Студенти в Австрия - тема 2

• 42 278
  • 809
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
За информация на децата след нас:

WU - срок за подаване на документи до 3 юни;
Уведомление, че за нас няма да има изпит - 6 юни;
Очакваме дипломата, която трябва да се прикачи, нотариално заверена и преведена на немски.

Т.е. във WU тази година няма да се провежда изпит? За немската или за английската програма? Това много ме изненадва.
И само да уточним, за да не стане грешка -  WU е Университетът по икономика и бизнес, а не Виенският университет.
Във WU (Университетът по икономика и бизнес) за английската програма от днес до утре тече пробен изпит 1, а на 12.06 има пробен изпит 2.
Писмен онлайн изпит Дата: 17 юни 2025 г., от 10:00 ч. (CEST) Продължителност: 2,5 часа

# 571
  • столицата
Остава да е за немската програма информацията?

# 572
Във WU за немската програма , синът ми е на изпит на 1 юли

# 573
Грешка е, ако се разбира икономическия университет.
Няма да има изпит специалност политически науки бакалавър на немски във Виенския университет.
Извинявам се, ако абревиатурата ми е била подвеждаща.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 17:48 от bebenka

# 574
  • Добрич
Преди малко с щерката коментирахме жертвите и стрелбата в Грац.... В такива моменти човек не намира думи, с които да изрази емоциите си....

В Австрия са обявили тридневен траур и едноминутно мълчание със сирени за утре.

Линк

# 575
Грешка е, ако се разбира икономическия университет.
Няма да има изпит специалност политически науки бакалавър на немски във Виенския университет.
Извинявам се, ако абревиатурата ми е била подвеждаща.

И аз така грешах в началото, човешко е.
Значи  не е прецедент във виенския университет  да няма изпит. Проблемът не е изпита по принцип, а как се минава първа сесия. Секачката е много сериозна с техните Щеопи.

За Грац и ние чухме. Много съм разлюляна. Милите деца, боже, ужас. Дали е било резултат от булинг...
Абе ние вече сме преживявали стрес и паника по време на онази стрелба на центъра на виена 2020, когато дъщеря ми беше точно в района на статуята на чумата и аз знаех че ще е на разходка в района. Tогава, като гледахме видеа снемани отгоре, как се разстрелват хората ми се бяха изправили косите. Бяха прегрели телефоните,  претоварени клетки и определено време не можехме да се свържем с детето. А се оказа че те сменили плановете и хич не били там. ама кой да ни каже.  Само ние си знаем какво преживяхме.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 20:26 от _re_ge

# 576
Здравейте, дъщеря ми е приета в университет в Инсбрук. Някой има ли съвети, освен регистрациите в сайтовете за общежитията, къде да търсим квартира? Благодаря Ви!

# 577
  • Варна
Здравейте, имам въпрос за кандидатстване в Lauder Business School. В изискванията за кандидатстване е отбелязано:  Knowledge of the basic concepts and hands-on experience with the Windows operating systems and MS-Office. ECDL advanced prerequisites for IT. Изисква ли се сертификат за ECDL advanced?

# 578
  • На планетата Земя
Пишете им и ги питайте.

# 579
Никакви сертификати не сме давали преди 2 г

# 580
  • София
Здравейте, дъщеря ми е приета в университет в Инсбрук. Някой има ли съвети, освен регистрациите в сайтовете за общежитията, къде да търсим квартира? Благодаря Ви!
Честито! Каква специалност ще учи? И моята дъщеря се интересува от университета в Инсбрук. Държа ли предварителен изпит?
Успех с намирането на квартира/общежитие!
(Освен да се разтърси из разни студентски ФБ или инстаграм групи дъщеря ви, друго не ми хрумва).

# 581
  • София
Момичета, да ви попитам нещо.
Николета няма имейл, че е поканена за изпит във Виена за архитектура, но в профила и вече има тикчета на всички качени рисунки и отделно в сайта има информация колко са кандидатствали и колко са допуснати до изпит.
Това значи ли, че не е нужно да има писмо, а просто си продължава със следващият етап от процеса на кандидатстване в профила си както досега, а именно изпита.
Някой да има опит от миналата година с изпита за архитектура във Виена?
Тя си е разпечатила някакъв учебник посочен от университета, но не е сигурна колко сериозно трябва да учи по него. Дали има някъде примерни тестове?
Като цяло тя е ок с математиката, а за ВИАС тук се подготвяше за техните изпити по рисуване, където се яви и също чакаме резултати.

# 582
Момичета, да ви попитам нещо.
Николета няма имейл, че е поканена за изпит във Виена за архитектура, но в профила и вече има тикчета на всички качени рисунки и отделно в сайта има информация колко са кандидатствали и колко са допуснати до изпит.
Това значи ли, че не е нужно да има писмо, а просто си продължава със следващият етап от процеса на кандидатстване в профила си както досега, а именно изпита.

Здравейте,
В заявлението на дъщеря ми пише, че тестът ще се проведе на 21.08, а десет дни по-рано ще качат информация с точен час и информация за мястото на провеждане.

# 583
  • София
Благодаря, ние знаем от информация качена някъде в сайта предполагам отдавна кога ще е изпита, купила съм и самолетни билети.
Въпросът ми е дали сте получили мейл, че дъщеря ви е одобрена и поканена на този изпит или само в профила е достатъчно да се види, че са със зелени тикчета качените задачи?
Като инфо са кандидатствали около 970 човека и са поканени около 803-ма за архитектура.

# 584
  • столицата
За колко места се борят?
На ваше място, бих писала до унито с въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт