Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 571
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
И аз съм за смяна на пералня. Сама съм, нямам деца да пера, и съм се насочила към пералня в ценовия клас до 500 лева. Разгледах всички оферти в този диапазон в Технотата и Зора, предлагат се Beko, Finlux, Neo, Crown, Amica. Виждам че във форумите си коментират предимно скъпи марки, но аз нямам възможност да отделя средства над определения бюджет колкото и да ме убеждават че "евтиното" излиза скъпо в края на крайщата. Та това е положението. Предполагам че няма някаква съществена разлика между изброените от мен марки, и която и да взема ще е на късмет, но аз все пак да попитам, може пък някоя потребителка да има лични впечатления които да сподели, все ще е от полза. До сега в къщата карах с една Whirlpool с горно зареждане която бях купила втора употреба преди може би 15 години, и ми изкара безпроблемнно до ден днешен без никакви ремонти. Сега обаче умря внезапно, спря да се върти барабана след някакво странно бучене, не съм и търсила техник, поради факта че е доста стар модел и едва ли има части за нея.

# 151
  • Велики Преслав
https://zora.bg/product/cwm7014bldc#product-description Поне това. Производство на ТСЛ с отваряем казан, лагерите да се сменят.

# 152
https://zora.bg/product/cwm7014bldc#product-description Поне това. Производство на ТСЛ с отваряем казан, лагерите да се сменят.
Но тази от линка се казва Crown ! Te тия лагери на другите не могат ли да се сменят ? Иначе благодаря за препоръката, важна е за мен.

# 153
  • оттам, откъдето започва България
Maria 56, в
Скрит текст:
Технополис
в момента има намаления, може и там да видиш.

# 154
  • Велики Преслав
Но тази от линка се казва Crown ! Te тия лагери на другите не могат ли да се сменят ? Иначе благодаря за препоръката, важна е за мен.

Crown е търговска марка на верига Зора и пеално не е производител просто марка на магазина. Реалния производител на този Краун е ТСЛ. Съвсем сполучлива пералня.

Не не на всички перални лагерите могат да се сменят. На тези с капсулован казан, казана се реже, за да се сменят но това е побългаряване, в истинска обстановка се сменя казана барабар с барабана и лагерите.
На тази е разглобяем и се сменят.

# 155
Beko са много добри перални за парите си. Вършат работа, не късат дрехи. Единствено като недостатък, че са шумни и то много. Електролукс не знам дали имат за 500 лева, но също са много добри.
Иначе за мен хубавата пералня е тази, която върши работа, без много да й слугуваш. Ако ще трябва да обръщам цветни дрехи, да купувам контейнери, да правя допълнителни настройки и да ползвам определени прахове бих я продала.

# 156
Винаги съм обръщала дрехите на обратно при пране и така си ги и простирах преди да имам сушилня. Не толкова да не се търкат при прането, колкото, че предпочитам да ги простирам наобратно, за да е по - щадящо излягането на слънце. А мокри дрехи се обръщат по-трудно. Също така на предните въженца винаги простирам светлите дрехи, а тъмните назад. Не го считам за слугуване, а за грижа за дрехата.
Иначе Beko не са лоши перални, но моето наблюдение е, че мачкат дрехите при пране. Макар че моята Beko e във високия им уж ценови клас, за по-евтините нямам преки наблюдения.

# 157
Беко пък точно са най-големият боклук . Ужасни перални , че и скъпи за качеството си .

# 158
  • София
Иначе за мен хубавата пералня е тази, която върши работа, без много да й слугуваш. Ако ще трябва да обръщам цветни дрехи, да купувам контейнери, да правя допълнителни настройки и да ползвам определени прахове бих я продала.

Дали е скъпа или евтина, на пералнята изобщо не ѝ дреме дали някой си обръща дрехите. Това човек го прави по свое усмотрение и то заради дрехите, а не заради пералнята. Няма такова нещо като „слугуване на пералнята“, защото била скъпа.

# 159

Дали е скъпа или евтина, на пералнята изобщо не ѝ дреме дали някой си обръща дрехите. Това човек го прави по свое усмотрение и то заради дрехите, а не заради пералнята. Няма такова нещо като „слугуване на пералнята“, защото била скъпа.

Къде в коментара ми прочетохте скъпа или евтина само не разбрах. Нищо не си обръщам, не са ми избелявали дрехи и има такова нещо като слугуване на пералнята. Ако единственият ти вариант пералнята да не избелява цветовете на дрехите е да ги обръщаш, мерси, аз съм пас. Вадя, простирам и прибирам изсъхнали, без гънки, като изгладени. Толкова.
Имаме няколко перални Beko в апартаменти и за 10 години са се разваляли веднъж. И аз съм прала с тях, и други и нищо не са смачквали. Вкъщи имахме до скоро Електролукс, беше перфектната пералня. И сега имаме АЕГ, също съм до момента доволна. Дано и така да е.

# 160
То зависи и къде простираш и как. Моята тераса е с южно изложение и лятото си напича стабилно. За това така си простирах. Също зависи и колко пълна пералня пускаш за намачкването. Аз я пускам възмножно най - пълна, без да е препълнена.
Само да спомена, че имам дрехи, които съм носила още като ученичка, на които цветовете не са мръднали, но вече са домашни дрехи.

# 161
  • На брега на реката
Пролет-нещо си, ако щете обръщайте, ако щете не, както си решите. Ваша воля!

Аз написах как реших проблема, а дрехате още при събличане ги обръщаме и ги слагам в коша за пране, не ми е драма и не, както е писала и Вилемина, не обслужвам пералнята, а си щадя дрехите.

Попитахте и ви бе даден отговор, който не ви хареса. Ами ОК, продайте Милето и си купете Беко, не е нужно да сте безпардонна, към хора опитващи се да помогнат.
То всеки иска да метне дрехи, да натисне копче и готово, ама не винаги     може да стане.  Понякога трябва и малко усилие.

# 162
Пролет-нещо си, ако щете обръщайте, ако щете не, както си решите. Ваша воля!

Аз написах как реших проблема, а дрехате още при събличане ги обръщаме и ги слагам в коша за пране, не ми е драма и не, както е писала и Вилемина, не обслужвам пералнята, а си щадя дрехите.

Попитахте и ви бе даден отговор, който не ви хареса. Ами ОК, продайте Милето и си купете Беко, не е нужно да сте безпардонна, към хора опитващи се да помогнат.
То всеки иска да метне дрехи, да натисне копче и готово, ама не винаги     може да стане.  Понякога трябва и малко усилие.
Ако бяхте прочели изобщо щяхте да видите, че не съм аз с Миелето и проблема, а си казвам мнението. Жената с Миелето и Белото също са различни. Но то важното е да се скараме, преди да прочетем.

# 163
  • На брега на реката
Да, права сте, не сте вие с Милето. Дано потребителката ме е разбрала.

За вашето предишно мнение обаче, важи всичко останало в поста ми.

Не държа да се карам с никого, но и безпардонно отношение не ми допада.

# 164
Хайде да се"съпикясате" и да си детерминиране потребностите! Също така бюджет и желания за които можем и ИСКАМЕ .  да платим.,Защото може да сме платежоспосибни, но да не искаме!
Всяка една марка залага евентуален проблем, който при % отзиви  натрупва отрицателни мнения, компенсира и отстранява.
Ако не сте съгласни, дайте пример.

Общи условия

Активация на акаунт