Има нещо сбъркано тука... Колко кг е Леополд? И би ли, също, снимала резултата от изследването на тироксина?
Благодаря ! Много мило ,че проявяваш внимание и интрес към нашия Леополд !
Имам някои проблеми с телефона и не мога сега да снимам резултата , а относно Тирозола , а преди това Тироксина (просто беше свършил и затова доктора го замени) , докторът ми дава точния брой таблетки , при това вече нарязани на дози (дозата е четвърт таблетка на ден, Леополд тежи около 2.450 кг.), така-че не съм виждала опаковката и я нямам налична у дома . Но това в момента не е от такова значение , защото сега пробваме само с хомеопатия (за хормона) . Току що се върнахме от ветиринаря - каза да продължим поне до месец така , за да е съвсем ясно после при изследванията , дали хомеопатията ще работи .Десет дни до тук - задържал е тегло .
За каква хомеопатия иде реч??
1/4 от 5 мг тиамазол е 1,25 мг на ден, а препоръчителната доза е 5 мг/ден разделени на два приема. Т.е., нищо не правите с четвърт таблетка на ден. Ако с хомеопатия се лекуваше хипертироидизъм, нямаше да има на запад специализирани клиники за лечение на хипертироидизма с радиоактивен йод. Т.е., в България още никой не е открил "топлата вода" и караме на хапове.
Хаповете ги има в почти всички онлайн вет аптеки. Аз останах с впечатлението, че ти имаш предпочитания към хуманните лекарства, може би заради цените. За нещо толкова специфично аз не бих предпочела хуманното, като го има адаптирано за котка.
8 тироксин не е толкова зле, моята сениорка имаше 7 и нещо, но не е имала такива високи нива на чернодробни, леко завишени бяха. За една седмица с Фелимазол 5 мг/ден от хипер я докара до хипо - 0,5 тироксин и се наложи да преустановим лечението и да коригираме доза. С 2,5 мг/ден, обаче, тироксина не падна под 5 за един месец терапия.
Та много ме учудва с каква хомеопатия ще ви лекува вашия док...
Обикновено съкращавам по същество , но сега ще оставя целия коментар , че беше назад , за да не се губи поредността на информацията .
Междувременно пак водих Леополд при док , не издържах да чакам един месец , така -че изследванията сега са след около 12-13 дни само на хомеопатия - в хормоните няма промяна . Мина и на ехограф със специалист . Двамата с нашия доктор му обърнаха наистина специално внимание и много време . В кръвта -чернодробните показатели са се влошили .Докторите дълго обсъждаха какво да се направи , защото с лекарства може да се намали хормона , но впоследсвие да се влоши черният дроб , но ако не се подтисне отделянето на хормон , това пак пречи на работата на дроба . Сега отново е на Тирозол + хомеопатичното (не знам какво е , не съм питала, нищо не разбирам от хомеопатия )
Нямам предпочитания към каквото и да е лечение - доверявам се на доктора , но в листовката на Фелимазол при противопоказания пише "при проблеми с черния дроб/бъбреците;". Това е основната причина докторът да опитва с хомеопатия - за момента най-труден за овладяване изглежда проблемът с функционирането на черния дроб .
Дозата на тирозола , предполагам , също е опит да се балансира между жлезата и дроба , после теглото на Леополд е доста ниско , а дозата е пробна и ще се коригира според резултата .
Радиоактивният йод - ще попитам за него следващия път и то на няколко места дори .
Хомеопатията - нямам отношение към този метод на лечение , не съм го използвала за мен или семейството ми , но имам известни съмнения и в ефективността на конвенционалната медицина , така-че приемам с внимателно наблюдение да се пробват нетрадиционни методи .
За да не са само лични вълнения :
ganyusha , а дали може да се гледа на закрито с нещо като приспособен памперс . Когато кучето беше разгонено му купувахме специални "дамски кучешки превръзки" - тъпо и скъпо , затова му преправих едни големи гащи и слагах вътре обикновени превръзки .

!