Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 38 769
  • 827
  •   1
Отговори
# 690
Azzy, не разбрах ти си развила маркетинговата стратегия за апартамента на Драго ли? Явно е била доста успешна, за да има такъв голям брой кандидати в слаб сезон за 1600 лв за 55 кв.м. Да, продуктът е силен, но знаете ме мен, аз бих клекнала на първия съгласен да даде подобна сума. Впечатляващо е, че е имало избор на кандидати, браво!

Страхотни кандидати ни доведе Azzy, беше истинско удоволствие. За този имот не съм помисляла да търся сама. Толкова е хубаво като има някой посредник (медиатор), който урежда сделката и ти спестява разправиите и безумните въроси. Аз много харесах една девойка от моята зодия, но имаше планове само за година. То и сега не се знае как ще се развият нещата, но ....

HappyHeartbeat, това ми звучи като моята леля. Пуснала е сега триестаен. Едната част от апартамента осъвременена, а банята и втората спалня/кабинет/ са от 90-те и са само освежени. Брокер от една от големите агенции я убеждава да приеме съквартранти с животни и ѝ обяснява колко са свестни, как не се пазарят за цената на наема и как сами предлагали 2 депозита да дадат и легло за своя сметка да вземат за стаята със старо обзавеждане. Както беше твърдо не, като не ѝ води други кандидати, сега е склонна да приеме вече и разсъждава над щедрите предложения на наемателите с животните...

Аз също съм ОК за четвъртък.

# 691
Толкова е хубаво като има някой посредник (медиатор), който урежда сделката и ти спестява разправиите и безумните въроси.
така е Simple Smile
Винаги ползвам брокер.

# 692
  • София
Чудесно- четвъртък резервирам, ще пиша утре часа и мястото.

# 693
Преди последния ремонт бях съгласна на животни или чужденци, но с условие 20% отгоре на наема (леко подпазарен иначе). Обявих го още в началото, за да няма извиване на ръце. Само 1 кандидатка имаше с куче, но като й обясних, че на 2 минути има страхотна огромна площадка за разходка на кучета, вместо да се зарадва, момичето се ужаси. Там пускали огромни зверове без повод, които щели да разкъсат нейната джобна порода.
Чужденци довели трима френскоговорящи, идвали около 5 км пеша и не ги дочаках за огледа. Представях си ги от Алжир, но се оказаха от някоя африканска страна. Та явно ми куца представата за потенциална таргет група, изляза ли извън установената за мен рамка (млади работещи висшисти-съквартиранти).

# 694
Пак ви изпускам ако е за вечерта в четвъртък.
Ако е през деня - с благодарност бих дошла.

# 695
  • Бургас
Разсъждавайки над апартамента на drago, за пореден път се убеждавам колко е важно да се хване духът на района и сградата. Това е бохемска, аристократична София, там вървят подобни интериори и съответно такива наеми. Затова масово се объркахме, че Azzy има намеса в интериора, нейните жилища са подобни и в подобни райони. Естествена хармония между район-сграда-жилище.

Замислих се, че дори да направя подобен ремонт на моя двустаен в "Дървеница" трудно бих постигнала подобен наем. Виждам го най-много 1000 лв. Районът предполага друг таргет и ако е прекалено луксозно, ще е малко като "на свинче звънче". Може и да греша и да не излизам от моите си рамки, но засега клоня към по-бюджетен ремонт стил  Юск/ИКЕА.
Най-големия компромис, който бих направила е вградена структура вместо обикновен моноблок, но изпадам в ужас от мисълта как ще се строши и колко ще струва ремонтът Simple Smile

# 696
Аз не съм фен на този стил и не бих сложила такова обзавеждане, но не мога да кажа на бялото - черно. Прекрасно е.
Иначе има опции и в по скандинавски интериор, дори в икеа обзавеждане, да се сложат леки заигравки, така че да изглежда по-скъпо, отколкото е, както и по-стилно.

# 697
  • на последния етаж
Страхотен е апартаментът на drago! Но аз не разбрах в кой район е, та да му отива? Blush

# 698
Страхотен е апартаментът на drago! Но аз не разбрах в кой район е, та да му отива? Blush
В центъра, до НДК.

Gogo1979, около 450 евро на квадрат с обзавеждането от-до излезе това от Ш и З с дребни корекции по ел.инсталацията, ВиК. Собствениците не са се занимавали с нищо, освен да одоряват по снимки. За същата сума би излязъл и малък двустаен.

[/spoiler]

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 13:10 от drago_2008

# 699
  • In the land of Never Never
Здравейте,
Чета ви от известно време и намирам много полезни съвети и информация. Така че, реших официално да се присъединя към темата. Занимавам се и аз с отдаване на имоти. От началото на декември ми се изнасят наематели и процесът започва наново. Между другото понеже имам запитвания от украинци (семейство с деца) да ви попитам, ако имате опит с украинци, какви са ви впечатленията? В смисъл изрядни ли са с наема и сметките, поддържат ли чисто, шумни ли са? Това за шума ми е голям проблем, защото съседите отдолу меко казано са чувствителни към такъв, и то не само съседите от долния етаж на апартамента, който давам под наем, а и през един етаж. Всъщност постоянните оплаквания от съседите са и причината да си тръгнат сегашните ми наематели. Аз лично не съм имала никакви проблеми с тях и бях доволна как се грижат за апартамента.
Аз имах украинка, възрастна, мъжът й идваше за кратко. Заминаха си за Украйна,  само една година го наемаха. Тя беше много стриктна във всички плащания. Апартаментът е в Разсадника.
Относно съседите отдолу, аз съм жертва на семейство психопати, които преди няколко години купиха апартамента под моя, става дума за Лозенец. Имах наемателка рускиня с две деца. Аз живеех в апартамента, който имам в съседния вход. Изгониха наемателката със скандали и викане на полиция, че нарочно им пускала вентилатора. Махнах вентилатора, за да убедя психопатите, че не е наемателката, но тя вече беше решила да напусне. Пренесох се аз в този апартамент, а в другия вход го дадох под наем, защото реших, че към мен няма как да имат претенции, не вдигам шум, сама съм. Ами не, започнаха да ме обвиняват за всички шумове в етажната собственост, а тук се чува и през етаж. Тормоз, заплахи, жалби в полицията, абе психопати, какво можеш да направиш? В резултат на това, и аз реших да напусна този апартамент, и ще отида в третия ми апартамент, в същия квартал, който се освободи наскоро. Решила съм да дам апартамента на фирма за управление на имоти, за да нямам аз отношение към евентуалните наематели. Колкото могат да издържат, толкова, като им писне, ще напуснат. Това е предимството да си наемател. Но заради психопатите аз да опразня апартамента ли, да им осигуря спокойствие? Или да го продам, след като съм вложила толкова усилия да го намеря, да го обзаведа и поддържам? Няма как да се случи. Все пак надявам се че вашите съседи отдолу не са психопати. Но на мен не ми пречат шумовете в етажната собственост, а на който му пречат, да си търси друго решение.

# 700
  • София
Гликоза, на твое място настанявам над нервните семейство с малки деца, обичащо шумна чалга. Ще ги култивират бързо.
Психопатите са много равномерно разпределени по кварталите.
И аз си имам една самотна дама под нас. Пред мене никога не се оплаква, но постоянно тормози домоуправителката и мои познати от блока. Цяла нощ съм се разхождала на остри токчета и съм местила мебели. Аз нито за абитуренсткия бал, нито за двете ми сватби  съм имала обувки с токчета. Всичките са на платформа, а домашните чехли - меки, от Пепко. У нас почти не се чува  шум между апартаментите - особенности на ЕПКто. Но тя е самотна, явно и нервна, а може би сънува шумове.
Внуците като дойдат на гости отмъщават достойно - тичат, стрелят и свирят. Но в 21.55 ч. ги укротяваме, следобяд също. И от тях се оплаква - щом ги види на входа пита кога ще си тръгват.

# 701
Моите съседи бяха достатъчно толерантни да издържат около 2-3 години шума от нормално дете. Много съм им благодарна за това, то аз едва издържах тичкането, пускането на монети една по една по пода, карането на колички/влакчета и т.н. В тези случаи шумът беше най-вече от моите крясъци към детето. Laughing Сега пък аз чувам от съседи - не мога да преценя дали отгоре или отдолу, шум от деца - тръшкане, ревове и т.н., но не е непрекъснато, а и е приглушено. Дори да беше съвсем отчетлив шумът - и аз щях да си замълча, както те си мълчаха, все пак сме хора, трябва да има толерантност.
Но съм имала проблем със съседка над мен, вече не съм там, но в случая става дума за невъзпитан човек, въпреки големите претенции.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 06:03 от man_darin_ka

# 702
Glikoza, това с твоя апартамент звучи направо зловещо. Напълно те разбирам. При нас съседите отдолу са пенсионери и не понасят на никакъв шум, но още по-голям проблем е съседът от по- долния етаж, на когото наистина му хлопа нещо. Той живее сам и постоянно се оплаква, също му пречеше вентилатора в банята. Не можел да спи заради него, даже идвал да тропа по външната врата през нощта. Принудихме се да сменим вентилатора с най-безшумния на пазара, струваше над 300 лв., но след постоянни скандали, подобно на твоя случай, наемателите решиха да напуснат. Въпреки че са с доста здрави нерви, издържаха повече от година на този тормоз, скандали, викане на полиция, заплахи, че ще ги изгонят с решение на общото събрание и тем подобни. Сега се притеснявам, че вероятно същото ще се повтори, независимо кой намеря да наеме жилището, освен ако няма способността да лети из апартамента. И ние обмисляхме варианта за продажба, но имаме сентимент, защото сме си го правили като за нас. За съжаление, съседите не можеш да си ги избираш. Може би варианта за професионално управление е удачен, не знам.

# 703
Странно ми се струва да изпращаш някой, на който му пречи съседски шум на село, вместо да допуснеш, че наистина може би вдигаш шум. Та ние живеем в мини общество (една етажна собственост), в която трябва да има толерантност и съобразяване. Щом пенсионерите са длъжни да търпят шума от скачането и тропането на децата, то родителите ще трябва да се научат да правят забележка на същите тези деца, за да са малко по-тихи. Някои наематели са в пъти по-съобразителни от собствениците. Над единия ни апартамент са наематели, супер тихи и съобразителни хора, но пък под нас са семейство с момченце, което откакто се е научило да ходи тропа, бяга, скача, вика, блъска и така вече 8 години.

# 704
Имате сентимент към апартамент, който сте довършили като за вас, но в който никога не сте живели и само е отдаван под наем?

Общи условия

Активация на акаунт