Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 38 786
  • 827
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте, прекрасни дами, да си призная, много се радвам, че Драго реши да пусне апартамента, защото е прекрасен, едно на ръка, второ е фантастична инвестиция, която ще носи чудесна доходност и трето е вдъхновение за онези, които все още си задават въпроса дали от добрия интериор се печели, какви са действителните наемни нива в столицата, заслужава ли си да се влага в довършителни дейности от подобен клас и прочее въпроси, които всички ние си задаваме и обсъждаме тук.
Мен ме сърбяха пръстите да напиша още първия ден, след като тя ме покани да го видя, но, разбира се, беше редно тя да сподели.
Искам да ви кажа, че апартамента щеше да се отдаде още първия ден /имахме трима кандидати/ , уви, младата дама /то си беше направо дете/ с кученцето, която реши, че с помощта на майка си ще успее да се настани с кучето малко забави процеса,  аз заминах за чужбина за около седмица, но независимо, че се отдаваше извън активния сезон, заваляха снеговете, задухаха ветровете, имаше празни огледи, несъстояли се огледи и прочее реквизити на процеса по отдаване, в крайна сметка се е отдал, едно на ръка и второ - не ги броих точно, но според мен имаше между 5 и 7 заявки от страна на клиенти, които бяха потвърдили, че го искат, но все пак и Драго и съпругът и искаха да си изберат наемател.
По отношение на въпроса дали подобен клас имот би се отдал с брокери или без- първите трима бяха с брокери- двама клиенти от Юник Естейтс /те са на 100% комисион/, останалите - на 50%. Аз не бих рискувала без брокер, лично, особено в този времеви диапазон, който е извън активния сезон и снижен пазар.
От групите във ФБ и другите публикации дойде един, който даже на знам дали изобщо отиде на оглед, защото заминах за чужбина и директно го препратих, останалите запитвания и огледи до последния бяха от брокери.
В заключение, бих искала да кажа, че ми беше удоволствие и се надявам все повече такива бижута да придобиваме, ремонтираме, обзавеждаме и отдаваме.

Време ли е за нова среща, в този ред на мисли?

# 676
  • Бургас

Време ли е за нова среща, в този ред на мисли?

Предложих в четвъртък, ама щото ще съм в София, та ако не е много нахално Simple Smile Много ми се ще да присъствам, пък после я дойда скоро, я не.

# 677
Аз съм ок за четвъртък.

# 678
О да, добрия интериор определено е плюс.
И се печели от него.
Бях писала назад, че като правя нещо го обмислям от всички страни и целта е самата аз да искам да живея на мястото - красиво&функционално&здраво.

Ок съм за четвъртък, но не зная ще съм в Сф ли

# 679
Здравейте,
Чета ви от известно време и намирам много полезни съвети и информация. Така че, реших официално да се присъединя към темата. Занимавам се и аз с отдаване на имоти. От началото на декември ми се изнасят наематели и процесът започва наново. Между другото понеже имам запитвания от украинци (семейство с деца) да ви попитам, ако имате опит с украинци, какви са ви впечатленията? В смисъл изрядни ли са с наема и сметките, поддържат ли чисто, шумни ли са? Това за шума ми е голям проблем, защото съседите отдолу меко казано са чувствителни към такъв, и то не само съседите от долния етаж на апартамента, който давам под наем, а и през един етаж. Всъщност постоянните оплаквания от съседите са и причината да си тръгнат сегашните ми наематели. Аз лично не съм имала никакви проблеми с тях и бях доволна как се грижат за апартамента.

# 680
За шум - предполагам, че зависи много от конкретното семейство. Маникюристката ми е украинка с дете на 5, работи си от вкъщи и у тях винаги е било чисто, прави и забележки на детето да е тихо.
От гледна точка на това, че чужденците по-трудно си намират жилища, възможно е да са чо-търпеливи към претенциите на съседите ви.

# 681
Децата са шумни.
Две и повече ли са ще има оплаквания от съседите.

# 682
Аз не съм била на срещата, но ще ми е интересно за тази..

# 683
Azzy, не разбрах ти си развила маркетинговата стратегия за апартамента на Драго ли? Явно е била доста успешна, за да има такъв голям брой кандидати в слаб сезон за 1600 лв за 55 кв.м. Да, продуктът е силен, но знаете ме мен, аз бих клекнала на първия съгласен да даде подобна сума. Впечатляващо е, че е имало избор на кандидати, браво!

# 684
  • София
Децата са си деца, независимо от националността.

Има нации, за които съм склонна да обобщя и не бих отдала например на пакистанци или индийци. Украинците, руснаците, италианците, германците и изобщо европейците са ми както и българите. На късмет е. Има читави, има и кофти. Трябва да си допаднете.

Ще поливаме на Румка ателието ли? 😃

# 685
  • Бургас
И моята мини двустайка Simple Smile

Аз имам наематели украинци, много приятни и читави хора, всичко плащат в срок, тихи са и ги уважават в етажната собственост. Имам и фризьорка украинка, която също е наемателка, като почна войната, собственичката им беше предоставила апартамента си безплатно (в ужасно състояние, много стар и много занемарен, не знам дали някой щеше да го наеме, освен някой наркоман или клошар). Изчистиха, освежиха, живяха няколко месеца и сами предложиха да плащат наем.
Та - на късмет е.

# 686
Много ви благодаря за коментарите, изключително са полезни. Всъщност досегашните ми наематели бяха млада двойка без деца и без домашни любимци, но съседите пак се оплакваха. Та си мисля срещу възрастни хора може да се оплакваш, но срещу деца просто не е човешко. Та те не разбират.

# 687
Очаквай срещу деца да се оплакват още повече.
Изолация, килими, подложки за крачетата на столовете, меки чехли, и дотук ми се изчерпват идеите да не ги чуват  толкова.
Втора наемателка украинка имам при мен, проблеми дотук и с двете нямам. Плащат навреме, засега всичко е здраво. Мили са, разбрани са.

# 688
Който иска пълна тишина, да иде да живее в забутано село, в покрайнините. Че има откачени хора има, ама живее се в жилището, ходи се по стаи и коридори, понякога много рано или късно, но всеки работи различно. Този, който му пречи шума, да си изолира тавани и стени.

# 689
Драго, интересно ми е колко би струвал ремонта ако беше НС, не стара тухла? Или с др думи колко струва ремонта на едно СС до БДС?

Общи условия

Активация на акаунт