се мярка повече на екран като трейлъра на самият филм Терапия е не повече от две минути . Бих гледала Севар вместо Ивайло и Наум смятам че е доста по талантлив и добродушен от тези двамата . WinkWink

# 553
Какво значи "криджав филм"?

# 554
Нелеп на български .. Да ти стане неудобно да го гледаш . Grinning Grinning Българското кино в последните години е пълно с такива филми . ConfusedConfused

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 17:30 от Жасмина 94

Общи условия

Активация на акаунт