Любители на котки - Тема 198

• 26 607
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Скрит текст:
Извинявай, може ли да ми снимаш таблетката Тирозол от 5 мг какво представлява? Astonished
Има нещо сбъркано тука... Колко кг е Леополд? И би ли, също, снимала резултата от изследването на тироксина?

Благодаря ! Много мило ,че проявяваш внимание и интрес към  нашия Леополд !
Имам някои проблеми с телефона и не мога сега да снимам резултата , а относно Тирозола , а преди това Тироксина (просто беше свършил и затова доктора го замени) , докторът ми дава точния брой таблетки , при това вече нарязани на дози (дозата е четвърт таблетка на ден, Леополд тежи около 2.450 кг.), така-че не съм виждала опаковката и я нямам налична у дома . Но това в момента не е от такова значение , защото сега пробваме само с хомеопатия (за хормона) . Току що се върнахме от ветиринаря - каза да продължим поне до месец така , за да е съвсем ясно после при изследванията , дали хомеопатията ще работи .Десет дни до тук - задържал е тегло .
Обикновено съкращавам по същество , но сега ще оставя целия коментар , че беше назад , за да не се губи поредността на информацията .
Rolling Eyes За каква хомеопатия иде реч?? Frowning
1/4 от 5 мг тиамазол е 1,25 мг на ден, а препоръчителната доза е 5 мг/ден разделени на два приема. Т.е., нищо не правите с четвърт таблетка на ден. Ако с хомеопатия се лекуваше хипертироидизъм, нямаше да има на запад специализирани клиники за лечение на хипертироидизма с радиоактивен йод. Т.е., в България още никой не е открил "топлата вода" и караме на хапове.
Хаповете ги има в почти всички онлайн вет аптеки. Аз останах с впечатлението, че ти имаш предпочитания към хуманните лекарства, може би заради цените. За нещо толкова специфично аз не бих предпочела хуманното, като го има адаптирано за котка.
8 тироксин не е толкова зле, моята сениорка имаше 7 и нещо, но не е имала такива високи нива на чернодробни, леко завишени бяха. За една седмица с Фелимазол 5 мг/ден от хипер я докара до хипо - 0,5 тироксин и се наложи да преустановим лечението и да коригираме доза. С 2,5 мг/ден, обаче, тироксина не падна под 5 за един месец терапия.
Та много ме учудва с каква хомеопатия ще ви лекува вашия док...

Обикновено съкращавам по същество , но сега ще оставя целия коментар , че беше назад , за да не се губи поредността на информацията .
Междувременно пак водих Леополд при док , не издържах да чакам един месец , така -че изследванията сега са след около 12-13 дни само на хомеопатия - в хормоните няма промяна . Мина и на ехограф със специалист .  Двамата с нашия доктор му обърнаха наистина специално внимание и много време . В кръвта -чернодробните показатели са се влошили .Докторите дълго обсъждаха какво да се направи , защото с лекарства може да се намали хормона , но впоследсвие да се влоши черният дроб , но ако не се подтисне отделянето на хормон , това пак пречи на работата на дроба . Сега отново е на Тирозол + хомеопатичното (не знам какво е , не съм питала, нищо не разбирам от хомеопатия )
Нямам предпочитания към каквото и да е лечение - доверявам се на доктора , но в листовката на Фелимазол при противопоказания пише "при  проблеми с черния дроб/бъбреците;". Това е основната причина докторът да опитва с хомеопатия - за момента най-труден за овладяване изглежда проблемът  с функционирането на черния дроб .
Дозата на тирозола , предполагам , също е опит да се балансира между жлезата и дроба , после теглото  на Леополд е доста ниско , а дозата е пробна и ще се коригира според резултата .
Радиоактивният йод - ще попитам за него следващия път и то на няколко места дори .

Хомеопатията - нямам отношение към този метод на лечение , не съм го използвала за мен или семейството ми , но имам известни съмнения и в ефективността на  конвенционалната медицина  , така-че приемам с  внимателно наблюдение да се пробват  нетрадиционни методи .

За да не са само лични вълнения :
ganyusha , а дали може да се гледа на закрито с нещо като приспособен памперс . Когато кучето беше разгонено му купувахме специални "дамски кучешки превръзки" - тъпо и скъпо , затова му преправих едни големи гащи и слагах вътре обикновени превръзки .

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 22:48 от oska

# 526
ganyusha , а дали може да се гледа на закрито с нещо като приспособен памперс . Когато кучето беше разгонено му купувахме специални "дамски кучешки превръзки" - тъпо и скъпо , затова му преправих едни големи гащи и слагах вътре обикновени превръзки . [/quote]
Същото си мислех - и ако се приучи от бебе, няма да му пречи и ще е като част от него - ще го дърги сухичко и ще му е добре. Щом кучката ми се научи да идва да ме моли за лекарство при сърдечна криза...Те са интелигентни и усещат кога нещо ги подпомага и е за тяхно добро.

# 527
Мишето като модел на малкия ми син. Пробва си камерата на новия телефон. Joy

# 528
Много дългокрака тази красавица Мишето🥰.

# 529
Попадна ми в Интернет от гугъл настройките. Може да е от полза за някоя нова мама:

https://www.mediacafe.bg/novini/novini-novini/sotsializatsia-na- … osnovnite-umenia/

Не помня кога и как съм го играла този период. Те винаги са били част от мен.

# 530
  • Terra incognita
Момичета, случи се чудо 😂 бях си забравила дънките на леглото, естествено Минчо се наместил върху тях. Като стана- не можех да повярвам, нямаше и един косъм 😂 а тъкмо си представях как ще ги требя на терасата.
Ето и една снимка за разкош, лорд Минчев:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 531
oska, аз пак ще ти кажа, че с 7 и нещо тироксин, на моята сениорка чернодробните ѝ не са били в тези предели. Възможно е причинителят на чернодробната недостатъчност (ако е това, де) да не е хипертироидизмът. Ако намериш някъде в България да предлагат терапия с радиоактивен йод, свиркай. Няма да питам повече с какво лекуваш котката си.

# 532
amy_nka , Е , всъщност аз попитах за лечението на вашите котки (котките с такъв проблем , чиито стопани пишат тук ) Blush !
Ето , от теб научих за радиоактивния йод , за което благодаря !
Освен това споделянето на опит , дори той да не работи по същия начин при нас , е полезно .
Чернодробните показатели са факт , установен успоредно с хипертиреодизма - така излезе от изследванията още преди да се назначи лечение. Без значение дали са свързани - много усложняват ситуацията .

Малките котенца - предполагам ,че си го знаете , но освен че трябва да им се дава специално котешко адаптирано мляко , трябва да им се прави и масаж на коремчетата по посока на часовниковата стрелка за да се изхождат . Има ефект - проверено лично ! Не знам на колко седмици са били моите , когато ги прибрахме , но тежаха 170гр и 200гр.

# 533
  • Между гори и планини
Клео белята. Дано ми оцелеят растенията докато порасне 🙄

На големите взех капки срещу вътрешни и външни паразити, на нея хапче което ще разделя на две и след две седмици втората част ще дам. Взех ѝ шампоан срещу бълхи, но вече няма.

# 534
# 535
# 536
  • София
Писанка  😻
В неделя ще си я вземат... Добре и е на свобода- разузнава и разширява периметъра.

Вече сме приятели- като я викам тичка, отърква се здраво в нас, разрешава ми да я погаля 😻. Ако Блеко не я тормозеше (много я бие като я докопа, а тя му е наполовината) ми се иска да поостане.

# 537
  • Между гори и планини
Жалко, пе ще се разделите, тъкмо е свикнала с теб.
Дано да е щастлива на новото си място. За да трябва да се вземат малки които да се впишат в дом с вече възрастни котки. Малките не застрашават територията.
Нашата Клео вече дори се гали на Чери. Той много не реагира, за първи път сърцето му се разтопява толкова бавно. Но ще се разтопи, познавам си го. Точка я знаем, че по принцип е много крива, не дава дори да я галим и просто ни толерира всички, защото даваме храна. Ако не, щеше да отиде другаде. Памук ме разочарова, уж добряк...

# 538
  • София
Скрит текст:
Жалко, пе ще се разделите, тъкмо е свикнала с теб.
Дано да е щастлива на новото си място. За да трябва да се вземат малки които да се впишат в дом с вече възрастни котки. Малките не застрашават територията.
Нашата Клео вече дори се гали на Чери. Той много не реагира, за първи път сърцето му се разтопява толкова бавно. Но ще се разтопи, познавам си го. Точка я знаем, че по принцип е много крива, не дава дори да я галим и просто ни толерира всички, защото даваме храна. Ако не, щеше да отиде другаде. Памук ме разочарова, уж добряк...

Писи е на дъщеря ми котката. Гледахме я 10 дни, докато тях ги нямаше. От бебе ни гостува (на 6 години е), но ни хъска и ни напада (независимо дали я гледаме вкъщи или ходим у тях). Чепат характер е.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 19:14 от AnyHr

# 539
  • Между гори и планини
Значи си отива вкъщи 🥰

Общи условия

Активация на акаунт