Студенти в Австрия - тема 2

• 42 373
  • 809
  •   1
Отговори
# 345
  • Стара Загора
Не се напускат. Плащаш си и лятото, освен ако не искаш да го напуснеш.

# 346
  • столицата
Мисля, че има някои, които лятото освобождаваш. Но са малко. Май някой в темата беше писал назад за подобно. В този случай пък се чудиш къде да съхраняваш багажа си през лятото.

# 347
  • София
Доколкото ми е известно напускането лятото зависи от договора с общежитието. На нясои места подслоняват студенги по летни програми на Еразъм и се налага стаите да се освобождават. Нашия договор е за 12 месеца и няма да се налага да правим това упражнение . Чувала съм, че е доста неприятно, защото местенето е по време на сесията, а пък и с времето багажът сгава повече и по - труден за съхранение и пренасяне.

# 348
Нашият договор е за календарна година. Т.е. Окт - окт.
През пролетта потвърждавахме дали иска да остане и да поднови договор.

# 349
  • Варна
Нашия договор е с 3- месечно предизвестие за напускане, нищо не потвърждаваме.

# 350
nad nad, нямам ново инфо за стипендиите, дъщеря ми е 11 клас и сме в проучвателна фаза все още.

тази работа/стаж на 4часов работен ден как се съчетава с лекции? лесно ли е? представям си самата работа в офис, а не от 17 до 21ч... иначе звучи наистина супер. там през сайт ли я намират или така е супер трудно и трябват контакти с познати хора?

# 351
Търся информация за университет във Виена с обучение на английски за Информационни технологии. Попадам само на програми с немски.
Има ли някой информация по въпроса?

# 352
  • столицата
Вижте в Техническия. Със сигурност имат магистратура на английски. Не знам за бакалавър.

# 353
  • София
В линка, който е пуснала по-горе Galimar, има информация за всички университети в Австрия и всички специалности, изучавани на АЕ. Инфото е също на АЕ.

# 354
  • столицата
Ее, Скиорче, прочела си по-подробно от мен информацията от линка ми:) Но нали за мен на този етап не е актуално и го прегледах по диагонал.  Но имаше полезна информация за начинаещи по темата.

# 355
  • Стара Загора
nad nad, нямам ново инфо за стипендиите, дъщеря ми е 11 клас и сме в проучвателна фаза все още.

тази работа/стаж на 4часов работен ден как се съчетава с лекции? лесно ли е? представям си самата работа в офис, а не от 17 до 21ч... иначе звучи наистина супер. там през сайт ли я намират или така е супер трудно и трябват контакти с познати хора?
От сайт за обяви моята си я намери тази работа. Имаше 2-3 интервюта и я харесаха. А офиса им е точно до Щефансдом и така до университета и е по-близо оттам, отколкото от квартирата. Лекциите им са основно онлайн и само на някои упражнения се налага да ходи присъствено. В първи курс беше по-интензивно присъствено в университета и с доста натоварена програма и можеше да започне работа чак лятото след първата година.
В работата си също може да е дистанционно, ако и се налага и нямат някакви важни срещи на място.
Така че, добре се съвместяват двете дейности. А и работодателите и са с готин екип и всички разбират, че образованието е приоритет и не и създават проблеми.

# 356
  • София
Ее, Скиорче, прочела си по-подробно от мен информацията от линка ми:) Но нали за мен на този етап не е актуално и го прегледах по диагонал.  Но имаше полезна информация за начинаещи по темата.
Не съм я “разцъкала” докрай, но я препратих на девойката да се рови.
Определено е много полезен този линк за тепърва ориентиращите като нас се и много благодаря!

# 357
  • Добрич
Търся информация за университет във Виена с обучение на английски за Информационни технологии. Попадам само на програми с немски.
Има ли някой информация по въпроса?
В Кремс има информационни технологии на английски език. Това е малък град близо до Виена.

# 358

Много благодаря! Дали може да се закачи на първа страница? Много полезен сайт!

# 359
  • Стара Загора

Много благодаря! Дали може да се закачи на първа страница? Много полезен сайт!
Не ми дава да редактирам водещия пост в темата (има ограничения за редакция след определено време), но го добавих под формата на анкета, за да не го забравим при следващата тема.

Общи условия

Активация на акаунт