Студенти в Австрия - тема 2

• 42 369
  • 809
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Jade, можеш да пишеш на модератор да го добави.
Обаче как? Преди пишеш кои са, а сега нищо не виждам, нито бутон.

# 361
  • Варна
Здравейте, идвам във вашата тема, защото синът ми е одобрен за 4 седмично лятно училище във Виена от края на май до края на юни. Ще бъде настанен в общежитие почти в идеалния център (на пешеходно разстояние от Ринг щрасе), но конкретното ми питане е има ли някакъв вид студентско/туристическо намаление за градския транспорт в рамките на месец, което може да ползва, за да разглежда други забележителности във Виена. Четох назад с темата, но не открих. Видях, че има карта за намаление на музейните такси (Виена пас), която може да е активна в рамките на 60 дни. Въобще, ще съм благодарна на всякаква информация, полезна за ползотворното временно пребиване на студента ми там. Той естествено сам си прави проучванията, но силата на бг мама информацията никак не е за подценяване и затова се обръщам с молба към вас. Те ще имат местен ментор на място, но ако има изпробвани местенца за препоръки  за хапване, най-вече в идеалния център, където ще е общежитието му, също ще съм благодарна.

# 362
  • Стара Загора
Според мен най-изгодно излиза да се вземе само транспортна карта за месец.
https://shop.wienmobil.at/en/products/T7T31_VIE
Тези, които включват намаления в различни обекти са по-скъпи. Ползвали сме Vienna pass (включва безплатен транспорт и безплатно посещение на различни обекти) за 3 дни и беше голямо тичане между обектите, за да оползотворим платеното. Заслужава си, ако си отишъл само за това, но ако имаш и други задачи не излиза сметката.

При последното ни посещение на дъщеря ми във Виена, големият ми син, който е студент във Варна получаваше намаление на почти всеки обект с международната студентска карта ISIC, което за него почти обезсмисляше наличието на Vienna city card, която бяхме купили предварително и която осигурява напълно безплатен транспорт в рамките на града и отстъпки в обектите.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 13:29 от Jade

# 363
  • София
Manzhelka, може ли малко повече инфо за това лятно училище? Целта му изучаване на НЕ ли е? Има ли възрастови ограничения?

# 364
  • Варна
Manzhelka, може ли малко повече инфо за това лятно училище? Целта му изучаване на НЕ ли е? Има ли възрастови ограничения?

Само за студенти на АУБ е, комбинирана програма по дигитален маркетинг и комуникации. На английски е, зачита се за кредити към университета. Част от обучението по визуални комуникации ще се провежда в музеите на Виена - все пак там се намира най-богатата колекция на скулптури и живопис в Европа. Кандидатства с мотивационно писмо, академичен успех (оценки) от курсовете, които се изискваха да бъдат предварително взети и май някакво портфолио. Процесът стартира през декември и в началото на февруари получи писмо, че е одобрен.

https://www.aubg.edu/academics/bachelor-degrees/aubg-vienna-inte … l-summer-program/

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 00:38 от Manzhelka

# 365
  • столицата
Вчера уточнихме дните ваканция и купих самолетните билети за Великден. Изпратих и писмо с мартенички.  Сега остана да мине успешно изпитната сесия в началота на март. Че ще бори статистика и вероятно право.

# 366
Успех Galimar!
Статистиката беше мъка и за нас. Но се справи.
А и болен беше точно тогава.
При нас беше притеснение този семестър, че и през малко лечение мина за времето на последните изпит! Заслужено почива сега.

# 367
Мanzhelka, нормална студентка карта за ГТ + отстъпка с ISIC. Предполагам, че университетът ще им издаде удостоверения, с които ще могат да си ползват всички отстъпки като Виенските студенти. Близко дете е в ТУ Виена по Еразъм и си ползва всички екстри, предвидени за местните редовни студенти

# 368
Здравейте, бихте ли споделили дали синът ви е доволен от избора на университет?

# 369
Здравейте! Имам един въпрос. Има ли някой, който е завършил или продължава да учи "Медицински и Фармацевтични Биотехнологии" в университета в  Кремс?Интересно ли е? Има ли някакви кариерни възможности?Перспективна ли е тази програма?

# 370
Здравейте, бихте ли споделили дали синът ви е доволен от избора на университет?
Не зная кого точно питате, но не съм чула да е недоволен.

# 371
  • столицата
Тъй като харесвам подобни събития и съответно ми ги "предлагат" на тематичен принцип, та да споделя
https://happeningnext.com/event/%D0%91%D0%B0%D0%B1%D0%B0-%D0%9C% … atz-eid3a0c9amnrm
Моето дете не си пада по подобни мероприятия, но е добра идея за децата, които биха искали да се позабавляват с бг нотка. Дано и времето е хубаво.

# 372
  • столицата
Студентите от Кремс как се придвижват до Виена? Само влакът ли е вариант? Хрумна ми да си организирам една екскурзийка из района и помня, че преди железниците предлагаха някакъв дневен билет за обиколка из района, а сега не го откривам. Има ли и автобуси?

# 373
Здравейте,  някой знае ли как се кандидатства за психология във Виена и дали се изисква висок успех от дипломата? Благодаря!

# 374
  • Варна
Здравейте, каква е процедурата и от къде може да се закупи ваучер за  Асоnet (national research and education network)? В договора на общежитието пише, че ако се закупи такъв ваучер, ще има право на интернет в стаята, но не пишеше каква е процедурата по закупуването.

Също така, ползва ли се въобще кеш във Виена и може ли всичко да се плаща с карта? Съответно, има ли някакви ограничения - виза, мастеркард, револют? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт