Студенти в Австрия - тема 2

• 42 214
  • 809
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, синът ми е приет в Икономическия .Изпитът беше на 1 юли, вчера излязоха резултатите.Специалността е бизнес икономика и социални науки, обучение на немски

# 646
  • столицата
Добре дошли в отбора!

# 647
Здравейте, синът ми е приет в Икономическия .Изпитът беше на 1 юли, вчера излязоха резултатите.Специалността е бизнес икономика и социални науки, обучение на немски

Честито и успешно следване! Flowers Hibiscus

# 648
  • Варна
Здравейте,
дъщеря ми също е приета в ИУ Виена, специалност бизнес и икономика.

# 649
Поздравления за добрите новини!
На добър час на студентите!
На дъщеря ми й предстои да кандидатства догодина.
Бихте ли споделили как протича изпита, колко време отнема и нещо друго, което смятате, че ще е полезно за бъдещите кандидат - студенти?

# 650
  • столицата
Имайте предвид, че са 2 различни специалности.  Бизнес и икономика са на английски. БИ и социални науки -на немски. Съответно и изпитите са различни. Конкуренцията при английската програма е по-голяма, защото са по-малко бройките приети студенти.

# 651
  • Plovdiv, Bulgaria
Честито на новоприетите студенти и поздравления!
Интересува ме за догодина тази специалност в икономическия с немски език. Откъде се подготвят децата, какви материали ползват, и аз като по-горния пост-въобще всичко?
Чета от миналата година тук, синът ми се отказа от медицина. Учи 1 разменна учебна година /10клас/ във Виена и с него смятаме, че Австрия е добър вариант.

# 652
  • където и да е,само да не съм сама
Честито на новоприетите студенти!
Да починат малко и глътнат свеж въздух, че изпитание ги чака! Да вярват в себе си!

Мен този изпит в ТУ края на август ме подлудява, но каквото - такова.
На една дата са в ТУ и ВУ и явно така ги отсяват още в началото.

# 653
  • На планетата Земя
Поздравления за всички приети!

Еййй, на една дата - тези австрийци!!!

# 654
Успех на новите Виенчани!
Ние вече втора седмица караме летен стаж EVN устойчиво развитие.

# 655
  • столицата
Всяка година УниВин и ТУ са на една дата. Явно изначално очакват да определиш предпочитанията си.

# 656
  • София
Здравейте, дами,
Дъщеря ми е приета в Санкт Пьолтен и ми възниква въпрос за намирането на личен лекар. Има ЕЗОК, но не мисля че ще е достатъчно, защото е с инсулинова резистентност, на специални лекарства с рецепта. Дали някой знае как може да намери личен лекар (по възможност ендокринолог), който да проследява състоянието й и да изписва рецепта. Знам за университетската клиника към университета но от сайта им не мога да се ориентирам, защото е само на немски. Тя ще учи на английски и би било добре ако може да намери лекар, с когото да се разбира. В краен случай, може да търсим и немскотоворящ специалист и да ходи поне в началото с придружител за преводач.
Дълго стана, но се надявам да съм обяснила разбираемо. Благодаря предварително на отзовалите се. Flowers Cherry Blossom

# 657
  • София
Здравейте, имам въпрос за влаковете в Австрия. Има ли намаление за студенти и как се ползва?

# 658
  • Добрич
Студентските карти не предоставят намаление за влаковете. Дъщеря ми си е купила карта (Климакарт), която и дава 50% отстъпка. Има различни карти.

Можете да разгледате приложението ОВВ за транспорта в Австрия.

# 659
  • София
Благодаря! Разгледах сайта на ОBB и понеже не видях студенско намаление, ми стана малко странно. Ще погледна за тази "Климакарт".

П. С. Намерих картите. Има за младежи до 26 г. за втора класа във влака с годишна такса, а Климатикет е допълнително "надграждане" за намаление в първа и бизнес класа.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 20:03 от elita

Общи условия

Активация на акаунт