Любители на котки - Тема 198

• 26 601
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
99% съм сигурна, че са гъбички. Идете на ветеринар, да вземат проба и дадат лекарство.
Преди години от ветеринарен стационар прибрах Кети с такива петна по гърба. И го излекувах. Неприятното е, че тези гъби ходят и по хората. Но при здрава имунна система, е малко вероятно.

Възможно ли е да има гъбички на едно място? Не намерих други петна по тялото.
Този кичур ще падне по някое време. Възможно е да няма на друго място, но е достатъчно да има на едно място, за да може да го разнася и предаде гъбичките и на други. Добре е да го изследва вет или ако не е удобно да го разкарвате, да го намажете мястото +1 см в диаметър с тербинафин крем (Ламизил). Огледай хубаво под опашката, коремчето, ушите. Там най-много се ближат и могат да се появят още петна.

# 241
  • София
Какво означава "външна и непородиста"?
И Чери е непородист, но като счупи краче си платихме операцията. То как да го оставиш така?!
Попаднала е на доктор, който не трябва да е такъв. Sad Още помня как заведохме 2 болни котенца във ветеринарна клиника в Пловдив (Сити Клиник до гробищата). "Докторът" каза, че ако мине през махалата, за 15 минути ще събере един чувал с такива болни котета. Защо изобщо се занимаваме?

Тереза, погледни писаното от последната седмица или най-много предпоследната. Споменати са поне двама. Единият е Златинов/Златилов, който работеше в ЦВК, но се бил отделил, а другият е на ул.Тимок. Аз го знам като котешки зъболекар (има го в първи пост), но го споменаха и като добър ортопед.

# 242
Този кичур ще падне по някое време. Възможно е да няма на друго място, но е достатъчно да има на едно място, за да може да го разнася и предаде гъбичките и на други. Добре е да го изследва вет или ако не е удобно да го разкарвате, да го намажете мястото +1 см в диаметър с тербинафин крем (Ламизил). Огледай хубаво под опашката, коремчето, ушите. Там най-много се ближат и могат да се появят още петна.

Много благодаря. Ще гледам да я заведа при близкия ветеринар утре или вдругиден. Надявам се да не е нищо сериозно. А другия ми котарак е с гъста козина и подкосъм и страшно трудно мога да до проверя за подобни корички или ранички. Има ли нещо превантивно, което да направя? Или някакъв съвет как да го проверя ефективно за някакви симптоми?

# 243
  • Между гори и планини
Няма никакви симптоми, но с времето коричката пада и остава голо петно. Лошото е, че може да е заразно и за хората. Обикновено се хваща при паднал имунитет. Кети я бях прибрала от стационар на един вет, кой знае кое болно животно е било там преди нея как са почиствали. От кремовете които ми дадоха, съвсем ѝ изгоря козината. Тук една от дамите ми даде долен разтвор на сребърна вода ( тя си я правеше) и с това за седмица мина , че и козината поникна. И никой у дома не се зарази. Пробвай със сребърна вода -2-3 пъти дневно.

# 244
Barbara, сега прочетох за инжекцията.
Възможно е и да е реакция от инжекцията. Мои котки са реагирали на GS инжекции така. От самото убождане на кожата се получава алергична реакция. От ваксина също може да се получи. При всички случаи това място ще се оголи. Ако искаш не бързай да я водиш, ами изчакай дали ще се появят нови петна в зоните, където се ближе.

# 245
Благодаря, ще я заведа тези дни, че ще ми е най-спокойно, като я види лекар.

А нещо друго покрай котанка исках да попитам по-вещите. Не ѝ знам точната възраст, тъй като я прибрах от улицата. Прилича ми на около 3 месеца. Дали пак може да си направим ваксините по график? Понеже ми предстои пътуване една седмица, мислех да го направя след пътуването. Тя вече ще бъде на около 3.5-4 месеца като се прибера. Дали ще е проблем да ѝ сложим ваксините и после да я кастрираме на 6-7 месец? С баткото изчакахме до годинка за кастрация, но не знам при нея като е женска дали да не я кастрираме още след първото разгонване.

Големия го водихме в клиника Св. Антим в София - дали някой има впечатления от там за женска кастрация?

# 246
  • Между гори и планини
Аз бих препоръчала да кастрирате преди каквото и да е разгонване. Разгонят ли се, няма ли оплождане, пак се разгонват. И влизат в страшна серия, което реално мъчи животното.

# 247
Няма такова нещо "по график" при котките. Има най-ранна възраст за ваксина и тя е на 8 седмици. Слагат се първа доза и след месец - втора, бустерна. После през година или три, зависи от ваксината. Добре е да е обезпаразитена.

# 248
Тези дни трябва да купя къщичка за моя Феро за зимата. Трябва са е топло и уютно. Той е топлолюбив и малък все още. Моля ви да ми препоръчате. В Джъмбо ще намеря ли подходяща къща?

# 249
  • тук и там
И нашата ще трябва да я кастрираме,но чета противоречиви коментари-едни казват че на 6 месеца трябвало,други на година.Достигане на полова зрялост е необходимо да има,за да се кастрира,но кога настъпва тази полова зрялост? Няма ли някакво сезонно разгонване?Примерно на пролет.Да планираме кастрация преди този период..

# 250
Белка я усетих, че ще се разгони, когато беше на около девет месеца и веднага записах час за кастрация. Мишето се разгони в петия месец. Не й беше минало разгонването, когато я кастрираха. Няма сезон при тях, както е при кучетата.

# 251
  • тук и там
Ами нашата вири дупе и опашка като я галиш,ама иначе нищо друго-не мяука.Започна 5 месец преди няколко дни.

# 252
Линка я кастрирахме 1 ден преди да навърши 6 месеца, доктора искаше да е над 2 кг.,единственото различно нещо, което правише е, че ни правише търкул - търкул като ни посреща и даваше коремче, не е мяукала като разгонено коте, но доктора каза "готова е" и беше 2.5кг.
А пък да ви кажа Линош ми приватизира одеалото 😂, да виждате Линче?

Май ще си купувам ново. 😂

# 253
Барбара, нашия Оливър има същата рана. Лекарката каза, че това не са гъбички, но не го изследва де. Махна му целия кичур с едно движени, точно както каза amy_nka, и сега започна да зараства раната отдолу. Бил се наранил някъде, като се е завирал между дърветата под навеса на вилата, или когато го сбори съседския котарак го е одрал. За сега не се виждат такива петна на други места по тялото му.

# 254
Каква къщичка се търси - външна или за стая? Ако е за навън всякакво шкафче, уплътнено с фибран, измазано с теракол, покрито с фибран и ламарина, с козирка отпред, може да върши добра работа като къщичка. Ако е за дома, дървото май е за предпочитане - хем има място за спане, хем за катерене и игра. В ОЛХ има сотешки дървета на поносими цени.

Общи условия

Активация на акаунт