Студенти в Австрия - тема 2

• 42 355
  • 809
  •   1
Отговори
# 435
Моля споделете ползват ли децата ви лаптопи в обучението си (и в къщи, и в университета)? Доколко е необходим? Обмисляме да купим такъв, но дали да изчакаме да подадат някакви изисквания от самия университет?

# 436
Е как без лаптоп?
Те с него ходят на училище.
Дори университетите предлагат някакви отстъпки, но вече бяхме купили.
Тази година купихме и таблет

# 437
Да, сигурна бях.Благодаря! Въпросът ми е при приема ,дават ли някакви изисквания с какви параметри трябва да бъде? Или всеки един нов с високи параметри върши работа? Щом се носи, значи да не е от най-големите, и да има своята раница?

# 438
  • Бургас
Моят син каза,че ходи с таблет.Който няма ходи с лаптоп, но той учи иконом.специалност.Купи го с някаква студентска отстъпка от там.

# 439
  • Стара Загора
Моята изкара първи курс с един 13-инчов Макбук, който разнасяше постоянно в раница. Казваше, че първи курс и таблет щял да и е много полезен, но така и не стигнахме до него. Сега във втори курс доста им се редуцираха присъствията в университета и си купи по-нов и сериозен Макбук про, 16 инчов (13-ката и идваше малък като дисплей). Тя е информатика и имат доста проекти, които изискват як процесор и видео карта. Ако специалността не е техническа, предполагам, че всякакъв приличен лаптоп ще става или таблет с добри параметри.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 12:10 от Jade

# 440
Да, сигурна бях.Благодаря! Въпросът ми е при приема ,дават ли някакви изисквания с какви параметри трябва да бъде? Или всеки един нов с високи параметри върши работа? Щом се носи, значи да не е от най-големите, и да има своята раница?
Мисля, че дават насоки. Ако сте приети може дори да разровите сайта на унито да потърсите или да попитате дори в админ отдел

# 441
  • Добрич
В Кремс през лятото изпратиха изисквания за хардуера и операционната система. Също предоставят кодове за достъп на студентите.

# 442
  • столицата
Galimar, в общежитие ли беше девойката? Много неприятна такса, наистина. Имайки предвид, че вероятно сменят едни дати в един документ...
Да, в общежитие е.
По другата тема, има си лаптоп, но й взехме и таблет и в унито си ходи с него. Учи икономическа специалност.

# 443
Синът ми получи оферта за общежитие във Виена, но това му е трето желание сграда. Имаме 5 дни да отговорим.....Той се чуди дали да приема или да чакаме шанс за предните две.Консултантката ни съветва да приемем, защото с наближаване новата година шансовете намалявали....

# 444
  • Стара Загора
Вижте си условията, повечето общежития искат депозит и такса предварително и при отказ (ако получи по-добра оферта в бъдеще) връщат депозита, а таксата изгаря. Ако не му харесва това, но се притеснявате, че може да не получи друго предложение, може би е добре да жертвате таксата.

# 445
  • София
Синът ми получи оферта за общежитие във Виена, но това му е трето желание сграда. Имаме 5 дни да отговорим.....Той се чуди дали да приема или да чакаме шанс за предните две.Консултантката ни съветва да приемем, защото с наближаване новата година шансовете намалявали....
Зависи какви са му желанията. Ако търси самостоятелна стая, за първата година е почти невъзможно. Самата сграда не му харесва или местоположението.

# 446
Върнете се назад по темите. Общежитията във Виена първата година рядко са концерт пожелание. По-скоро въпрос на късмет или на  голям късмет ако въобще да ти предложат нещо. Хубавите места се заемат от студенти, вече подписали договор предходни години. Такава обикновено е политиката на фирмите за, студентски общежития конкретно. Първо избират вече подписалите договори. Новите студенти вземат остатъците. Следващата година, ако живот и здраве изкласят и заработят нужните за наем кредити, ще могат преди " новичките" да се преместят на по-хубаво място. Ако се освободи.

за Хоум4Стюдънтс веригата -
Таксата за обработка на документи се губи така или иначе.
Депозита се връщаше ако договорът се разваля, но се плаща глоба. Това се случва задължително, когато предварително се разваля договора без студента да е завършил образованието си ( не само за новопостъпилите важи) и  ако не е предупредил за напускане.Договорът се преподписва всяка година - февруари. Уведомление за напускане до 31.12 . Само с документ че си завършил можеш да развалиш договора в удобно за теб време. Допълнителен не маловажен фактор са и еразмите. Студентите по Еразъм са с предимство пред новопостъпващите в общежитията.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 17:56 от _re_ge

# 447
Депозитът и таксата, не е това проблема. Сградата е хубава. Предлагат му самостоятелна стая със самостоятелна баня, но обща кухня за три стаи. А той обича да си приготвя (на прощъпулника си хвана черпак и химикалка ,в двете ръце едновременно, ех майчини спомени...). Първите му две желания са за изцяло самостоятелни стаи. Та незнам дали да рискуваме.....Иначе до 5 дни трябва да изпратим два наема и има някаква бланка за застраховка, сигурно ако не го приемат да си получим част от сумата поне....

# 448
Депозитът и таксата, не е това проблема. Сградата е хубава. Предлагат му самостоятелна стая със самостоятелна баня, но обща кухня за три стаи..
... Първите му две желания са за изцяло самостоятелни стаи. Та незнам дали да рискуваме.....

Вие търсите апартамент, не студентско общежитие. Има разлика. И цената е различна.. Аз лично не съм чувала за студентско общежитие с инд. кухня. С индивидуална кухня апартаменче има едно дете тук. Зимата нямаше места. Имаше де но за апартаменти по 1500 Евро наем. Но не е общежитие това, а сграда с апартаменти под наем. Живеят семейства, работници и т. Н.

# 449
  • СОФИЯ
В общежитието на дъщеря ми има кухня на всеки етаж. Там си приготвя храна, понякога и с други студенти и им е съвсем добре. Иначе е в самостоятелна стая и там има хладилник. Точно покрай готвенето първата година се запозна с деца от различни националности, с някои още са приятели, има и българи, които учат нещо съвсем различно в други университети. Място за социализация е според мен. Виж в пералното помещение има разногласия, при запазен час някои не спазват правилата, но и това е поправимо. Като цяло общежитието за мен е възможност да излязат от представата "вкъщи", а това е положително.

Общи условия

Активация на акаунт