Любители на котки - Тема 198

• 26 608
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Редовно отмъквам от Тигре гущерчетата. Не мога да се стърпя. Пък и тя всеки улов ми носи пред вратата на верандата.

# 511
При нас редовно се удрят птици в прозорците и падат на терасата. Откачат котаците. Единия път големия успя да хване едно врабче и си го внесе вътре. Едва му го извадих от устата.

# 512
При нас редовно се удрят птици в прозорците и падат на терасата. Откачат котаците. Единия път големия успя да хване едно врабче и си го внесе вътре. Едва му го извадих от устата.

Ужас! Фин си беше убил мишка и с гордост ни заведе да я видим увита в чергата пред фурната 😊 Не я беше ял,само я беше убил.Нямах проблем да я махна.Фин веднъж си беше хванал кълвач в двора и сако го биеше по главата.Хванах го от далеч за опашката и едва го отделих от него Фин беше много силен и  транс.Не успя да го убие Той нямаше желание да се храни с тях.
Но Зак го виждам как откача,когато се случват такива убийства в двора ни.Преди време се случи с гълъб Не искам да знам какяо е правил онова лято,когато живя вътре-вън.
Утре ще се събера и ще разракам тая птица от двора

# 513
Поми, както казах симптомите бяха много лош дъх, който не беше на храна. Котката си има завиден апетит. По принцип до колкото разбрах повечето котки ги боли и ядят едвам едвам и дори намаляват храната. Правеше ми впечатление с гранулите, че не ги дъвче, а направо гълта. Мислех си, че е така, защото е лакома. И така просто като я прегледа вет-я и и видя устата и беше категоричен. И е факт, че още с първите инжекции вече не и вони устата. Иначе в последно време беше доста мъчително като спи при мен и ми лъхне на гнило. Това е което мога да ти кажа за сега

# 514
Моят котарак с доста зъбен камък. Четох, че се чисти само под упойка. Чудя се дали да не направим 2в 1 да му клъцнат камбанките и да оправят зъбките. Дали няма да му дойде в повече ?
Вчера забелязахме, че понякога като легне по корем му потрепват задните крачета. Детето много го стиска и постоянно го разнася насам натам, дали не го е стресирала нещо ?
Притесних се.

Редактирам, ей сега го гушнах и по гръб го поставих, сякаш го държа като бебе. Започна да потреперва със задни крачета и като че ли цялото му дупе потрепваше. Ще пиша утре на вета.

# 515
  • Между гори и планини
Аз вече претръпнах на улова който моите ми носят . Поне откривам само части. Точка изяжда почти всичко, но първо в полуживо или живо състояние ми го носи. Спасявам птички и големи гущери ( тази година 3 огромни, зелени с тъмно сини гушки, много красиви). Мишките които носи живи, убивам, защото ги пуска пред къщата в двора, уж да играе и те се шмугват в храстите и нямат вадене. Грях ми на душата, но ги первам с лопатата и приключват бързо и ги хвърлям. Тя после търси и мрънка. От други гризачи откривам само части. Гадост! Но не ми е тъжно. "Чарът" на селския живот между гори и поля. Мъчно ми е когато открия само крилца...
Миналата година имахме гнездо с лястовици в кокошарника с 6 лястовичета. Тъкмо излетяха и на другата сутрин видях едното удушено пред вратата. Това е бил Чери, той не яде плячката. Лястовиците напуснаха, тази година се върнаха, обикаляха, но не отидоха в плевнята.
Зимата и синигерче спасих от лапите му, беше ми бесен. А то хем замръзнало от студ, хем в шок

Започна някаква форма на примирие у дома

# 516
  • София
Доня, ако изтърпят каишки със звънчета, може да се спаси някое и друго птиче.

# 517
  • Между гори и планини
Да, обаче аз искам плъхове, мишки и съсели да не ги чуват. Котките са много важни за живота на село. За 7 години птичките са били 2-3, а унищожените гризачи десетки.

# 518
  • София
А, това не го съобразих.

# 519
Aз съм много милозлива и ме стяга сърцето за всяка животинка и гадинка . Разказвах ви преди време как Буда и Марси убиха едно пиленце. Толкова крещях от ужас, че Буда после цял ден ме гледаше стресирана.
На прозорците имаме залепени стикери и въпреки това, понякога пак се блъска някое пиленце. От скоро сложихме и едно пластмасово, което мисля има ефект.

Направихме и това на 3Д принтера, за да плаши косовете из двора:

И Марса, която не ме оставя да си измия ръцете:

И  Буда, която спи като пор:

# 520
  • София
Захладня и вече повечко идва Чита при нас, но само в краката, не идва да се гушка. Иначе си спи по первазите на прозорците в едно малко панерче. То вече и е малко, но тя си влиза вътре, много е сладка. Исках си аз гушливо коте, но съдба..

# 521
  • София
Мен ако ме чуете как викам по Ушатото, то не се търпи понякога.Joy

Аз колкото и да викам, ефект тцъ..
Блеко е почти глух и въобще не се стресира.
И за ловец не става като не чува.
Преди Маци и Чари му ловяхабмишки и му ги носеха да си играе с тях. 😹

# 522
  • София
Преди години Бъго носел прилепчета на кака си (въдят се в подпокривните пространства на блока). Веднъж спасила едно, обаче после намерила друго, вече мъртво, забутано някъде в стаята й. Интересното е, че се случи само когато сме на море, явно реши, че кака му не може да се изхранва сама. Сигурно са били някакви кьопави създания и са падали на балкона

# 523
Двама гръцки герои, които ни чакаха. Явно това е тяхното кресло - цялото в космарлаци Simple Smile

# 524
  • Варна
Чакам моя мъж на катедралата (Варна), да мине да ме вземе за вкъщи.
И чувам мау, мау, зад пейката ми изскача младо трицветче. Ами зайче, едната ми чанта е пълна продукти от зоомагазин
И още две дойдоха, наядоха се. Немски туристи ми се радваха на котенцата, зюс, зюс

Общи условия

Активация на акаунт