Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 28 570
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
И в отговор наprolet_inchen,, никой не ви налага да ползвате, но не  изказвайте лаишки мнения или пишете до съответните органи с претенции за ноу-хау! 🤔😃
Няма пък, ще изказвам лаишки мнения, защото сме във форум за лаици. Smiley SmileySmiley Но сериозно, ако нещо не е така, то моля дайте кратко обяснение защо не е така. Аз с перални може и опит да нямам, признавам си без бой Stuck Out Tongue Closed Eyes, обаче с алергии и прахове, и колко се разтварят и колко не се - имам. И казвам, че това дозиране не е ок за хора с алергии като цяло.
Нищо му няма на дозирането, стига да сте намерили подходящия препарат за вас. Не е проблемът дозирането, а в компонентите!
Не е вярно това, обаче. Вижте самият производител си дава клипче за замърсявания и отлагания в отделението за прах с автоматично дозиране. Това нещо в обикновена пералня си го чистите на седмица, на всеки ден или както си прецените. Ако обаче сте наляли 1 литър прах за 20 дози, ще го видите, но след месец. Дали е здравословно да стои толкова?
Ние подходящият прах сме го намерили, но и дрехите трябва да са добре изплакнати.
А, това е във вашият ареал на предположения и действия! Моля, вашите проблеми са детерминирани и най-вероятно не влизат в общата категоризация или са имагинерни.Препоръчвам Ви дъска за пране/няма да онагледявам, с вашашата компетентност сте исторически информирана/и естествен водизточник😃Препаратите, сведени до минимум и домашно производство-задължително! 🤔😃

# 61
От застояването на препарат едвали ще има проблем, но от неизплакнат препарат и особено течен, при алергии и чувствителна кожа, проблемите са гарантирани.
Аз имах проблем с кожата на горната част на дланите преди няколко години. Мислех си, че съм се зарзила с нещо. Отидох на лекар и човекът ми каза "г-жо, Вие не сте болна. Използвате ли течен сапун?"
Обясни ми колко по-агресивни към кожата са течните сапуни в сравнение с обикновения твърд сапун. Беше ми се възпалила кожата на места, аз уж хубави сапуни купувах....
Както и да е-изписа ми лечение, оправих се и вече не използвам течни сапуни. Проблемите ми приключиха. Ясно ми е, че това няма да се получи при всеки, но при някои хора и особено при деца стават и такива неща.
Предполагам, че и с недобре изплакнати перилни препарати се получава нещо подобно при определени хора.

# 62
Да обясня и аз какво имах предвид- купувам си капсули за пране, но дали пералнята има отделение да събере 20 капсули например и да не слагам всеки път.
Логически май изглежда ненужно, но за всеки случай искам да знам информативно.

Ако може да дадете мнение и за тази пералня:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … G244A9BY/p/702461

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 12:00 от Феята Мили

# 63
Да обясня и аз какво имах предвид- купувам си капсули за пране, но дали пералнята има отделение да събере 20 капсули например и да не слагам всеки път.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … G244A9BY/p/702461
Не.

Tази пералня...Ами става-ще пере, но няма интернет-свързаност, за да инсталираш повече програми,  няма 1600 оборота, докато работи и случайно се врътне програматора, тя спира и чака.... Много са ѝ парите, но иначе ще пере. Ако ще переш с капсули, обаче, не виждам за какво ще плащаш за i-dose?!

# 64

Не.

Tази пералня...Ами става-ще пере, но няма интернет-свързаност, за да инсталираш повече програми,  няма 1600 оборота, докато работи и случайно се врътне програматора, тя спира и чака.... Много са ѝ парите, но иначе ще пере. Ако ще переш с капсули, обаче, не виждам за какво ще плащаш за i-dose?!

А кои са допълнителните програми, които могат да се инсталират?

# 65

Не.

А кои са допълнителните програми, които могат да се инсталират?
Тази информация можеш спокойно и сама да си я намериш. Така готованската не е добре, защото после ще очакваш още и още наготово поднесена информация, което няма да е в твоя полза при работа с уреда.  Първо се информирай сама,  оформи си обща представа, а после, ако нещо не е ясно, задай въпросите си.

# 66
Здравейте! Спряла съм се на тази пералня https://www.technomarket.bg/peralni/aeg-lfr83866oe-09220170  може ли мнения за нея? Ще съм ви много благодарна да споделите мнението  си🙂

# 67
  • София
Пералнята е аег.
Не само при вдигане на оборота, имам чувството че има нещо във филтър, а е чистен.
Синът ми се докопа няколко пъти до барабана иначе и беше сложил неща вътре.

И моята AEG седма серия на 7 години днес идва техник, тъй като както си беше супер тиха изведнъж стана шумна, а вече при центруфугиране е нещо страшно. Оказа се, че лагера е заедно със семеринга и казана. Сменят се в сервиз и ще ми струва блилзо 600лв с транспорт. Е сега избирам нова, няма да е АЕГ.

# 68
Пералнята е аег.
Не само при вдигане на оборота, имам чувството че има нещо във филтър, а е чистен.
Синът ми се докопа няколко пъти до барабана иначе и беше сложил неща вътре.

И моята AEG седма серия на 7 години днес идва техник, тъй като както си беше супер тиха изведнъж стана шумна, а вече при центруфугиране е нещо страшно. Оказа се, че лагера е заедно със семеринга и казана. Сменят се в сервиз и ще ми струва блилзо 600лв с транспорт. Е сега избирам нова, няма да е АЕГ.
Тя и другата ще е така. Почти нищо от читавите марки не остана с отваряеми казани, дори и Бош ги спряха.

# 69
Също така 7 години не значат нищо. Аз пера около три пъти седмично, някои хора по два пъти на ден. Машините издържат определен брой часове, а не години.
И винаги има вариант за късата клечка.

# 70
  • оттам, откъдето започва България
Не знам колко е заложено да издържат пералните, но моята майка пере с пералня Иберна, която е на около 27 години и пере перфектно бялото пране.

# 71
  • Велики Преслав
Некоректно е да се сравнява нова пералня от това поколение с машини произведени 199 и нещо. Както съм писал, аз също имам Нордланд на 30 години и една Маринен (зануси) на 32 но това са опростени перални, механиката им съвсем по друг начин, окачването и то, управлението пък да не говорим. За сравнение. Нордланда е с горно зареждане, тежи 95 кг на 4 пружини, с тежести на три точки, и фланци на барабана от чист алуминий, като казана е изцяло чувен. Няма мърдане при центрофуга. Сега нова с горно (да речем АЕГ) тежи под 60 кг с тежести от двете челни страни на казана, казана карборан, фланците от дуралуминий.

# 72
В старите е заложен повече живот определено, въпрос на производствена политика в цяла Европа, а може би и извън нея. Сега се канят пак да се връщат към нея, да видим как и дали ще стане...
И аз неведнъж съм писала, че имам две работещи безупречно над 20-годишни перални, едната не е в експлоатация, просто е на скамейката в полза на по-нова и с по-голям барабан.

# 73
Много моля сведущите за AEG да помогнат. На моя възрастна съседка пералнята не може да изключи функцията за допълнително изплакване. Не и е нужна . Не знам модела за съжаление, и тя не може да намери упътването.
Това се вижда, ако можете, дайте съвет.

# 74
  • Пловдив
Живота и състоянието на уреда не зависи ли от експлоатацията му, все пак?

Общи условия

Активация на акаунт