Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 38 806
  • 827
  •   1
Отговори
# 630
Луксозенец Simple Smile

# 631
Честито, Румка!

Съгласно нововъведенията форумна традиция, не е ли време за нова сбирка?

# 632
Какво мислите за мини-локацията около езерото Дружба от страната на църквата за отдаване под наем? Бях много позитивно изненадана,колко се е променил обликът на тази част от квартала, но ще ми е интересно да чуя вашите мнения.

# 633
Здравейте. До скоро четях другата тема - за имотни обяви за покупка. Лека-полека се местя тук. На финалната права сме на покупката на жилище в любим квартал, за сега с цел  отдаване под наем. Жилището е готово за ползване, но със по-старо обзавеждане/техника, баня и настилки. Не от времето на соц-а, но може би от преди 20тина години. Запазено е, може да се ползва, но е старичко. Колебаем се как да постъпим - дали да направим един хубав освежаващ ремонт, вкл и нова кухня и уреди. Или да го оставим така. Баните са ок - там всичко е прилично. Локацията е добра в широк център, близо до метро и трамваи, апартаментът е тристаен. Все още нямам представа какви биха били потенциалните наематели. Приемам всякакви съвети с благодарност!

# 634
  • София
Румка, честито! Ще чакаме снимки като го нагласите.
За около езерото Дружба мисля  само добри неща. Има удобен транспорт, магазини. Но доста хора не го харесват заради старите блокчета, населени с цигани. Предубедени са - но мургавите не правят поразии там, където живеят. Преди години работех около гара Искър и много колеги живееха във високите ЕПКта до езерото, харесваха си района.

# 635
  • София
Stella, пускай го така. Няма особено значение хладилникът на колко години е щом работи и си изпълнява функциите. Да са чисти само.
Виж дребни неща - пантите на вратичките ако има нещо за стягане и подобни.

# 636
Жилището е готово за ползване, но със по-старо обзавеждане/техника, баня и настилки. Не от времето на соц-а, но може би от преди 20тина години. Запазено е, може да се ползва, но е старичко. Колебаем се как да постъпим - дали да направим един хубав освежаващ ремонт, вкл и нова кухня и уреди. Или да го оставим така.

Освежителен ремонт би било да боядисате, почистите, евентуално да изциклите паркет, ако е с паркет (често го има от тези времена). Всичко над това вече не е освежителен ремонт.
Аз също бих предложила само освежителен ремонт. Да махнете стари покривки, завивки, пердета, килими/килимчета и да сложите новички, по-модерни, но евтини - от Икея, Юск, Тему и подобни.
За уредите - преценете си сами в какво състояние са. Ако вече са грохнали, с тенденция да се развалят, мисля, че по-добрият вариант е да купите нови, но отново евтини. Да ви звънят редовно, че нещо се е развалило - я хладилник, я котлони на печката или подобни оплаквания, да се занимавате с викане на майстори, пък ремонтът почти да струва колкото нов уред, за мен не си заслужава времето и нервите, които ще изхабите.

# 637
Румка честито!

# 638
  • Бургас
Честито, Румка!
Stella, аз също съм за отдаване така. То едно изцикляне на паркет вече стана колкото основен ремонт. Даже не бих освежавала с боя, ако няма нужда и изглежда чисто и прилично.

Моят миниатюрен двустаен също е построен вече. Отивам да го видя идната седмица и да почвам ремонта.  Ако желаете, можем да направим сбирка в четвъртък?

# 639
Честито, Румка!
Наши приятели си закупиха във Варна, инвестиционно двустайно жилище със статут на ателие на доста изгодна цена. Така ли е и в София, наистина ли ателиетата са с малко по-ниска цена от тези със статут на апартамент?

# 640
Честито Румка! Ако нещо се довършва дано случите на добри майстори.

# 641
  • Бургас
Ателиетата са с по-ниска цена понякога, но предубежденията към тях правят по-трудна една евентуална бъдеща продажба.

# 642
Здравейте. До скоро четях другата тема - за имотни обяви за покупка. Лека-полека се местя тук. На финалната права сме на покупката на жилище в любим квартал, за сега с цел  отдаване под наем. Жилището е готово за ползване, но със по-старо обзавеждане/техника, баня и настилки. Не от времето на соц-а, но може би от преди 20тина години. Запазено е, може да се ползва, но е старичко. Колебаем се как да постъпим - дали да направим един хубав освежаващ ремонт, вкл и нова кухня и уреди. Или да го оставим така. Баните са ок - там всичко е прилично. Локацията е добра в широк център, близо до метро и трамваи, апартаментът е тристаен. Все още нямам представа какви биха били потенциалните наематели. Приемам всякакви съвети с благодарност!
Без снимка ми е трудно да преценя, но като цяло бих махнала всичко старо и бих го обзавела с нови, макар и бюджетни мебели. Уредите, ако работят и не са много захабени, бих ги оставила така (все си мисля, че те няма как да на на 20 години).  Тая инвестиция ще се избие за 1 година сигурно, давате добавена стойност на жилището, както и си отсявате наемателите - такива, които се стремят към някаква естетика и не са склонни да живеят в мизерия. Старите мебели и жилища привличат не само неплатежоспособни, но и мизерни хора.

# 643
  • София
Мисля, че е много важно как е изглеждало отначало и как е поддържано. Нашият апартамент на 18 години изглежда повече от добре, има все още модерен вид и уредите оттогава работят - смених само пералнята. Но ние доста го пазихме 10 г, и има 2 пъти освежителен ремонт за следващите 8 - боядисване, шпакловане на места, основно почистване.

# 644
Румка, честито финализиране на сделката!!! И ще чакам да се похвалите какво сте измислили на финала с нашата приятелка Simple Smile .

И аз да се похваля с нов договор, с който ще стартираме декември. Пуснахме обявата към средата на октомври и Azzy много бързо намери чудесна кандидатка. Имахме и други желаещи, но нейните намерения баха за по-дълъг период на наемане. В карайна сметка, в деня преди предаване на имота, се появи с кученце на вратата подсмърчайки! На нас също ни се дорева, защото пазихме апартамента срещу един депозит 10 дни. И така в началото на ноември пак пуснахме обява. Този път ни отне 3 седмици да намерим наемател. Та загубихме 1,5 мес, а компенсирахме реално 0,5 мес от депозита, който майката настояваше да върнем...

Между другото новият наемател го нае най-вече заради кухнята, беше му първи и единствен оглед.

Януари ме чака нов кастинг, въобще най-куците месеци хванахме този път.

Ето малко снимки, който ги е пропуснал в интериорната тема, моля само не цитирайте.

Май малко прекалих, за което извинявайте, но фотографът толкова много ми израти, че ми беше трудно да подбера.

П.П. Очаквам и аз новата среща Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 01:44 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт