Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 30 439
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ако се генерира нова бежанска вълна от конфликтът в Близкия изток, това ще засегне и пазарът на имоти.

А ти била ли си в близкия изток?? И как реши, че ще дойдат точно в България, точно тук, а не в по-далечния изток? Как точно ще си позволят финансово европейски или дори български наеми? Най-много да се качат цените на фургоните около Странджа. Друг е въпросът, че точно в Бг никой няма да им отдаде, че после може да не може да ги изгони.
Не. Научила съм го, за да отговарям, когато се явявам на конкурси за красота, защото е по-специфично от борбата за световен мир и изглеждам по-интелигнетна.
Иначе съм била в циганската махала на Пазарджик, това брпи ли се?

# 691
Чакай да погледна в мапса къде е този Пазарджик. Стана ми любопитно какво толкова привлича цяла махала там ...

# 692
Ако се генерира нова бежанска вълна от конфликтът в Близкия изток, това ще засегне и пазарът на имоти.

А ти била ли си в близкия изток?? И как реши, че ще дойдат точно в България, точно тук, а не в по-далечния изток? Как точно ще си позволят финансово европейски или дори български наеми? Най-много да се качат цените на фургоните около Странджа. Друг е въпросът, че точно в Бг никой няма да им отдаде, че после може да не може да ги изгони.
Не. Научила съм го, за да отговарям, когато се явявам на конкурси за красота, защото е по-специфично от борбата за световен мир и изглеждам по-интелигнетна.
Иначе съм била в циганската махала на Пазарджик, това брпи ли се?

Еее чай, лафът с циганската махла си е мой без майтап /само че за Варненската Максуда/ и го ползвам всеки път като ми се доходи до Азия /само че аз си ходя, последната зима откарах 4 месеца/.

Това с конкурса за красота не го разбрах в какъв контекст е, имаше нужда нещо да кажеш ли?

# 693
Страхил Иванов - Основателят на Явлена е бил гост в подкаста на Нейчо Нейчев, където сподели че за Малинова долина разрешенията за строеж и тяхното РЗП е повече от цяла Варна. За коментираните проекти по - рано в темата в ж.к Тракия в Пловдив обяви около 500хил РЗП. Опрделя моментното състояние като: Лудостта на пазара. Продаването и след купуването на имот със същите пари го нарече: "Затвореният кръг на лудостта продължава".
Ето и линка към разговора с човек, който е на пазара с НИ от 1992г
https://www.youtube.com/watch?v=dyHoeTQekbw

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 13:27 от Mama2024

# 694
  • София
Стефан Иванов - Основателят на Явлена е бил гост в подкаста на Нейчо Нейчев, където сподели че за Малинова долина разрешенията за строеж и тяхното РЗП е повече от цяла Варна. За коментираните проекти по - рано в темата в ж.к Тракия в Пловдив обяви около 500хил РЗП. Опрделя моментното състояние като: Лудостта на пазара. Продаването и след купуването на имот със същите пари го нарече: "Затвореният кръг на лудостта продължава".
Ето и линка към разговора с човек, който е на пазара с НИ от 1992г
https://www.youtube.com/watch?v=dyHoeTQekbw
Страхил Иванов се казва, основателя на Явлена.

...
........Това с конкурса за красота не го разбрах в какъв контекст е, имаше нужда нещо да кажеш ли?
Да, че съм много красива.

# 695
Страхил Иванов се казва, основателя на Явлена.
Видях го и аз. Поправено е. Благодаря.

# 696
  • Бургас
Ми да излезе от лудостта и да я закрие "Явлена". Или брокерите нямат никакво отношение към подхранването на тази лудост?
Да купиш имот с пари от продажбата на друг имот... Че това го е имало винаги.

# 697
Ми да излезе от лудостта и да я закрие "Явлена". Или брокерите нямат никакво отношение към подхранването на тази лудост?
Защо да излиза и закрива. Той нито купува нито продава НИ. Не той определя цената. Той предлага услуга и който има нужда от нея си я заплаща. Да продадеш и да купиш друг имот е нормално. Стига зад това да стои потребност, а не някаква мода от типа всички го правят. Като във всеки бизнес така и с търговията на НИ едни са на печалба, други на загуба, а трети измамени. Все пак това е мнение на човек, който участва като посрдник в сделки като  за НИ повече от 30години. Защо не комнтираш демографията и РЗП-то само на Малинова долина > РЗП на Варна / трети по големина в страната/.

# 698
брокерите ли вдигат цените сега ??

Ако е така, защо 2006-2009 падаха цените, тогава брокерите нямаха желание да ги вдигат ли?

# 699
  • Бургас
Защо да излиза и закрива. Той нито купува нито продава НИ. Не той определя цената. Той предлага услуга и който има нужда от нея си я заплаща.

Ако наистина убедено твърдиш това, значи никога не си имала вземане-даване с брокери. И купуват, и продават, и те определят цената често въпреки желанията на продавача, и те натискат продавачи и купувачи, и те се възползват от наивността им и ги карат да продават бързо и евтино, за да си гарантират комисионата, и да - определено ръчкат пазара, манипулират и изнудват. И също така извиват ръце с "предлагането" на услуга, от която ти нямаш никаква нужда, но си длъжен да му платиш, само защото ти е отключил един апартамент.
Ако не беше тази "лудост", от която 30 години да изкарват луди пари той и разни други негови "колеги", още щеше ходи по гол г*з...

# 700
брокерите ли вдигат цените сега ??

Ако е така, защо 2006-2009 падаха цените, тогава брокерите нямаха желание да ги вдигат ли?
Тогава имаха желание да свалят от цените и да вразумяват продавачите в съответствие с пазара, все пак от комисионни живеят брокерите, а нереалистични цени, не им носят сделки. Това ще се случи и в бъдеще, ако пазарът се сговни.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 15:30 от MaryPop

# 701
Въпрос към купилите наскоро жилище и брокерите в темата - правят ли продавачите отстъпки и горе долу до колко процента?
Отскоро се оглеждаме за тристаен апартамент и искам да се ориентирам в момента дали изобщо са склонни да свалят от цената продавачите.

# 702
Зависи си от продавача, коментирали сме го назад в темата и покрай моята покупка през декември/януари. На мен ми смъкнаха 15% още при първата ми оферта към тях, а жилището беше съседно до нашето и със сигурност щяхме да го купим, дори да не бяха свалили. Те не знаеха, намерихме го през брокер съвсем случайно Grinning
Други са споделяли тук, че директно са им проваляли сделки при опит за сваляне. Наскоро го обсъждах и с моя позната, казали са им, че си имат купувач и ако ги устройва - това е цената, друга няма.

# 703
Въпрос към купилите наскоро жилище и брокерите в темата - правят ли продавачите отстъпки и горе долу до колко процента?
Отскоро се оглеждаме за тристаен апартамент и искам да се ориентирам в момента дали изобщо са склонни да свалят от цената продавачите.

Това подлежи на преговори. А първата стъпка, преди да започнеш преговорите, е да установиш кой има предимство в тях ( high ground , както му викат американците). Рядко и двете страни са с еднакво силна позиция, а в другите случаи силната позиция диктува условията.  Та може да дадат, може и да не дадат.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 20:33 от Черна станция

# 704
Ambrosia - Щом си имат купувач и не са склонни да свалят, защо го предлагат? Не ми звучи много като да се има доверие на този брокер.
Нищо не пречи да се пробва с даването на оферта. В момента отнема повече време за реализирането на сделките и ако продължи това, все по благосклонни ще бъдат брокерите с отправянето на оферта. Това да не ти дадат възможност да оферираш е все едно брокерът предварително да си е преценил какво ще изкара от сделката и да не му се пуска кокалът.

Общи условия

Активация на акаунт