Любители на котки - Тема 198

• 26 635
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • тук и там
Чувала съм ,че кучетата се превързват към стопаните,котките към дома.Това вярно ли е,или са градски легенди?Щото на Майчето и предстоят с нас доста пътувания и нови къщи,та се чудя..

# 286
Моите са сменили четири къщи за последните две години. Първият път плачеха ден-два, ако изляза от стаята, и се криеха под леглото, последния път директно се отправиха на разузнавателна мисия из цялата къща.
Утре се прибирам вкъщи след десет дена отсъствие, много ми липсват милите ми патенца

# 287
Котките трудно се приспособяват към промяна в местожителството, но със сигурност се привързват към хора и си имат предпочитания и любими хора.
В наше отсъствие нашите котки идват да ги хранят и обгрижват приятели по веднъж на ден. Тази схема е най-малко стресова за всички замесени. За котките също.

# 288
  • Между гори и планини
Част от моите котки са сменили 3 къщи, други само 2. Не им е приятно, котките са териториални животни, и тези територии трябва да се извоюват. Но като нямат избор - свикват.
Съгласна съм и с последният коментар - че се привързват към определен човек. Аз съм човекът ( бях) на Кети и Чери. Памук е привързан към мъжа ми, Точка към сина ми.

# 289
  • София
Чувала съм ,че кучетата се превързват към стопаните,котките към дома.Това вярно ли е,или са градски легенди?Щото на Майчето и предстоят с нас доста пътувания и нови къщи,та се чудя..

Моят котан обича да пътува (като види отворена кола скача вътре- като куче е).
Живее на 2 места- лятото в къща, зимата в апартамент и няма проблем с това.
Определено е ОК навсякъде, където сме заедно (изключително социален е и общува с всички хора- "запознава" се с всички).
Търпи нагръдник и се разхождахме навън преди.

# 290
  • София
Разхождайте я от малка и ще свикне. Много хора си водят котките на почивки. Иначе колкото по-дълго не напускат дома си, толкова по-стресово за тях става излизането.

Никога не съм прибирала съскащо и фучащо коте. Rolling Eyes Такова нещо не бих причинила нито на себе си, нито на котето. Има котки, които просто са свикнали навън и си искат навън, не искат вътре. Това ще е голям стрес за котето. Дано да не се разболее...
И аз си помислих това за болестите, но дано не се случи! Иначе беше обречена. Всъщност предисторията е, че вечерта мъжът ми се прибра от Пловдив и първите му думи бяха, че две коли пред нашата жени вадят котка от колата. Еми извадили са я, пуснали са я и тя се е скрила в следващата, т.е. нашата. Ако я бяхме пуснали, щеше да отиде пак в някоя кола, няма да я забележат и ще се опече от двигателя или ще я разкъса някой ремък. Другото е да я закараме в някой квартал с котки (като 19-те на детето на lusia) и да я пуснем да се оправя. Поне може покрай тях да се научи да се пази. Но ще е поредната маца, която живее в мизерия.

Тази нощ сънувах, че пак отивам до мястото на колата и там имаше 3 майки с котенца. Пуснах я и тя си позна майката. За съжаление беше само сън. Дзверчето мяука от банята ...

Иначе засега не съм се стреснала от съскането и фученето. И Киро беше такъв, а сега е най-милото, гальовно и досадно коте от бандата. Joy Но е факт, че е най-страхлив от всички.

# 291
Сайтовете който намерих са френски и хърватски и мисля че не изпращат до България.Ще ви бъда благодарна ако някои от вас живеещ в Франция / Хърватия или друга страна  погледне сайта и ако изпращат само в съответната страна  да ми пише на лични дали е съгласен понякакъв начин да ми да помогне да го поръчам.Благодаря ! Знам за фирми който получават пратка и ти я препращат ако даден сайт не доставя да твоята страна ,от Америка до България,ако знаете такива работещи в Европа моля пишете.
https://tobylex.net/brand/pet-pill-pen/
https://www.kokoonshop.com/produit/1286-pet-pill-pen-lance-comprime.html

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 11:00 от buchanan

# 292
  • София
Тему изпращат до България – https://share.temu.com/d8vgCI6MQrA

# 293
Интересен сън си сънувала, Танче... Дали майка му не си го търси някъде...?
Котетата, които не са социални, обикновено са 100% обгрижвани и то от майка, която също не е социална, която се оправя сама "в природата". За да попадне там това коте, значи все пак е тръгнало след нея... Не е било домашно това коте... Rolling Eyes

Нейният е малко по-специален. Слага му се вода.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 10:40 от amy_nka

# 294
  • София
Предполагам, че котето е докарано с кола. В смисъл, че е било под капака на кола и е свалено, когато се е чуло. Там, където беше котки няма. Освен това котките, които са останали в квартала са социални, общителни, доверчиви. Например майката на Рижко позволява на всички да я галят. Даже се страхувам да не срещне някой идиот. Малки котета за последно съм виждала преди 4-5 години.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 11:57 от Таня67

# 295
Офф, сега като захладнее, малките котета ще започнат да влизат под капаците на колите. Пролет и есен се случва това. Понякога не успяват да избягат навреме, милите!
Една сутрин си намерихме колата с бележка под чистачките, че под капака има коте. Ей, тоя малък страхлив бъхльо.. няколко дена се кри в колата и не успяхме да го открием, не посмяхме и колата да ползваме. Мъжът ми я вдига на крик, вря се отдолу да го търси, къде се криеше не знам, ама той мъничък котак. Иначе слизаше да си хапне пауч до гумата. Simple Smile
Една вечер го гледам отишъл в тревата и после драсна към къщите, вероятно от някакъв двор беше дошъл.

# 296
  • София
На нас това ни е четвърто коте, което вадим. Двете извадиха късмет, че имаше минувачи, които ги поискаха, а третото беше ясно, че е от околните дворове и го пуснахме в най-близкия. То беше и по-големичко. Но все в Пловдив ни се случва. Там има страшно много бездомни котета. Не се качваме без да погледнем под капака.

Сайтовете който намерих са френски и хърватски и мисля че не изпращат до България.Ще ви бъда благодарна ако някои от вас живеещ в Франция / Хърватия или друга страна  погледне сайта и ако изпращат само в съответната страна  да ми пише на лични дали е съгласен понякакъв начин да ми да помогне да го поръчам.Благодаря ! Знам за фирми който получават пратка и ти я препращат ако даден сайт не доставя да твоята страна ,от Америка до България,ако знаете такива работещи в Европа моля пишете.
https://tobylex.net/brand/pet-pill-pen/
https://www.kokoonshop.com/produit/1286-pet-pill-pen-lance-comprime.html
Виж превозвачите от Германия. Предполагам, че много от изброените фирми превозват и от Франция.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1409430

# 297
Аз съм във Франция. Мога да го взема, но за изпращане, освен като малка пратка/писмо по пощата. Има вероятност в края на октомври да идваме за малко до България, но още не е сигурно. Ако е много необходимо, ще търсим начин.

# 298
  • София
Ето я съскащата грозница Шкода Найденова. Joy

Първо си помислих да изрежа излишното около нея, но така ще добиете представа за големината. Клетката е от по-големите, но все пак е за котки. Joy

Снимах я без да ми изсъска. Joy

# 299
  • София
Мишле Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт