Студенти в Австрия - тема 2

• 42 181
  • 809
  •   1
Отговори
# 750
Сз бях взела малък апт от Букинг за 3 дена преди това.близо до общежитието. Да се разходим, да поопознае района.
Но преди датата за настаняване не дават достъп до общежитието.
После останах още 2 дена при приятелка, да съм наоколо Simple Smile оказа се много полезно.
Не забравяйте, че в Неделя дори и хр. Магазини не работят, с малки изключения

# 751
  • столицата
О, да. Тази информация за магазините е много важна. И супермаркетите затварят до 19-20ч. в работните дни. Това в началото поднасяше неприятни изненади за българите, свикнали да пазаруват до 22ч например.
Бях накарала детето да си купи някаква резервна храна за всеки случай, за такива непредвидени ситуации. Напр. паста и доматен сос.
Но пък арабските и турските магазини си работят.

# 752
  • където и да е,само да не съм сама
Миналата седмица, като беше дъщеря ми за изпита, хубаво време, прекрасен град и каза, че в 20ч.вече все едно бомба е паднала. Затворени магазини, няма хора по улиците.

Re_ge, stanislavchen, благодаря за инфото!

Aila, проверете тук https://www.facebook.com/groups/511998222478529/?ref=share и тук също https://www.facebook.com/groups/475486596233090/?ref=share

Честито на всички новоприети и спокойствие за родителите!

# 753
Kardesita честит прием и на вас Simple Smile
Ставаме все повече, днес се надявам и програмистите да се присъединят.
Имате ли квартира?
Николета днес ще гледа да оправя документите за записване, а утре трябва да отиде да се отпише от УАСГ.
Трябва да се ориентираме и какво точно ще правим с настаняването. Ники има общежитие от 1-ви октомври, а доколкото знам и университета стартира тогава. Писа им, но няма възможност за по-ранно настаняване.
Ние когато подадохме за общежитие заявихме да е от 01.09 точно поради тази причина да не се чудим какво да правим. Те преди няколко дни писаха, за да им каже кога да ни очакват за взимането на ключове

# 754
  • София
Бях оставила всичко на госпожицата и тъй като нямало как да посочи 15-ти септември решила, че е по-добре първи октомври, вместо първи септември да посочи Simple Smile.
Така или иначе ни няма до 20-ти септември, ще запазя нещо през букинг и ще отидем сигурно ден по-рано и след това ще се оправя и настанява.
Има съученици, които имат настаняване от началото на септември в същото общежитие, та поне ще има информация от първа ръка и се надявам да не губи много време като отидем.

# 755
  • София
Нашето общежитие също е от 01.09. Така излизаше и в системата за кандидатстване. Миналата седмица писаха, че има възможност за по-ранно настаняване в някои стаи като се плаща допълнително.
Изпратихме багажа със Спиди (имат добра цена за пратка до 31 кг.).
Заминаваме в началото на другата седмица да се запише, да се настани и да си оправи административните неща и после се връщаме. Тя ще си замине вече сама след 20-ти август.

# 756
Да, Спиди всека есен имат добра оферта! Възползвайте се. После хич не им са занимава на младежите да търсят това и онова.

# 757
  • София
Пак аз с въпрос, при записването трябва да посочи място за получаване на TU картата.
Колко време отнема получаването и и вие какво сте посочвали, адреса в общежитието или адреса в Бг?

# 758
  • София
Ние поръчахме картата на адрес на близки, които живеят във Виена. На съквартиранта на сина ми картата дойде в България след като той вече беше заминал, към 15.09, ако не се лъжа и сина ми я транспортира, защото летеше на 17.09.

# 759
  • София
За колко време идва тази карта?
А Ники онлайн ли се записва или на място?

# 760
  • София
За колко време идва тази карта?
А Ники онлайн ли се записва или на място?
Онлайн си подаде всичко през системата, същата от където досега всичко си движи. Качи си надявам се всички нужни документи и сега чака да ги разгледат, одобрят и да продължим с плащане на семестериалната такса.
След като тук отговориха, че са получили предни години средата на септември картата ние посочихме адреса в София, защото така или иначе ще ходим към Виена съвсем в края на септември и се надявам дотогава да е пристигнала.
П.П Излязоха и резултатите на програмистите, всичките и съученици са приети също.

# 761
  • столицата
Браво на СМГ-ейците!

# 762
. Може ли да споделите как сте се записали през TISS системата т.е. какви документи подадохте там + заявлението за прием по поща ли го пратихте. Наистина е голям хаос и ако може напътствия как е станал целия процес ще съм благодарна 😊

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 20:57 от kardesita

# 763
Айла, вижте по студентските форуми ако някой студент от по-горните курсове има общежитие, а започва октомври и е съгласен да го отдаде за седмица например.
Аз бях наела апартамент за няколко дни, тъй като също пътувахме преди настаняването и така решихме този въпрос.

Ние бяхме в нескъп хотел накрая на града. Детето беше няколко дена с нас, а после я настанихме в общежитието. Бяхме обаче с кола с багажа. А колата беше на паркинг около хотела. Така го избира ММ.

# 764
  • София
Да се похваля и аз с приет младеж в Техническия университет във Виена специалност Информатика. Излязоха резултатите днес. Има общежитие. Сега почват приготовленията и мислене кога и как да се мести натам - дали с кола да ходим, или със самолет. Тези оферти на Спиди са доста добри за пратките.

Общи условия

Активация на акаунт