Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 38 826
  • 827
  •   1
Отговори
# 645
Drago, един път да видя съчетани мебели в един тон - диван, спалня, столове. Браво! Пасва ми на вкусовите предпочитания.
В банята на места плочките не са до горе май? Не ви ли е страх от мухъл? Аз съм препатила на тая тема.
И мен ме чака ремонт скоро и тъкмо се питах какви цветове за банята да подбера - тип мрамоно бежово/кафяво или сиво с ефект бетон. Идеята с непреходното бяло е отлична, но не ходя да навестявам, така че предпочитам нещо в цвят, да не си личи мръсотията.  Но може и да отложа, според ценовите оферти-на ремонта и на потенциалния наем.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 23:37 от HappyHeartbeat

# 646
Чудесен е!
Ще намерите и за другият бързо.
А, Ази може да твори чудеса Simple Smile

# 647
  • София
Dargo, чудесен, чудесен интериор!
Дано пък забавянето да е било за добро и за да попаднете на точния наемател!

Румка, браво за ателието! С нетърпение чакам да видя финален резултат. Обзавеждането на малки пространства е хем предизвикателство, хем удоволствие.

# 648
Чудесен е!
Ще намерите и за другият бързо.
А, Ази може да твори чудеса Simple Smile
Така е, абсолютно! В случая се срещнахме обаче на финала (за отдаването чак). Радвам се, че я послушах и наехме професионален фотограф.

HappyHeartbeat, надявам се да няма проблеми с банята. Има добра вентилация, подово отопление и е шпаклована със специална шпакловка за бани+боята за бани, което си е стандартно.
Сега завършваме друг апартамент до Лъвов мост, там трябваше да направят банята с плочки само при душа според моя проект, но не ми се "вързаха" и в последния момент сложиха плочки и около тоалетната чиния. Сега като ходя и се ядосвам как я "развалиха", но в България доста трудно се възприемат някои неща.
Между другото, столчетата са малко по-различни, но производителите на дивана бяха много мили и ми продадоха дамаска за изработка на леглото, крачета като неговите и после намерих същата табуретка. Обзавеждането е "еднотипно", но предпочетох да няма компилации, че така е по-лесно смилаемо за аудиторията, а и като се наредят лични вещи ще се понашари.
Благодаря много за положителните коментари!

# 649
И аз да кажа, че е много хубав апартаментът, а кухнята е топ!

# 650
Драго, поздравления за чудесния дизайн и успех с новите наематели! Снимките са разкошни и браво и на фотографът! Предполагам, че за такъв сегмент жилища със сигурност си заслужава да се инвестира в добро заснемане и да се позиционират по правилния начин.

# 651
drago_2008 страхотно се е получило! Бихте ли споделили как се нае апартамента - с брокер или вие си пускахте обявата, на каква сума се отдаде, с колко депозита? Ще бъде полезно благодаря предварително.

# 652
Видях апартамента в една от групите, точно два пъти и се зачудих защо, а то какво било..
Иначе го познах, защото преди това беше пускала снимки частично.
Айде да е на късмет тоя наемател.

# 653
Драго, супер е! Много красиво е съчетано всичко.

# 654
  • София
И на мен много ми хареса - много стилен и обран апартамент, късмет с наемателите!

# 655
drago_2008 страхотно се е получило! Бихте ли споделили как се нае апартамента - с брокер или вие си пускахте обявата, на каква сума се отдаде, с колко депозита? Ще бъде полезно благодаря предварително.
Благодаря ви много момичета, дано имаме късмет Simple Smile .

Аз този път не съм пускала обява. Първата наемателка я намери Azzy, второто момче - друг брокер, който сме ползвали през годините, т.е. предлагаха го точно двама брокери от наша страна. Комисионна платихме по 50% ние и още толкова наемателите (и в двата случая). Депозитът е 3200 лв и наемът трябва да се предплаща за съответния месец. Аз плащам сметките за комуналните услуги и такса смет, после пращам разписките. Апартаментът може да се наглежда всеки месец след уговорка. При неспазване на задълженията си, наемателят трябва да напусне до 5 дни.
Една кандидат -наемателка, например, не искаше да се влиза всеки месец, а на три-месечие, че била много заета (учеше медицина 2-ра година). Искаше и дълъг срок ако се стигне до там да я гоним - 2 седмици, че да имала време да се изнесе. Отказахме й.

# 656
Много благодаря, drago_2008! Успех и със следващия проект, който също изглежда впечатляващо на идеен етап.

# 657
Драго, чудесен апартамент. Браво!

# 658
Драго, интересни преходи от паркет-теракот (предполагам) към теракота на кухнята и после към банята пак се вижда, можеш ли да сложиш и снимки как е изпълнен точно прехода, И ако може  и чертежа, не мога да се ориентирам защо от тоалетната виждам дивана. Настилката не е ламинат, нали?

# 659
12 мм влагоустойчив ламиниран паркет е и гранитогрес. Откъм гранитогреса е залепен и фугата е запълнена с този уплътнител https://kam04bg.com/%D1%83%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D … m-parquet-tkk-336
[/img]

Чертеж нямам на телефона, но има снимка на коридора като влизаш от дясно е вратата на банята, по диагонал насреща се влиза срещу трапезната маса , срещу входната врата е спалнята.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 09:14 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт