Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 30 421
  • 780
  •   1
Отговори
# 765
Сега гледах снимки на тази сграда на ГБС в Красна поляна или Овча Купел, не знам къде се води, пред виетнамските общежития или нещо подобно. Точно пред нея строят Идеа Билдинг и реално скриват по-голямата част от блока. И стават две сгради една до друга със супер различна архитектура. Доста зле се е получило, особено на фона на ЕПК-тата на Красна поляна. Явно там тая част/квартал няма да се разхубави.

# 766
  • София

Допълвам само по повод това , с което пишеш че си си украсила жилищата . Честно казано си го представям и ме побиват тръпки. Но всеки със своето си. Сигурно ти е комфортно.
Бела, отдавна съм установила, че фантазията ти е бедна. Изобщо ми е все едно откъде си географски, но начина по който общуваш силно ми напомня за едни таксиметрови шофьори със смугъл тен, който авторитетно се иазказват в какво се е превърнала София и колко беше хубаво, когато имаше жителство и трябва да го върнат, в добавка и с грубостта и липсата на финес, напълно ми е ясно и каква си и как живееш и как ще живееш и колко ти е широк мирогледа.
Защо реши, че в листата на моите интереси е да убеждавам когото и да било в каквото и да било.
Интериорите ми какви са, не ти трябва да знаеш, можеш да си представяш каквото си искаш.

# 767
Simple Smile Велико! На мен отдавна ми стана ясно, но така написано е и (само)описателно и (само)показателно и (само) обидно Simple Smile  Интериорите са също самоописани.   

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 15:12 от bella-ciao

# 768
  • София
Каквото реша- това ще направя. Simple Smile
Твърде гневна си за успял човек, както и някои от събеседниците тук.

# 769
Аз лично много не харесвам разни хора да се вземат много сериозно, да поставят етикети, да определят кой е щастлив и как трябвало да се държи, ако е такъв, та щом не се държал, бил обезателно нещастен /на база минали коментари/. Човек обръща внимание на нещата, които се отнасят за пълна сила за него и са му дълбоко вкоренени, та затова и се дразни, като ги види в другите.
Ваше Височество, вие сте най-успялата тук и поради това от вас не струи капка гняв, а сте мека като коприна.

# 770
Сега гледах снимки на тази сграда на ГБС в Красна поляна или Овча Купел, не знам къде се води, пред виетнамските общежития или нещо подобно. Точно пред нея строят Идеа Билдинг и реално скриват по-голямата част от блока. И стават две сгради една до друга със супер различна архитектура. Доста зле се е получило, особено на фона на ЕПК-тата на Красна поляна. Явно там тая част/квартал няма да се разхубави.
Красна поляна.
Ужасно се е получило там.
До преди половин година го нямаше това нещо.
Кофти за живущите.

# 771
  • София
Аз лично много не харесвам разни хора да се вземат много сериозно, да поставят етикети, да определят кой е щастлив и как трябвало да се държи, ако е такъв, та щом не се държал, бил обезателно нещастен /на база минали коментари/. Човек обръща внимание на нещата, които се отнасят за пълна сила за него и са му дълбоко вкоренени, та затова и се дразни, като ги види в другите.
Ваше Височество, вие сте най-успялата тук и поради това от вас не струи капка гняв, а сте мека като коприна.
Благодаря, ще продължа да светя и да разпръсквам неотразимост.
Изобщо не ме интересува кой какъв, стига да се държи възпитано в публична среда.
И аз каква съм, казах-оставям на фантазията на всеки, можете да си ме представяте както си искате.

Сега пишете по темата, ако знаете нещо.

# 772
Azzy в тази тема има толкова много различни критерии и различни разбирания за успялост. Някой може да цели успеваемост на другия, но друг може изобщо да не се интересува от нея.
За мен темата е един вид справка какво става в родината и къде и как се движат нещата. Забелязвам много локални преценки на базата на изключително локални динамики и се опитах да кажа, че е добре да се гледа малко out of the box. Също така едностранността на преценките. Но описанието ти на Сандански наистина ми хареса и разбрах какво имаш в предвид. Няма да ида да си купя нещо там, но ми помага да разбрера правещите това.
За Красна Поляна нищо не разбрах . За късмет. Дано не ми се наложи да мина от там ако съдя по коментарите. Ще избягвам.

# 773
  • София
Azzy в тази тема има толкова много различни критерии и различни разбирания за успялост. Някой може да цели успеваемост на другия, но друг може изобщо да не се интересува от нея.
За мен темата е един вид справка какво става в родината и къде и как се движат нещата. Забелязвам много локални преценки на базата на изключително локални динамики и се опитах да кажа, че е добре да се гледа малко out of the box. Също така едностранността на преценките. Но описанието ти на Сандански наистина ми хареса и разбрах какво имаш в предвид. Няма да ида да си купя нещо там, но ми помага да разбрера правещите това.
За Красна Поляна нищо не разбрах . За късмет. Дано не ми се наложи да мина от там ако съдя по коментарите. Ще избягвам.
Белла, критериите за успех не са никак различни, има ясни дефиниции, цифри и формати, критерии за обективност, в които може да се дефинира това, както и различни житейски сфери, в които се развива въпросният успех.
Но това е тема за имоти, което, респективно засяга няколко от въпросните сфери, наистина главни, поради което много правилно с се ориентирала да следиш, а стига и да се опиташ да водиш смислен разговор, дори да не си съгласна с аргументите на отсрещата страна, просто се аргументурай в опозиция, вместо онзи махленски формат на комуникация.
Да не ме разбереш погрешно сега, можеш да пишеш каквото решиш, аз, просто в един момент, ако продължи махленската тенденция, ще изляза от комуникацията и ще спра да отговарям, има достатъчно събеседници, с които разговорът да продължи смислено.
Сега ме извини, ако съм прозвучала рязко, както казах, предпочитам елегантността във всичките и проявления.
Хубав ден, отивам на разходка Simple Smile

# 774
Ето това е при Красна поляна срещу трамвайното депо и Практикер.

Предполага се, че по закон са спазени отстояние и засенчване.
Поне ще им спира част от шума и прахта идващи от булеварда.
Никой не е виновен на купилите в първата сграда, че не са проверили с какво предназначение са имотите в съседство. Аз така избягах от цял вход, а беше с изкушаващо южно изложение. В съседство имаше ъглов парцел. Две години по- късно хората купили в този вход бяха шокирани от гледката на тежка техника в него и началото на строителството на новата сграда в съседство. Мрънкаха си по нашенски и жалби искаха да пускат, но накрая разбраха, че са спали като са гледали какво купуват. Когато питах брокерката тогава за този съседен имот тя смотолеви нещо от сорта, че така щял да си остане, че незнаела и тем подобни. При положение, че бързо и лесно може да се провери кой имот за какво е предвиден е несериозно да останеш изненадан от подобно развитие на нещата. На заден фон се виждат още някакви бараки, които като нищо ще изчезнат и на тяхно място ще се появи нова сграда.
Другия редовен похват при строителите е да се строи от север на юг и така винаги продават с гледка към Витоша.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 17:48 от Mama2024

# 775
За съжаление Красна поляна се е превърнала в едно ужасно гето. Като човек, който е живял там почти целия си съзнателен живот, мога да кажа, че никога не бих си взела жилище там. Ромите са окупирали всичко и слизат от Факултета на талази, изключително мръсно е навсякъде. Жалко за квартала, защото е на хубаво място. Близо до Западния парк, с добър транспорт, училища, детски градини и тн. Ако ги нямаше братята, щеше да държи цените на Борово, Стрелбище.

# 776
Аз като гледам подобни извращения, разбирам защо се ядосва Гого. Средата за всички става ужасна. Но мисля, че гневът му е неправилно насочен към хората, които купуват, а не към регулациите, които позволяват това. Не знам колко метра е в момента отстоянието между жилищни сгради, но нищо не пречи от 5 метра например да се увеличи на 20. Или защо не се затворят вратичките, които позволяват строенето на сгради - торти? То аз мога да предположа защо.. Иначе ако законът ти позволява в парцела да си построиш мастодонт, разбира се, че ще го направиш.

# 777
Ако няма кой да купува подобни имоти, то ще спрат и да ги строят. Може и да ме поправите, но спорд мен проблема е в сградите със смесено предназначение - апартаменти, офиси, хотелска част и др., където изискванията за зелени площи, отстояния, засенчвания и парко места са други и позволяват по-плътно застрояване. Другото е, че за зелени площи се броят дръвчета по тераси, трева в паркинг плочки и тем подобни щуротии.

# 778
Не се ядосвам, възмущавам се. Едното влияе на здравето, другото не. Абе ще се разбере след време какво имам предвид, но ще е късно.

# 779
Gogo1979 винаги се разбира след време , но има нови фантастични картини и нови критерии за успех. Да видим.

Общи условия

Активация на акаунт