Студенти в Австрия - тема 2

• 42 194
  • 809
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Милето, благодаря за допълнението, съвсем бях забравила за този предварителен подбор.
При Ники имаше да нарисуват стол в различни перспективи, мисля да нарисуват цирков номер като включат инициалите на името си и  стълбище по техен избор. Явно различните години са различни заданията, но да има рисуване, то беше толкова отдавна това, че съвсем съм изключила за този подбор. Извинявам се за подвеждането.

# 736
  • където и да е,само да не съм сама
Новите попълнения няма ли да се похвалят? В Техническия и Виенския излязоха ли вече резултатите от изпитите?
Галимар, замотаха се нещо тази година....
Дано днес излязат, че има и срок за потвърждение/отказване на общежитието.
Не знам колко са се явили в ТУ Виена, но залата е била за 1000 души и пълна.
Миналата година по спомен от споделено от бг мама са били 1000 желаещи за ок.600 места.

# 737
Здравейте,
синът ми е приет в WU Wien - икономическо право на немски. Предстои да замине от 02-04.09.25 за откриването на новата учебна година. Има някои въпроси относно обучението, защото доколкото разбираме е необходимо да се запише за различни курсове, но не ни е много ясно на кои е необходимо първия семестър. Дали някой би ни разяснил, ако знае? Или пък ако знаете имейли на отдела, който е в помощ на студенти 1ви курс, ще бъда благодарна за информация.

# 738
Здравейте! Синът ми също е WU , на вратата го хванах с вашия въпрос, набързо ми каза -Да видят сайта на унивеситета, на първа страница, отдел контакти.....Ако ви е помощ някаква .Ние се записахме наживо миналата седмица, с прекрасни впечатления сме от сградите на унивеситета , ето библиотеката   

# 739
  • столицата
Здравейте,
синът ми е приет в WU Wien - икономическо право на немски. Предстои да замине от 02-04.09.25 за откриването на новата учебна година. Има някои въпроси относно обучението, защото доколкото разбираме е необходимо да се запише за различни курсове, но не ни е много ясно на кои е необходимо първия семестър. Дали някой би ни разяснил, ако знае? Или пък ако знаете имейли на отдела, който е в помощ на студенти 1ви курс, ще бъда благодарна за информация.
Не знам как е точно в специалността  Бизнес право, но в икономическата на немски  следва да вземеш първо изпитите от STEOP-а. Като цяло, студентът си подрежда поредността на изпитите, а няма както в Бг този семестър държиш точно тези изпити.

# 740
  • София
Излязоха резултатите за архитектура в техническият във Виена, още чакаме обаче резултатите на програмистите.
Николета е приета, много сме доволни. Почти бяхме сигурни, че ще е вътре, но си е друго като е официално.
Скрит текст:
Тя е 64-та от 650 явили се и 625 приети, а нейн съученик е 8-ми Simple Smile СМГ явно имат предимство с тези логически задачи Simple Smile Надявам се това да е помогнало и на съучениците програмисти и те също да са вътре.

# 741
Айла, честито! Още много успехи на Ники и занапред!

# 742
  • На планетата Земя
Честито на дъщеря ти, Айла! Страхотно!

# 743
  • столицата
Поздравления за новото виенчанче!

# 744
Браво! Успех на момичето Ви!
Дано е “стегнала багажа” Няма Много време Simple Smile

# 745
  • София
Ina 78, миналата година в нашето общежитие от home4students можеше да си получиш обратно депозита за наем, ако причината за отказ е че не е излязъл резултат от изпит и не знаеш дали си приет. Губеше се само някаква такса за обработка на документите.

# 746
Ina 78, миналата година в нашето общежитие от home4students можеше да си получиш обратно депозита за наем, ако причината за отказ е че не е излязъл резултат от изпит и не знаеш дали си приет. Губеше се само някаква такса за обработка на документите.

потвърждавам

# 747
И аз да се похваля, също сме приети архитектура в ТУ Виена. По думите на детето изпитът не е за подценяване. Като сложност не е много труден, но времето е малко. Логическите задачи, математиката по - скоро ( предполагам изключающ децата от СМГ) без калкулатор отнемат време. По  думи на детето  за два часа са имали около 70 въпроса логическа част и около 50 въпроса теория за 2 часа. Препоръчително е да се почне с логическата част.

# 748
  • София
Kardesita честит прием и на вас Simple Smile
Ставаме все повече, днес се надявам и програмистите да се присъединят.
Имате ли квартира?
Николета днес ще гледа да оправя документите за записване, а утре трябва да отиде да се отпише от УАСГ.
Трябва да се ориентираме и какво точно ще правим с настаняването. Ники има общежитие от 1-ви октомври, а доколкото знам и университета стартира тогава. Писа им, но няма възможност за по-ранно настаняване.

# 749
  • столицата
Айла, вижте по студентските форуми ако някой студент от по-горните курсове има общежитие, а започва октомври и е съгласен да го отдаде за седмица например.
Аз бях наела апартамент за няколко дни, тъй като също пътувахме преди настаняването и така решихме този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт